Utelias ongelmanratkaisija

  Energiatekniikan insinööri, AMK

  Toteuta luontaisia taipumuksiasi ja opiskele muun muassa energian tuottoon, jakeluun ja käyttöön liittyviä teemoja. Neljäsosa Suomen energia-alan työntekijöistä työskentelee Vaasassa: olet siis pelipaikalla, kun opiskelet insinööriksi VAMKissa! Monipuolisuutta ei tästä hommasta puutu, sillä osa opinnoista on englanniksi ja osa yhteistyössä ympäristöteknologian opintojen kanssa.

  240 op – 4 vuotta | Päivätoteutus | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 30

  VALINTAKOKEET 29.5.2019


  Sinustako energiatekniikan insinööri?

  Osaajaksi energiakeskittymään

  Energiatekniikan koulutus sopii sinulle, jos haluat päästä työssäsi hallinnoimaan projekteja ja myymään teknisiä ratkaisuja maailmalle. Energiatekniikan insinöörinä sinua odottavat monipuoliset ja mielenkiintoiset tehtävät: erityisesti työnantajat Vaasan seudun teknologiateollisuudessa tarvitsevat osaamistasi. Töitä löytyy myös julkisella sektorilla.

  Työssäsi voit kehittää suomalaista energiaosaamista vielä kovemmalle tasolle.

  Jo opiskeluaikana teet energia-alan projekteja yhteistyössä yritysten kanssa. Pääset tutustumaan paikalliseen elinkeinoelämään ja teollisuuteen esimerkiksi yritys- ja työmaavierailuilla sekä luomaan uusia, arvokkaita tuttavuuksia työelämää silmällä pitäen. Myös opiskeluun kuuluvassa työharjoittelussa ja opinnäytetyötä tehdessä saat hyvän käsityksen tulevista työtehtävistä ja avattua ovia mielenkiintoisiin yrityksiin.

  Energiatekniikan AMK-opinnot tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia seurata kiinnostavia urapolkuja. Mikäli vielä insinööritutkinnon ja työkokemuksen jälkeen haluat oppia lisää projektien johtamisesta, voit jatkaa opintoja maisteritasoiseen tutkintoon johtavassa Project Management -koulutuksessamme. Insinöörinä voit lisäksi halutessasi jatkaa opintoja yliopistolla diplomi-insinöörikoulutuksessa.


  Snöörit-sarja

  Tämä ei ole vlogi. Tämä ei ole tosi-tv:tä. Tämä on kumpaakin. Tämä on #Snöörit: sarja, jossa opiskelijat kisaavat 10 000 eurosta. Yhdeksän vaasalaista tekniikan opiskelijaa näyttää, millaista opiskelijan arki on. #Snööreissä kisaajat suorittavat viisi erilaista tehtävää, joissa he laittavat kaikkensa peliin avatakseen katsojille tekniikan opiskelijan maailmaa. Tehtävät toteutetaan tekemällä videoita, minkä ansiosta sinä pääset sukeltamaan syvälle kisaajien elämään. Koko sarjan voittaja kuittaa kotiin kymppitonnin. Tehtävien tekemisen rinnalla seurataan kilpailijoiden elämää ja sitä, kuinka he pääsevät kokemaan huikeita asioita ja tapaamaan valtakunnan ykköstalentteja.

  Katso kaikki jaksot

  Energia-ala ja ammatit

  Energiatekniikan insinöörinä hallitset energiatekniikan kokonaisuuden ja energiakaupan pelisäännöt. Työskentelet energia-alan kansainvälisissä projektinhallintatehtävissä: tehtävänäsi voi olla vaikkapa suunnitella tai rakentaa voimalaitoksia. Voit toimia myös myyntitehtävissä tai kansainvälisten vientiyritysten asiantuntijatehtävissä ulkomailla.

  Ammattinimikkeesi voi olla:

  • projekti-insinööri
  • projektipäällikkö
  • laatuinsinööri
  • project controller
  • myynti-insinööri
  • tuotantopäällikkö

  Energiatekniikka on viisas valinta energisessä Vaasassa.


