Valtakunnallinen tekniikan ja liikenteen alan valintakoe järjestetään 29.5.2019 klo 9.30 alkaen, osoitteessa Wolffintie 30.

  Ennakkoaineisto on luettavissa verkossa sivulla http://teliennakko.metropolia.fi kaksi viikkoa ennen koetta 15.5-29.5.2019 välisenä aikana. Ennakkoaineisto ei saa olla mukana kokeessa.

  Valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua. Saadakseen valintakoetuloksen hakijan tulee osallistua tekniikan valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tekniikan alan hakukohteessa.

  Valintakoe on 2-3 tuntia kestävä kirjallinen koe. Siinä mitataan motivaatiota, loogista ajattelua ja ongelmaratkaisukykyä sekä luonnontieteiden ja matemaattisten aineiden perustietämystä. Kokeeseen osallistuva voi valita joko suomenkieliset tai ruotsinkieliset tehtävät. Koe on yhteinen pohjakoulutuksesta riippumatta. Laskimen käyttö valintakokeessa on kielletty. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan. Kokeessa on saavutettava vähintään 10 pistettä maksimiarvosta 40 pistettä.

  Todistusvalinnassa hyväksytyn ei tarvitse osallistua tekniikan valtakunnalliseen valintakokeeseen. Jos hakija ei tule valituksi todistusvalinnan valintajonosta, hänen tulee osallistua tekniikan valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tekniikan alan hakukohteessa.

  Todistusvalinnan perusteella valittavien hyväksymistieto julkaistaan toukokuun lopulla, kun korkeakoulut ovat saaneet kevään ylioppilaiden arvosanat hakujärjestelmään YTL:lta. Näet mahdollisen hyväksymistiedon Oma Opintopolku -palvelussa.

  AMK-insinööriksi? Valmentaudu insinööriopintoihin, 2op.

  Vaasan kesäyliopisto järjestää kurssin AMK-insinööriksi? Valmentaudu insinööriopintoihin!, 2op
  Kurssi sopii kaikille, jotka aikovat amk:n insinöörikoulutukseen.

  Aikaisempia vuosien tekniikan alan valintakokeita harjoittelua varten löytyy osoitteesta: http://www.metropolia.fi/haku/nain-haet/tekniikan-vanhoja-valintakoetehtavia/.