Lähiopetuksessa ei enää rajoituksia ryhmäkoossa 25.10. lähtien

Opiskelijaryhmien kokoa ei enää rajoiteta turvallisuussyistä 25.10 lähtien. Opettajasi kertovat ja viestivät kuinka kukin kurssi tullaan suorittamaan. Vuoden 2022 alusta opetus suunnitellaan normaalisti, myös kansainvälisten opiskelijoiden kohdalla.

Jos joudut karanteeniin, sovi opettajasi kanssa opintojen suorittamisesta tekemällä korvaavia itsenäisiä tehtäviä.

 

Edellytyksenä turvalliselle toiminnalle kampuksella on vastuullinen yhteistyö

 • Kampuksella on vahva maskisuositus.
 • Pääsääntöisesti opiskelijat hankkivat maskinsa itse, mutta jos maski on unohtunut kotiin, voit hakea maskin koulun infosta. Pienryhmätyöskentelyssä VAMK tarjoaa aina opiskelijoille maskit, kuten aikaisemminkin. Laboratoriotöihin on tarjolla myös FFP2-maskeja
 • Turvavälisuositus poistuu käytöstä
 • Suosittelemme, että henkilöstö ja opiskelijat ottavat koronarokotuksen.

Kansainvälinen vaihto

 • VAMK vastaanottaa vaihto-opiskelijoita syyslukukauden 2021 aikana ja meiltä on myös mahdollista lähteä vaihtoon. Sovi asiasta KV- palveluiden kanssa. Perehdy huolellisesti ajantaisaisiin koronasuosituksiin ja rajoituksiin kohdemaassa.

 

Valmiusryhmämme kokoontuu säännöllisesti. Tiedotamme muutoksista aina tarvittaessa.

 

Lisätietoja:

Opetukseen ja kursseihin liittyvissä asioissa ole suoraan yhteydessä opettajaasi.
Muissa koronaan liittyvissä asioissa ota yhteys: turvallisuus@vamk.fi

Yleisohjeistukset opiskelijoille

Korona / COVID-19 –tilanne elää jatkuvasti. VAMK seuraa tilannetta aktiivisesti ja noudattaa ensisijaisesti aina viranomaisten antamia ohjeita. VAMK haluaa kantaa vastuunsa viruksen leviämisen ehkäisemisessä.

VAMKin opiskelijoita, henkilöstöä sekä sidosryhmiä pyritään suojaamaan tehokkaasti ja mahdollistamaan turvallinen opiskelu- ja työympäristö. Sen saavuttamiseksi jokaista korkeakouluyhteisömme jäsentä kannustetaan sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihimme.

Kampukselle tullaan vain täysin terveenä ja huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Koronatilanteen kehittymistä seurataan VAMKissa päivittäin. Valmiusryhmä kokoontuu säännöllisesti tekee tarvittaessa toimenpiteitä turvallisen työ- ja opiskeluympäristön takaamiseksi. Muutoksista viestitään asianosaisia.

 

Palvelut kam­puk­sel­la

Opintotoimisto ja HelpDesk sekä KV- ja hakijapalvelut palvelevat normaalisti kampuksella ja verkossa. Tarkista kirjaston palvelut ja aukiolot täältä.

 • Ole opintotoimistoon yhteydessä ensisijaisesti sähköisesti.
 • Kirjastossa ja opintotoimistossa asioidessa huolehditaan riittävistä hyvästä käsihygieniasta.
 • Muista seurata annettuja turvaohjeita.
 • Opiskelijaterveydenhuollon palvelut ovat saatavilla.