  Technobothnia

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

  Tutustu Technobothniaan

  Energiatekniikka on yhteistyötä

  VAMKin energiatekniikassa opiskellaan ensimmäiset kaksi vuotta yhdessä ympäristöteknologian opiskelijoiden kanssa, joten saat hyvän käsityksen myös energiantuotantoon liittyvistä ympäristönsuojelun haasteista ja ratkaisuista. Viimeiset kaksi vuotta opiskellaan englanniksi: pääset opiskelemaan eri puolilta maailmaa tulevien opiskelijoiden kanssa, kielitaitosi karttuu ja samalla saat vahvan pohjan kansainväliseen työelämään.

  Energia-ala sopii sinulle, jos pidät projekteista. Myös kansainvälisyys on juttusi.

  Opintoihin kuuluu paljon työskentelyä tiimeissä. Energiainsinöörin työtä tehdään eri puolilta maailmaa tulevien työkavereiden ja asiakkaiden kanssa, joten yhteistyötaitoja arvostetaan. Opinnoissa keskitytään erityisesti:

  • kestävään energiantuotantoon
  • voimalaitostekniikkaan
  • projektinhallintaan
  • tekniseen myyntiin ja markkinointiin

  Suuntavissa opinnoissa voit opiskella lisää itseäsi kiinnostavaa osa-aluetta, esimerkiksi energiatekniikan johtamista tai projektiliiketoimintaa.

  Katso energiatekniikan päivätoteutuksen opetussuunnitelma


  Fiilistele videoiden parissa

  Opiskelija kertoo

  "Englanninkielinen opetus houkutti”


  Askolasta Vaasaan muuttanut Jenny Pusula haluaa tehdä työtä, joka haastaa ja innostaa.

  Miksi VAMKiin?

  Koulutusala vaikutti kiinnostavalta. Se, että energiatekniikan koulutuksessa ensimmäiset kaksi vuotta opiskellaan yhdessä ympäristöteknologian opiskelijoiden kanssa ja kaksi viimeistä vuotta opiskellaan englanniksi, on mielestäni hyvä juttu.

  Ensimmäinen koulupäiväsi VAMKissa?

  Ensimmäisinä opiskelupäivinä tuli aimo annos kaikenlaista informaatiota niin opintojen suorittamisesta kuin palveluista ja opiskelijakunta VAMOKin tapahtumista. Uusiin luokkalaisiin tutustui helposti, sillä kaikki olivat samassa tilanteessa: uusi paikka, uudet tuttavuudet ja uudet toimintatavat.

  Kokemuksesi työharjoittelusta?

  Pääsin kesätöihin Wärtsilään Energy Solutions -puolelle. Harjoittelupaikan sain tavallisen työnhakuprosessin kautta. Kesätyöni kesti neljä kuukautta, ja työtehtäväni oli Process Engineering Trainee. Harjoittelu tuki opiskelua hyvin, pääsin näkemään kuinka moneen eri työtehtävään koulutukseni sopii ja kuinka laajalti eri työtehtäviä Wärtsilässä on. Omissa työtehtävissäni pääsin muun muassa muokkaamaan voimalaitosten virtauskaavioita ja samalla tutustuin voimalaitoksen rakenteeseen paremmin. Tein myös ostotilauksia projektille.

  Mieleenpainuvinta opintojen varrelta?

  Mieleenpainuvin muisto on viime syksyltä, kun uusien opiskelijoiden tutorina sain seurata kastajaisissa eli Olutpialaisissa meidän ykkösluokan hienoa ryhmähenkeä, panostusta teemaansa ja halua voittaa.

  Parasta Vaasassa?

  Kaupungin kompakti koko, kaikki on lähellä. Autoa ei täällä tarvitse, vaan fillarilla pääsee kulkemaan hyvin paikasta toiseen.

  Tulevaisuudensuunnitelmasi?

  Olen tyytyväinen valitsemaani alaan. Työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä energia ja ympäristö ovat jatkuvasti läsnä jokapäiväisessä elämässä.

  Jenny Pusula


  Hae opiskelemaan

  Tutustu lisää energiatekniikan koulutukseen (päivätoteutus) osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun

  Opiskele tutkinto työn ohessa

  Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuotototeutuksessamme! Tutustu energia- ja ympäristöteknologian monimuotokoulutukseen.

  Kiinnostuitko monimuoto-opinnoista