Sähkön supersankari

  Sähkötekniikan insinööri, AMK

  Sähköinsinöörin tulevaisuus häikäisee, sähköteollisuus nimittäin panostaa huimasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen. VAMKin opinnoissa käsitellään muun muassa sähköenergian jakelua ja teollisuuden sähköenergiajärjestelmiä. Osa opinnoista on yhteisiä Vaasan yliopiston kanssa.

  240 op – 4 vuotta | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 55
  Hakuaika: 14.3. – 28.3.2018


  Sinustako sähköinsinööri?

  Uusiutuva energia työllistää

  Sähköinsinöörin ammatti sopii sinnikkäälle tiimityöskentelijälle, joka hallitsee niin asiakaspalvelun kuin asioiden organisoinnin. Looginen päättelykyky ja ongelmanratkaisukyky ovat tarpeellisia taitoja, haluat myös oppia uutta ja seurata alan kehitystä. Et pelkää vieraita kulttuureita tai matkustelua, sillä työt vientiyritysten palveluksessa saattavat viedä sinut eksoottisiinkin työympäristöihin.

  Suomalaisen sähköinsinöörin osaamista arvostetaan maailmalla.

  Vaasassa sähköinsinöörien työllisyys on hyvä, ja seudun suuret vientiyritykset palkkaavat opiskelijoita myös kesätöihin ja harjoitteluun. Kansainvälisiin tehtäviin on mahdollista päästä kiinni jo opiskeluaikana projektiharjoittelussa, jolloin lähdet töihin yrityksen työmaalle jonnekin päin maailmaa.

  Opiskelijamme ovat suorittaneet projektiharjoittelujaan esimerkiksi Etelä- ja Keski-Amerikassa, Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Yleensä kohteena on iso hajautetun voimantuotannon projekti, joka rakennetaan asiakkaalle alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella. Mikä olisikaan parempi tapa oppia projektitaitoja, joita työnantajat arvostavat?


  Snöörit-sarja

  Tämä ei ole vlogi. Tämä ei ole tosi-tv:tä. Tämä on kumpaakin. Tämä on #Snöörit: sarja, jossa opiskelijat kisaavat 10 000 eurosta. Yhdeksän vaasalaista tekniikan opiskelijaa näyttää, millaista opiskelijan arki on. #Snööreissä kisaajat suorittavat viisi erilaista tehtävää, joissa he laittavat kaikkensa peliin avatakseen katsojille tekniikan opiskelijan maailmaa. Tehtävät toteutetaan tekemällä videoita, minkä ansiosta sinä pääset sukeltamaan syvälle kisaajien elämään. Koko sarjan voittaja kuittaa kotiin kymppitonnin. Tehtävien tekemisen rinnalla seurataan kilpailijoiden elämää ja sitä, kuinka he pääsevät kokemaan huikeita asioita ja tapaamaan valtakunnan ykköstalentteja.

  Katso kaikki jaksot

  Työelämää varten

  Sähkötekniikan opinnoista saat hyvän pohjan sähkö- ja automaatioalan käytännönläheisiin tehtäviin. Opetuksessa on otettu huomioon alueen yritysten toiveet siitä, mitä tietoja ja taitoja valmistuvan sähköinsinöörin tulisi ammatissaan hallita.

  Alan perusteiden jälkeen voit erikoistua opinnoissa:

  • sähköenergian jakeluun eli yleisiin sähköverkkoihin, niiden suojaukseen ja sähkönjakelun automaatioon. Perehdyt myös rakennusten sähkösuunnitteluun, rakennusautomaatioon ja kiinteistöjen telejärjestelmiin.
  • teollisuuden sähköenergiajärjestelmiin ja automaatioon: opiskelet hajautettua energiantuotantoa, teollisuuden ja voimalaitosten sähköverkkoja ja sähkömoottorikäyttöjä. Saat tietoa myös mm. teollisuuden ohjausjärjestelmistä, instrumenttien valinnasta ja prosessien sovellusohjelmoinnista.
  Opiskelet samalla kampuksella sijaitsevan Vaasan yliopiston opiskelijoiden kanssa.

  VAMKin sähkötekniikassa opiskelet samoilla luennoilla Vaasan yliopiston tekniikan opiskelijoiden kanssa. Yhteistyö lisää valinnanvaraa: hyödyt entistä kattavammasta opintotarjonnasta ja saat valita itseäsi kiinnostavia opintojaksoja. Yhteisopintojen myötä voit myöhemmin siirtyä helpommin diplomi-insinöörin koulutusohjelmaan.

  Katso sähkötekniikan opetussuunnitelma


  Technobothnia

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

  Tutustu Technobothniaan

  Sähkötekniikan ala ja ammatit

  Vaasan seudulla sijaitseva Suomen suurin energiatekniikan keskittymä työllistää 11 000 insinööriä tai muuta asiantuntijaa. Sähköinsinöörinä voit toimia kansainvälisessä suuryrityksessä, suunnittelutoimistossa tai yrittäjänä alihankkijoiden verkostossa - mahdollisuuksia löytyy!

  Sähköinsinöörinä saat monipuolisen ammatin ja jatkuvasti uudistuvia työtehtäviä.

  Ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi:

  • Projektipäällikkö
  • Sähkösuunnittelija
  • Sähkömestari
  • Myynti-insinööri
  • Laskentainsinööri
  Vaasan seudun työllisyystilanteessa on sen verran sähköistä potentiaalia, että Teslakin on mielissään.


  Fiilistele videoiden parissa

  Hae opiskelemaan

  Seuraava haku sähkötekniikan insinööri (AMK) -koulutukseen 14.3.-28.3.2018 osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun

  Opiskele tutkinto työn ohessa

  Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuotototeutuksessamme! Seuraava haku monimuotokoulutukseen on 14.3. –28.3.2018.

  Lue lisää monimuoto-opinnoista