 

Turvallinen työskentely kampuksella:

Edellytyksenä turvalliselle toiminnalle kampuksella on vastuullinen yhteistyö. Pääsääntöisesti opiskelijat hankkivat maskinsa itse, mutta laboraatio- ja simulaatioharjoituksissa opettajat jakavat opiskelijoille maskit. Laboratoriotöihin on tarjolla myös FFP2-maskeja. Jos olet unohtanut maskisi kotiin, voit hakea koulun infosta maskin. Kampukselle tullaan vain täysin terveenä ja huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

 • Älä tule kipeänä VAMKin tiloihin. Jos sinulla on mitään viruksenkaltaisia oireita, kuten vatsatautia, kuivaa yskää, väsymystä, lihaskipuja, tukkoisuutta, tai epäilet, että olet voinut altistua virukselle, älä tule kampukselle vaan hakeudu koronatestiin opiskelijaterveydenhuollosta tai kotipaikkakuntansa terveydenhuollosta saamiensa ohjeiden mukaisesti.
 • Tenttiin ei saa tulla sairaana tai oireisena.
 • Kampuksella on vahva maskisuositus.
 • Luokkiin on varattu desinfiointiliinoja, pyyhkäise niillä työvälineesi käytön jälkeen
 • Jos koronavikku ilmoittaa mahdollisesta altistumisesta. Voit ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon sähköpostitse: vilkkuhoitajat@vaasa.fi, sähköpostiviesteihin vastataan arkisin virka-aikaan. Puhelimitse palvellaan numerosta 040 190 6481 ma – pe klo 10 – 14.

Käsi- ja ys­ki­mis­hy­gie­nia

Jokainen korkeakouluyhteisön jäsen huolehtii osaltaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta:

 • Huolellinen ja toistuva käsienpesu sekä käsidesin käyttö ovat tärkeä osa VAMKin arjen rutiineita.
 • Heti välittömästi kampuksen tiloihin saavuttaessa, tiloista tai luokista toiseen siirryttäessä ja muutoinkin tarpeen vaatiessa huolehditaan käsien pesusta ja käsidesin käytöstä.
 • Yskimiseen ja aivastamiseen käytetään kertakäyttöistä nenäliinaa, jonka jälkeen se pannaan heti roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole, yskitään tai aivastetaan hihaan, muttei käsiin.

Lue lisää THL:n sivuilta.

VAMKissa on vahva maskisuositus

Maskin käyttö on osa koronaviruksen leviämistä hillitseviä toimia. On tärkeää, että kaikki VAMKilaiset käyttäisivät maskia. Näin suojaamme toisiamme ja luomme mahdollisimman turvallisen opiskelu- ja työympäristön. Suositus on voimassa toistaiseksi. Pääsääntöisesti opiskelijat hankkivat maskinsa itse, mutta laboraatio- ja simulaatioharjoituksissa, joissa turvavälin pitäminen ei ole mahdollista, opettajat jakavat opiskelijoille maskit. VAMK tarjoaa suojavarusteet näissä tilanteissa. Ohjeistus on voimassa toistaiseksi.

 

Siivous ja pintojen pyyh­ki­mi­nen

Siivousta on VAMKissa jo entisestään tehostettu ja se suoritetaan THL:n ohjeiden mukaan. Tiloissa on tarjolla desinfiointipyyhkeitä.

Jos epäilet koronavirustartuntaa tai kuulut riskiryhmään:

Sairaana tai oireisena VAMKin tiloihin ei saa tulla. Jos minkäänlaisia oireita ilmenisi, on jokaisen korkeakouluyhteisön jäsenen velvollisuutena hakeutua viivytyksettä opiskelijaterveydenhuollosta tai kotipaikkakuntansa terveydenhuollosta saamiensa ohjeiden mukaisesti koronatestaukseen. Jokainen oireita tunteva tai altistumista epäilevä voi täyttää arvion voinnistaan omaolo.fi -sivuston kautta.

Otathan yhteyttä terveydenhuoltoon ensin puhelimitse tai digitaalisin keinoin.

Ris­ki­ryh­mään kuuluvat

THL:n määrittelemään riskiryhmään kuuluvat opiskelijat toimittavat terveydenhuollosta saamansa todistuksen kurssin opettajalle, ryhmänohjaajalle ja opolle. Opinnot pyritään järjestämään opettajan ja opiskelijan yhteistyössä niin, ettei altistumisvaaraa synny.

