Utelias ongelmanratkaisija

  Energiatekniikan insinööri, AMK

  Toteuta luontaisia taipumuksiasi ja opiskele muun muassa energian tuottoon, jakeluun ja käyttöön liittyviä teemoja. Neljäsosa Suomen energia-alan työntekijöistä työskentelee Vaasassa: olet siis pelipaikalla, kun opiskelet insinööriksi VAMKissa! Monipuolisuutta ei tästä hommasta puutu, sillä osa opinnoista on englanniksi ja osa yhteistyössä ympäristöteknologian opintojen kanssa.

  240 op – 4 vuotta | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 30
  Hakuaika: 14.3. – 28.3.2018


  Sinustako energiatekniikan insinööri?

  Osaajaksi energiakeskittymään

  Energiatekniikan koulutus sopii sinulle, jos haluat päästä työssäsi hallinnoimaan projekteja ja myymään teknisiä ratkaisuja maailmalle. Energiatekniikan insinöörinä sinua odottavat monipuoliset ja mielenkiintoiset tehtävät: erityisesti työnantajat Vaasan seudun teknologiateollisuudessa tarvitsevat osaamistasi. Töitä löytyy myös julkisella sektorilla.

  Työssäsi voit kehittää suomalaista energiaosaamista vielä kovemmalle tasolle.

  Jo opiskeluaikana teet energia-alan projekteja yhteistyössä yritysten kanssa. Pääset tutustumaan paikalliseen elinkeinoelämään ja teollisuuteen esimerkiksi yritys- ja työmaavierailuilla sekä luomaan uusia, arvokkaita tuttavuuksia työelämää silmällä pitäen. Myös opiskeluun kuuluvassa työharjoittelussa ja opinnäytetyötä tehdessä saat hyvän käsityksen tulevista työtehtävistä ja avattua ovia mielenkiintoisiin yrityksiin.

  Energiatekniikan AMK-opinnot tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia seurata kiinnostavia urapolkuja. Mikäli vielä insinööritutkinnon ja työkokemuksen jälkeen haluat oppia lisää projektien johtamisesta, voit jatkaa opintoja maisteritasoiseen tutkintoon johtavassa Project Management -koulutuksessamme. Insinöörinä voit lisäksi halutessasi jatkaa opintoja yliopistolla diplomi-insinöörikoulutuksessa.


  Energistä osaamista

  Energiatekniikan osaaminen sisällytetään kaikkiin tekniikan koulutuksiimme; samalla opinnoissa kartutetaan kansainvälisiä valmiuksia ja ammattitaitoa, joilla on kysyntää työmarkkinoilla.

  Katso video

  Energiatekniikka on yhteistyötä

  VAMKin energiatekniikassa opiskellaan ensimmäiset kaksi vuotta yhdessä ympäristöteknologian opiskelijoiden kanssa, joten saat hyvän käsityksen myös energiantuotantoon liittyvistä ympäristönsuojelun haasteista ja ratkaisuista. Viimeiset kaksi vuotta opiskellaan englanniksi: pääset opiskelemaan eri puolilta maailmaa tulevien opiskelijoiden kanssa, kielitaitosi karttuu ja samalla saat vahvan pohjan kansainväliseen työelämään.

  Energia-ala sopii sinulle, jos pidät projekteista. Myös kansainvälisyys on juttusi.

  Opintoihin kuuluu paljon työskentelyä tiimeissä. Energiainsinöörin työtä tehdään eri puolilta maailmaa tulevien työkavereiden ja asiakkaiden kanssa, joten yhteistyötaitoja arvostetaan. Opinnoissa keskitytään erityisesti:

  • kestävään energiantuotantoon
  • voimalaitostekniikkaan
  • projektinhallintaan
  • tekniseen myyntiin ja markkinointiin

  Suuntavissa opinnoissa voit opiskella lisää itseäsi kiinnostavaa osa-aluetta, esimerkiksi energiatekniikan johtamista tai projektiliiketoimintaa.

  Katso energiatekniikan opetussuunnitelma


  Technobothnia

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

  Tutustu Technobothniaan

  Energia-ala ja ammatit

  Energiatekniikan insinöörinä hallitset energiatekniikan kokonaisuuden ja energiakaupan pelisäännöt. Työskentelet energia-alan kansainvälisissä projektinhallintatehtävissä: tehtävänäsi voi olla vaikkapa suunnitella tai rakentaa voimalaitoksia. Voit toimia myös myyntitehtävissä tai kansainvälisten vientiyritysten asiantuntijatehtävissä ulkomailla.

  Ammattinimikkeesi voi olla:

  • Tuotantopäällikkö
  • Tuotekehitysinsinööri
  • Energianeuvoja
  • Myynti-insinööri
  • Kone- tai prosessisuunnittelija

  Energiatekniikka on viisas valinta energisessä Vaasassa.


  Hae opiskelemaan

  Seuraava haku koulutukseen 14.3.-28.3.2018 osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun

  Opiskele tutkinto työn ohessa

  Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuotototeutuksessamme! Seuraava haku monimuotokoulutukseen on 14.3. –28.3.2018.

  Kiinnostuitko monimuoto-opinnoista

  Snöörit-sarja

  Tämä ei ole vlogi. Tämä ei ole tosi-tv:tä. Tämä on kumpaakin. Tämä on #Snöörit: sarja, jossa opiskelijat kisaavat 10 000 eurosta. Yhdeksän vaasalaista tekniikan opiskelijaa näyttää, millaista opiskelijan arki on. #Snööreissä kisaajat suorittavat viisi erilaista tehtävää, joissa he laittavat kaikkensa peliin avatakseen katsojille tekniikan opiskelijan maailmaa. Tehtävät toteutetaan tekemällä videoita, minkä ansiosta sinä pääset sukeltamaan syvälle kisaajien elämään. Koko sarjan voittaja kuittaa kotiin kymppitonnin. Tehtävien tekemisen rinnalla seurataan kilpailijoiden elämää ja sitä, kuinka he pääsevät kokemaan huikeita asioita ja tapaamaan valtakunnan ykköstalentteja.

  Katso kaikki jaksot