Pipsa Pesonen työskentelee sairaanhoitajana Vaasan keskussairaalassa, ortopedian ja traumatologian osastolla.

Miksi VAMKiin? Vaasa on nätti ja sopivan kokoinen kaupunki minulle, joka on lähtöisin pienestä, noin 6 000 asukkaan kaupungista. Minulle oli tärkeää päästä opiskelemaan heti lukion jälkeen: hakiessani mietinkin, että VAMKiin olisi ehkä hieman helpompi päästä kuin sellaisen kaupungin ammattikorkeakouluun, jossa on yliopistosairaala.

Mielipiteesi koulutuksesta? Tutkinto antoi hyvät lähtökohdat sairaanhoitajan työlle, mutta valmistumisen jälkeen se oppiminen vasta kunnolla alkaa. Joka päivä oppii uutta ja opittavaa on paljon. Myös tietojen ylläpitäminen ja päivittäminen on tärkeää.

Kokemuksesi työharjoittelusta? Suoritin harjoittelut suurimmaksi osaksi Vaasassa, mutta lasten- ja nuorten perusharjoittelun sekä suuntaavat opinnot suoritin Seinäjoen keskussairaalassa lastenosastolla ja vastasyntyneiden teho-osastolla. Harjoittelua oli kolmasosa opinnoista ja mielestäni se oli tärkeä osa opintoja: harjoittelussa oppi ja pääsi kokeilemaan sekä toteuttamaan käytännössä sitä, mitä oli koulussa päntännyt oppikirjasta. Opiskelun aikana harjoittelupaikat poikivat hyvin myös kesätöitä.

Mieleenpainuvinta opintojen varrelta? Ensimmäisen vuoden kastajaiset ovat jääneet päällimmäisenä mieleen. Ja toki vapaita viikonloppuja on ikävä.

Tyypillinen työpäiväsi? Jokainen työvuoro on erilainen. Niihin sisältyy muun muassa potilaan auttamista ja perusasioista huolehtimista, hoitotoimenpiteiden tekemistä, lääkärinmääräysten toteuttamista ja lääkehoitoa. Ja paljon, paljon muuta.

Parasta Vaasassa? Meri on plussaa. Kaupungissa ja lähistöllä on myös paljon erilaisia luontopolkuja. Vaasa on myös kehittyvä kaupunki: koko ajan tuntuu tulevan ja aukeavan kaikkea uutta.

Tulevaisuudensuunnitelmasi? Ala tuntuu omalta, vaikkakin säästöt näkyvät ikävä kyllä myös sairaanhoitajan työssä. Aion jossain vaiheessa opiskella lisää alaa.

Posted on 09/04/2020.

Back