Kansainvälisen kaupan tradenomi, Ilmajoelta lähtöisin oleva Tommi Mäki on sarjayrittäjä: hän työskentelee toimitusjohtajana omassa ohjelma- ja manageritoimistossaan, myynti- ja ostopäällikkönä maahantuontialan perheyrityksessä sekä brändivastaavana useassa ravintola-alan yrityksessä. Mäki nähdään myös tuoreimmalla Diilin tuotantokaudella.

Miksi VAMKiin? Muutama tuttu suositteli VAMKia ja Vaasaa erinomaisena opiskelupaikkana, jossa löytyy runsaasti mahdollisuuksia. Minua houkutteli myös VAMKin kansainvälinen ja innostava brändi.

Mieliinpainuvin muisto opiskeluajoilta? Hauskimmat hetket liittyvät varmasti opiskelijayhteisöön ja opiskelijakavereiden kanssa koettuihin hetkiin projekteissa, bileissä ja vapaa-ajalla. Oppitunneilta jäivät mieleen etenkin silmiä avaavat yritysvierailut ja niihin liittyvät projektit.

Kokemuksesi työharjoittelusta? Työharjoittelujakson tein perheyrityksellemme Jari Mäki Oy:lle. Harjoittelussa pyrin kehittämään ja uudistamaan vanhoja prosesseja: tarkastelin kansainvälisten yritysten kanssa tehtyjä ostosopimuksia, tein niiden uudelleenjärjestelyjä sekä tehostin logistiikkaan liittyviä asioita. Harjoittelu tuki todella hienosti opiskelua. Muun muassa kansainvälisen kaupan logistiikkatermistö ja lakiasiat, joita tunneilla oli käyty läpi, tulivat harjoittelun myötä viimeistään tutuiksi.

Tyypillinen työpäiväsi? Työni koostuu lukuisista eri projekteista. Olenkin ”projekti-ihminen”, joka pyrkii luomaan uutta ja kehittämään olemassa olevista asioista tehokkaampia tai parempia. Päivät eroavat todella suuresti toisistaan: festivaaliviikkoina työskentelen parhaillaan jopa 18 tuntisia päiviä.

Parasta Vaasassa? Lähes13 000 korkeakouluopiskelijan kaupungissa todellakin viihtyy opiskelujen aikana! Kansainvälinen ilmapiiri ja eurooppalainen arkkitehtuuri saavat aina välillä miettimään, ollaanko edes Suomessa. Kesällä Vaasa on kauneimmillaan ja etenkin merellisyys, luonto sekä kulttuuri- ja urheilutapahtumat tekevät kaupungista vireän kaikkina vuodenaikoina. Esimerkiksi keikkoja järjestetään paljon enemmän kuin monessa muussa vastaavankokoisessa kaupungissa.

Tulevaisuudensuunnitelmasi? Seuraavan viiden vuoden aikana haluaisin jatkaa mahdollisesti kaupallisen alan tai markkinoinnin maisteri- tai ylemmän amk:n opintoja. Yritysten osalta tavoitteenani on kasvu ja uuden kehittäminen: etenkin tapahtuma-alalla haluan olla suunnannäyttäjä, joka luo uutta ja innovatiivista.

Posted on 09/04/2020.

Back