Tulevaisuuden ohjelmoija

  Tietotekniikan insinööri, AMK

  Miltä kuulostaisi esimerkiksi mobiilikehitys tai elektroniikan ohjelmointi? Tietotekniikkaa tarvitaan kaikkialla, joten tietotekniikan insinööri on tulevaisuuden halutuin tekijä alan kehittyessä ja kasvaessa. VAMKissa voit erikoistua ohjelmistotekniikkaan ja sulautettuihin järjestelmiin. Osa opinnoista toteutetaan yhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa.

  240 op – 4 vuotta | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 50
  Hakuaika: 14.3. – 28.3.2018


  Sinustako tietotekniikan insinööri?

  Tietotekniikkaa tarvitaan kaikkialla

  Tietotekniikkaan törmää joka puolella ja se on mukana ihmisten arjessa - niin työssä kuin vapaa-ajalla. Myös kaikenkokoiset yritykset tarvitsevat tietotekniikkaa ja ammattilaisia hoitamaan siihen liittyviä tehtäviä, joten alan opiskelu kannattaa.

  Alalla uusien asioiden nopea omaksuminen on valttia.

  Opettajamme pitävät tiiviisti yhteyttä työelämään, joten tiedämme, minkälaisia tietotekniikkaguruja teollisuus tarvitsee. Yhteistyön myötä opiskelijat saavat myös kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä aiheita opinnäytetöihin.

  VAMKin tietotekniikan opinnoissa riittää runsaasti valinnanvaraa ohjelmistotekniikasta sulautettuihin järjestelmiin ja mobiilikehitykseen, joten voit opiskella juuri sinua kiinnostavia asioita. Vaasassa sijaitsee Suomen suurin energiakeskittymä: tämän vuoksi myös tietotekniikassa painotetaan energiatekniikan sulautettuja ratkaisuja, joilla voidaan vaikuttaa energian säästöön, tuotantoon ja jakeluun.


  Snöörit-sarja

  Tämä ei ole vlogi. Tämä ei ole tosi-tv:tä. Tämä on kumpaakin. Tämä on #Snöörit: sarja, jossa opiskelijat kisaavat 10 000 eurosta. Yhdeksän vaasalaista tekniikan opiskelijaa näyttää, millaista opiskelijan arki on. #Snööreissä kisaajat suorittavat viisi erilaista tehtävää, joissa he laittavat kaikkensa peliin avatakseen katsojille tekniikan opiskelijan maailmaa. Tehtävät toteutetaan tekemällä videoita, minkä ansiosta sinä pääset sukeltamaan syvälle kisaajien elämään. Koko sarjan voittaja kuittaa kotiin kymppitonnin. Tehtävien tekemisen rinnalla seurataan kilpailijoiden elämää ja sitä, kuinka he pääsevät kokemaan huikeita asioita ja tapaamaan valtakunnan ykköstalentteja.

  Katso kaikki jaksot

  NAO opettaa ohjelmointia

  VAMKin tietotekniikan koulutuksessa perehdyt ohjelmointiin humanoidirobottien seurassa. Samalla opit matematiikkaa, elektroniikkaa, tiedonsiirtoa ja mekaniikkaa - aivan huomaamatta! Esimerkiksi robotiikassa opiskelijat ovat päässeet kehittämään sovelluksia, joissa humanoidirobotti NAO:lle opetetaan eri taitoja.

  Opiskelijoiden käsissä NAO on oppinut kiipeämään portaita ja pelaamaan mobiilipeliä.

  Tietotekniikan opiskelijat pääsevät tekemään projekteja myös teollisuudelle ja muille yritysasiakkaille. Käytännönläheisissä ja opettavaisissa projekteissa omaksut työelämässä tarvittavia taitoja: tiimipelaamista, kommunikointia, dokumentointia ja projektityöskentelyä. Koska mukana on myös kansainvälisiä opiskelijoita, kielitaito paranee ja kaveriporukka kasvaa. Jos kansainväliset tehtävät kiinnostavat, voit opiskella tietotekniikan tutkinnon kokonaan englanniksi.

  Katso tietotekniikan opetussuunnitelma


  Technobothnia

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

  Tutustu Technobothniaan

  Tietotekniikan ala ja ammatit

  Tietotekniikan insinöörinä osaat kehittää ja luoda uusia tuotteita ja sovelluksia yrityselämän tarpeisiin. Sopeudut nopeasti uusiin työtehtäviin, olet yritteliäs etkä pelkää muutosta.  Sinulla on myös luonnollinen taipumus matemaattisiin aiheisiin, ja haluat tutkia, kehittää, soveltaa ja tehdä.

  Työpaikkoja löytyy laidasta laitaan. Jo ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat olla töissä yrityksissä mikrotukihenkilöinä, ja myöhemmin työskennellä elektroniikka- ja tietotekniikka-alan yrityksissä tutkimusosastoilla, suunnittelutehtävissä tai tuotekehityksessä. Useasti tietotekniikan insinöörit toimivat myös yrittäjinä. Erityisesti Vaasan seudulla tietotekniikan insinöörit työllistyvät suuriin vientiyrityksiin tai niiden alihankkijoille.

  Tietotekniikan insinöörin ammattinimike voi olla:

  • Tuotekehitysinsinööri
  • Projektipäällikkö
  • Ohjelmoija
  • Elektroniikkasuunnittelija
  • Tietoliikennesuunnittelija
  Alan teknisen osaamisen lisäksi työnantajat arvostavat hyviä viestintätaitoja, sillä työhön kuuluu paljon yhteistyötä asiakkaiden kanssa.


  Fiilistele videoiden parissa

  Hae opiskelemaan

  Seuraava haku koulutukseen 14.3.-28.3.2018 osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun

  Opiskele tutkinto työn ohessa

  Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuotototeutuksessamme! Seuraava haku monimuotokoulutukseen on 14.3. –28.3.2018.

  Lue lisää monimuoto-opinnoista