Koronavirussovelluksen käyttäjille

Mikäli käytät koronavirussovellusta ja saat ilmoituksen koronavirukselle altistumisesta, voit ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon sähköpostitse: vilkkuhoitajat@vaasa.fi, sähköpostiviesteihin vastataan arkisin virka-aikaan. Puhelimitse palvellaan numerosta 040 190 6481 ma – pe klo 10 – 14.

Mikäli sinulla on flunssan oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, vatsaoireet) 7 – 10 päivän sisällä viestin saapumisesta ota puhelimitse yhteyttä terveysasemasi ajanvaraukseen.

 

Matkustus ulkomailla ja kotimaassa

Sovi opettajasi kanssa, kuinka sinun tulee toimia kurssiesi suhteen.

 • VAMK vastaanottaa vaihto-opiskelijoita syyslukukauden 2021 aikana ja meiltä on myös mahdollista lähteä vaihtoon. Sovi asiasta KV- palveluiden kanssa. Perehdy huolellisesti ajantaisaisiin koronasuosituksiin ja rajoituksiin kohdemaassa.
 • Opiskelijoiden matkustaminen esimerkiksi osana hanketyötä tai opintojaksoa arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja riskilähtöisesti. Tästä vastaa VAMKin turvallisuuspäällikkö (turvallisuus@vamk.fi) yhteistyössä opiskelijan ja matkasta vastuussa olevan opettajan kanssa.
 • Opiskelijoita pyydetään huomioimaan ulkomaille suuntautuvaan yksityismatkailuun liittyvät riskit. Vapaa-ajan ulkomaan matkan jälkeen sinun tulee jäädä vapaaehtoiseen 10 vuorokauden karanteeniin, etkä voi tällöin osallistua lähiopetukseen. Sovi opettajasi kanssa, kuinka sinun tulee toimia kurssiesi suhteen.
 • Opiskelijat voivat kysyä apua matkustamiseen liittyvissä kysymyksissään turvallisuus@vamk.fi kautta.
 • Kotimaassa matkustaessa tulee seurata valtioneuvoston antamia suosituksia.

Tarkista valtakunnalliset matkustusohjeet ja karanteenisuositukset THL:n sivuilta

 

Tapahtumat ja vierailijat kam­puk­sel­la

Tapahtumia voidaan järjestää 25.10. alkaen, mutta suurempien tapahtumien järjestämiseen tarvitset luvan valmiusryhmältä.

 • Yksittäiset vierailijat ovat tervetulleita
 • Vierailiryhmiä voidaan ottaa vastaan, kun huomioidaan turvallisuusohjeistukset
 • Ison tapahtuman järjestäminen edellyttää lupaa, jonka myöntää VAMKin valmiusryhmä. Keskeistä on, että järjestäjä varmistaa jo etukäteen, että tapahtumassa voidaan toteuttaa riittävät turvallisuusjärjestelyt. Varmista jo tapahtuman suunnitteluvaiheessa ajantasaiset ohjeet ottamalla yhteyttä osoitteeseen turvallisuus@vamk.fi.

 

 

Oma opettajasi osaa vastata opetuksen järjestämiseen liittyviin kysymyksiin.

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Suosittelelmme jokaisen oireita tuntevan tai altistumista epäilevän täyttämään arvion voinnistaan omaolo.fi -sivuston kautta viipymättä.

Koronavirussovelluksen käyttäjille

Mikäli käytät koronavirussovellusta ja saat ilmoituksen koronavirukselle altistumisesta, voit ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon sähköpostitse: vilkkuhoitajat@vaasa.fi, sähköpostiviesteihin vastataan arkisin virka-aikaan. Puhelimitse palvellaan numerosta 040 190 6481 ma – pe klo 10 – 14.

 

Koronaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä turvallisuus@vamk.fi
 
tai kurssien ja opetuksen osalta suoraan opettajaasi