• VAMK on
   #parastaaikaa.

   Ota opiskeluajasta kaikki irti. Haasta itseäsi, kohtaa pelkosi ja elä täysillä.

   Opiskelu haastaa ihmistä kasvamaan, mutta meillä sitä ei tarvitse tehdä yksin. Uudet ystävät, palkitut opettajat ja sujuva polku työelämään – meillä opiskelu on elämän...

   #parastaaikaa

  Insinööriksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi?

  Aloita elämäsi hienoimmat vuodet ja vedä haalarit päälle. VAMK on 3300 opiskelijan kansainvälinen korkeakoulu. Meillä voit opiskella insinööriksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi. Vaasa on ihanteellinen opiskelijakaupunki – täällä joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija ja välimatkat ovat lyhyitä.

  Opiskeluaika vie sinut harjoittelun ja projektien kautta suoraan Vaasan kansainvälisen työelämän ytimeen, koska teemme tiivistä yhteistyötä alueen työelämän kanssa. Uudet ystävät, eka oma kämppä ja vapaus. Opiskelijabileet, haalarit ja legendaariset opiskelijaristeilyt. Mielenkiintoiset kurssit, harjoittelut ja kontaktit työelämään. Kaikki sinun tulevaisuuttasi varten.

  Näiltä sivuilta löydät sankaritekoja ja tarinoita tulevaisuudestasi. Koulutuksiin voit tutustua joko kiinnostavan alan tai tutkinnon mukaan.


  VAMK on #parastaaikaa

  Ota opiskeluajasta kaikki irti. Haasta itseäsi, kohtaa pelkosi ja elä täysillä. Opiskelu on elämän #parastaaikaa.

  Katso koko video

  VAMKin koulutusalat

  Tarjoamme koulutusta kolmella eri alalla: tekniikassa, liiketaloudessa sekä sosiaali- ja terveysalalla. Päiväopintoina suoritettavia koulutuksia on yhteensä 12, joista kaksi on englanninkielistä. Kiinnostaako joustavuus ja itsenäisyys? Voit opiskella AMK-tutkinnon tai ylemmän AMK-tutkinnon myös monimuoto-opintoina.

  Valintakoepäivät ja ohjeistukset

  Täältä löydät tietoa valintakokeista ja ennakkomateriaaleista.

  Lue lisää

  Opiskelijat kertovat

  Tilaa Hakijan opas

  Onko sinulla jo oma Hakijan opas? Kaikki kevään 2019 yhteishaussa mukana olevat VAMK-koulutukset löydät esitteestä tiiviissä paketissa. Voit tutustua oppaaseen

  selaamalla issuu-esitettä

  tilaamalla sen postitse kotiisi


  Valmistuneet kertovat

  Tommi Mäki

  Sarjayrittäjä

  Tommi Mäki

  Sarjayrittäjä

  Kansainvälisen kaupan tradenomi, Ilmajoelta lähtöisin oleva Tommi Mäki on sarjayrittäjä: hän työskentelee toimitusjohtajana omassa ohjelma- ja manageritoimistossaan,...

  Miikka Sarviharju

  Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

  Miikka Sarviharju

  Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

  Tampereelta Vaasaan opiskelemaan tullut Miikka Sarviharju valmistui tradenomiksi ja työskentelee nyt markkinointi- ja viestintäpäällikkönä Suomen suurimmalla...

  Hannes Dahlmars

  Huoltoinsinööri

  Hannes Dahlmars

  Huoltoinsinööri

  Konetekniikan insinööri Hannes Dahlmars työskentelee huoltoinsinöörinä T-Drill Oy:ssa. Parasta työssä on monipuolisuus ja mahdollisuus matkustella ympäri maailmaa.

  Heidi Haapala

  Yksikönjohtaja

  Heidi Haapala

  Yksikönjohtaja

  Yksikönjohtajana yksityisessä hoitolaitoksessa työskentelevällä Heidi Haapalalla on takanaan pitkä taival VAMK-opintoja: hän opiskeli ensin sosionomiksi, ahkeroi työn...

  AMK-tutkinnot

  VAMKissa on 10 suomenkielistä ja kaksi englanninkielistä AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta. Eri aloja on kolme: tekniikka, liiketalous sekä sosiaali- ja terveysala. Tekniikan koulutuksista valmistut insinööriksi, liiketaloudesta tradenomiksi ja sosiaali- ja terveysalalta sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi.

  Ylemmät AMK-tutkinnot

  VAMKissa on kolme ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta: insinööreille suunnattu Project Management -koulutus, tradenomeille tarkoitettu Liiketoimintaosaaminen sekä sairaanhoitajille, terveydenhoitajille ja sosionomeille tarkoitettu Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen.

  Täydennyskoulutukset –Haussa nyt

  Hae Opintopolussa

  Hakeminen VAMKin koulutuksiin tapahtuu Opintopolussa.

  Siirry opintopolkuun

  VAMKin kampus

  VAMKin kampus sijaitsee Palosaaren korkeakoulukampuksella, kävelymatkan päässa Vaasan keskustasta. Palosaarella sijaitsevat tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnia, tiedekirjasto Tritonia, Muotoilukeskus Muova sekä sosiaali- ja terveysalan oppimiskeskus Alere. Samalla kampuksella sijaitsevat myös Vaasan yliopisto ja Yrkeshögskolan Novia.

  Tiedekirjasto ja oppimiskeskus Tritonia

  Vaasan korkeakoulujen yhteinen kirjasto Tritonia on loistava paikka paitsi kurssikirjallisuuden haalimiseen, myös itseopiskeluun ja ryhmätöiden tekemiseen. Mikä parasta, silmiä voi välillä lepuuttaa merinäköaloilla.

  Tutkimus- ja opetuslaboratorio Technobothnia

  Technobothnia on VAMKin, Yrkeshögskolan Novian ja Vaasan yliopiston yhteinen tekniikan tutkimus- ja opetuslaboratorio, joka on entisöity huipputekniikan vaatimuksiin entiseen puuvillatehtaaseen. Tekniikan opiskelijat voivat perehtyä Technobothniassa alan uusimpiin sovelluksiin ja osallistua yritysten kanssa yhteistyönä tehtäviin projekteihin.

  Oppimiskeskus Alere

  Alere on VAMKin ja Yrkeshögskolan Novian sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden yhteinen oppimiskeskus Palosaaren kampuksella. Modernin opetuksen vaatimuksiin peruskorjattu Alere tarjoaa opiskelijoille viihtyisien tilojen lisäksi yhteistä opetusta ja opettajien vaihtoa suomen- ja ruotsinkielisten koulutusten kesken.

  Opiskelijaravintolat

  Kampukselta löytyy lukuisia opiskelijaravintoloita, jossa opiskelijat saavat ns. ateriatukea; tällöin perusaterian saa edullisimmillaan noin eurolla. Alennuksen saa esittämällä opiskelijakortin tai muun Kelan hyväksymän todistuksen. Opiskelijaravintolat tarjoavat myös kahvilapalveluja.

  Suomen kauneimmaksi kehutulla kampuksella opiskelee 10 000 korkeakouluopiskelijaa.  VAMK-väriterapiaa

  Heihei harmaat luokat ja viralliset värit! VAMKissa vietät vuotesi värikkäissä tunnelmissa. Kiertele ja piristy. Vaatii Adobe Flash laajennuksen.

  Colours of VAMK

  Kampuskartta

  Aluekartta.jpg