AMK -valintakoe AMK-valintakoe järjestetään syksyn yhteishaussa 26.10–29.10.2020. Valintakokeeseen ilmoittaudutaan yhteishaun hakulomakkeella. Hakija valitsee AMK-valintakokeen suorituspaikan ja suoritusajan hakulomakkeella ammattikorkeakoulujen ilmoittamista vaihtoehdoista.

 

AMK -valintakoe

AMK-valintakoe järjestetään syksyn yhteishaussa 26.10–29.10.2020. Valintakokeeseen ilmoittaudutaan yhteishaun hakulomakkeella. Hakija valitsee AMK-valintakokeen suorituspaikan ja suoritusajan hakulomakkeella ammattikorkeakoulujen ilmoittamista vaihtoehdoista.

Vaasan ammattikorkeakoulun syksyn 2020 suorituspäivät ja paikat ovat:

  • 26.10 klo 9.00, auditorio B1022
  • 27.10 klo 9.00, auditorio B1022
  • 28.10 klo 9.00, auditorio B1022

Suorituspaikkoja jokaiselle päivälle on enintään 50, joten hakijat voidaan sijoittaa auditorioon väljästi turvaetäisyydet huomioiden. Lisätietoja VAMK:n korona ohjeistuksista.

Hakija tekee AMK-valintakokeen yhdellä suorituskerralla riippumatta siitä, kuinka monta osiota kuuluu hänen valintakokeeseensa. AMK-valintakoe tehdään hakijan omalla kannettavalla tietokoneella.

Mikäli tarvitset yksilöllisiä järjestelyjä AMK-valintakokeeseen (lisäaika), yksilölliset järjestelyt lomake on ladattavissa ammattikorkeakouluun.fi sivustolta ja tulee toimittaa ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut tekeväsi digitaalisen valintakokeen 23.9.2020 klo 15.00 mennessä.

AMK-valintakoe muodostuu seuraavista osioista:

Kaikille aloille yhteiset osiot:

I. Päätöksentekotaidot

(hakija tekee kyseisen osion hakukohteesta riippumatta)

II. Kieli- ja viestintätaidot

(hakija tekee kyseisen osion hakukohteesta riippumatta)

Kaikille aloille yhteisten osioiden lisäksi AMK-valintakoe sisältää seuraavat alakohtaiset osiot:

III. Matemaattiset taidot

(Hakija tekee kyseisen osion, jos hän on hakenut sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneudenhoitoalan, liiketalouden, tietojenkäsittelyn, luonnonvara-alan, matkailu-, ravitsemis- ja talousalan, merenkulun tai tekniikan alan hakukohteisiin. Matematiikan osio on kaikille edellä mainittujen alojen hakijoille sama.)

IV. Matemaattis-luonnontieteelliset taidot

(Hakija tekee kyseisen osion, jos on hakenut tekniikan alan hakukohteisiin.)

V. Eettiset taidot

(Hakija tekee kyseisen osion, jos on hakenut sosiaali-, terveys-, liikunta-, ja kauneudenhoitoalan tai humanistisen alan hakukohteisiin.)

Tarkemmat tiedot AMK-valintakokeesta löytyvät ammattikorkeakoulujen uudella yhteisellä opiskelijavalintojen verkkosivustolla

ammattikorkeakouluun.fi.

 

Posted on 09/17/2020.

Back