Haluttu huipputyyppi

  Konetekniikan insinööri, AMK

  Check this out! Kone- ja metalliteollisuus työllistää pelkästään Vaasan seudulla noin 8000 ihmistä. Konetekniikan insinöörinä voit paneutua esimerkiksi suunnitteluun, tuotekehitykseen tai myyntiin. Opintoihin sisältyy joka lukuvuosi yksi iso projekti, johon suurin osa opinnoista liittyy. Tiimityöskentelyn lisäksi projekteihin kuuluu aina raportointia ja esittelyä, täydellinen paketti taitoja työnantajien mielestä siis!

  240 op – 4 vuotta | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 40
  Hakuaika: 14.3. – 28.3.2018


  Sinustako koneinsinööri?

  Töitä tekeville

  Kone- ja metalliteollisuus on Suomen teollisuudenalojen suurin työllistäjä, tuottaja ja tavaranviejä. Alalle kannattaakin suoda ajatus, sillä se tarjoaa loputtomasti erilaisia työtehtäviä, ja sopii sekä miehille että naisille.

  VAMKin konetekniikan koulutuksessa opit taitoja, joita alueen työnantajat arvostavat. Pidämme tiiviisti yhteyttä työelämään, joten tiedämme, minkälaisia konetekniikan osaajia teollisuus tarvitsee. Yhteistyön myötä myös kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetöiden aiheita riittää. Ja mikä parasta, myös työpaikkoja opiskelujen jälkeen.

  Mikäli vielä AMK-tutkinnon ja työkokemuksen jälkeen haluat oppia lisää alalta, voit jatkaa opintoja maisteritasoiseen tutkintoon johtavassa Project Management -koulutuksessamme. Myös diplomi-insinööritutkintoon koulutus antaa hyvän pohjan.

  Koneinsinööreille maksetaan kilpailukykyistä palkkaa. Myös jatko-opintomahdollisuudet ovat erinomaiset.


  Snöörit-sarja

  Tämä ei ole vlogi. Tämä ei ole tosi-tv:tä. Tämä on kumpaakin. Tämä on #Snöörit: sarja, jossa opiskelijat kisaavat 10 000 eurosta. Yhdeksän vaasalaista tekniikan opiskelijaa näyttää, millaista opiskelijan arki on. #Snööreissä kisaajat suorittavat viisi erilaista tehtävää, joissa he laittavat kaikkensa peliin avatakseen katsojille tekniikan opiskelijan maailmaa. Tehtävät toteutetaan tekemällä videoita, minkä ansiosta sinä pääset sukeltamaan syvälle kisaajien elämään. Koko sarjan voittaja kuittaa kotiin kymppitonnin. Tehtävien tekemisen rinnalla seurataan kilpailijoiden elämää ja sitä, kuinka he pääsevät kokemaan huikeita asioita ja tapaamaan valtakunnan ykköstalentteja.

  Katso kaikki jaksot

  Konetekniikan kansainvälistä projektiosaamista

  Konetekniikka on tiimitaiturin unelma-ala, sillä opintoihin kuuluu vähintään yksi projektiluontoinen työ lukuvuodessa. Pääsetkin heti ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien mukaan tiiviiseen ryhmään, missä työskentelet koko opiskeluajan.

  Ensimmäisenä vuonna puretaan ja kootaan skootteri, ja samalla kaikki työvaiheet dokumentoidaan. Tiimityöskentelyn lisäksi opit muitakin tärkeitä taitoja, kuten raportointia ja esittelyä.

  Jokaisen tiimiläisen vahvuudet täydentävät toisiaan: lopputuloksena lukuvuoden päättyessä on valmis projekti.

  Toisena vuonna suunnitellaan ja koneistetaan vaihdelaatikko. Projekti tehdään usein yhteistyössä eurooppalaisen korkeakoulun kanssa. Kansainvälisessä projektissa opit, miten tärkeää kommunikointi on, jotta työ saadaan sujumaan ja tehtyä loppuun asti.

  Projekteja tehdään myös yhteistyössä yritysten kanssa Roboakatemiassa, missä pääset tekemään robotiikkaan liittyviä tutkimus- ja kehittämistoimeksiantoja alueen työelämälle. Opiskelijat ovat olleet mukana esimerkiksi robottien tarttujien ja jigien suunnittelussa sekä kehittäneet tuotteita ideasta valmiiksi tuotteeksi saakka.


  Fiilistele videoiden parissa

  Konetekniikan koulutuksen sisältö

  Konetekniikan koulutuksessa hyödynnetään samoja ohjelmistoja, joita yrityksetkin käyttävät. Alan tärkeät opintokokonaisuudet projektijohtamisen lisäksi ovat 3D-kone- ja laitesuunnittelu, tietokoneavusteinen suunnittelu ja tuotantotalous, joihin perehdyt monipuolisesti opintojen aikana.

  Mikäli haaveilet kansainvälistä tehtävistä, voit suorittaa opintoja myös englanniksi tai ulkomailla yritysten vientiprojekteissa.

  Alan perusteiden jälkeen valitset suuntavat opinnot seuraavista kokonaisuuksista:

  • Tuote- ja tuotantoinnovaatiot: Opit innovoimaan, kehittämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan laitejärjestelmiä aidossa yritysprojektissa.
  • Process and Project Management: Yhdistät tekniikan perusopinnot prosessien kehittämisen ja projektijohtamisen opintoihin. Koulutus valmistaa sertifioidun projektiosaajan tutkintoon.
  • Projektiopinnot: Työskentelet yrityksen oikeassa projektissa joko Suomessa tai ulkomailla. Projektityöskentelyn ohella luet kirjallisuutta, teet kirjallisia tehtäviä ja raportoit oppimaasi.

  Katso konetekniikan opetussuunnitelma  Technobothnia

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

  Tutustu Technobothniaan

  Konetekniikan ala ja ammatit

  Konetekniikan insinööri on joustava ja kielitaitoinen, lisäksi työnantajat arvostavat neuvottelu- ja esiintymistaitoja. Myös pitkäjänteisyys on plussaa projekteissa, joissa pitää osata hankkia uutta tietoa, soveltaa ja yhdistää sitä, sekä samalla ajatella taloudellisesti. Työskentelet isoissa vientiyrityksissä tai pienemmissä, paikallisissa yrityksissä, osavalmistusta tai kokoonpanoa tekevissä konepajoissa, tehtaissa, suunnittelutoimistossa tai yrittäjänä.

  Konetekniikan insinöörinä ammattinimikkeesi voi olla:

  • Projektisuunnittelija
  • Tuotannonsuunnittelija
  • Asennusvalvoja
  • Kunnossapitoinsinööri
  • Myynti-insinööri

  Koneinsinöörinä seuraat alan kehitystä ja osaat soveltaa sitä kehittyviin tuotantomenetelmiin, ympäristöasiat aina huomioiden.


  Opiskele tutkinto työn ohessa

  Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuotototeutuksessamme! Seuraava haku monimuotokoulutukseen on 14.3. –28.3.2018.

  Kiinnostuitko monimuoto-opinnoista

  Hae opiskelemaan

  Seuraava haku koulutukseen 14.3.-28.3.2018 osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun