Sympaattisuus, yhteisöllisyys ja aito fiilis

Graafinen ohjeisto

Graafisen ohjeiston soveltamista ohjaa ja valvoo VAMKin viestintä- ja markkinointitiimi. VAMKin logon ja grafiikan käyttö ilman sopimusta on kielletty.


VAMK logo

Ensisijainen logo

Vaasan ammattikorkeakoulun tunnuksen virallinen versio on nelivärinen (CMYK). Liiketunnuksen VAMK -värikoodit löytyvät värimäärityksistä (kts. Värit) sen lisäksi tekstiosiossa käytetään 100% mustaa. Suositeltavimmassa ja ensissijaisessa versiossa VAMKin värikäs kirjainosa on ylhäällä ja selittävä musta tekstiosa sen alapuolella. Tunnuksesta löytyy myös yksivärinen musta versio ja negatiiviversio valkoisena. Originaalien liiketunnusversioiden muotoja, suhteita tai värejä ei saa muuttaa. Oikean värisen tunnuksen valinta riippuu aina logon taustan väristä ja tummuudesta. Tärkeää on taata tarpeeksi iso kontrasti taustan ja logon välille. Tunnuksen neliväriversiota (ensisijainen logo) suositellaan käytettäväksi vaalealla pohjalla. Tunnuksesta löytyy myös vaakaversio, tarvittaessa pyydä erikseen viestinta@vamk.fi . Valmiita tunnusoriginaaleja on käytettävä aina, löydät ne alla olevasta kansiosta.

 

 

 

logo-keski.jpg

 

 

Vaihtoehtoiset väriversiot

  • Yksivärinen tunnus negatiivina, valkoinen 100%. Negatiiviversio on tarkoitettu käytettäväksi mustaa/tummahkoa värillistä pohjaa vasten.
  • Yksivärinen tunnus musta 100%. Mustaa tunnusta käytetään aina, mustavalkoisissa materiaaleissa. Logosta ei ole harmaata versiota.
  • Värillinen tunnus negatiivina. Tummalle pohjalle asetettaessa, tunnuksesta voidaan ottaa käyttöön negatiiviversio.

logot2-2.jpg

 

 

 

Minimikoko ja suoja-alue

Minimikoko määräytyy liiketunnuksen leveyden mukaan. Nelivärisen liiketunnuksen leveyden on oltava vähintään 30 mm. Minimikokorajoituksesta saa poiketa vain erikoistapauksissa.

Suoja-alue määritellään VAMK-osan mukaan niin, että se on aina puolet sen korkeudesta. Merkin ympärille on mahdollisuuksien mukaan jätettävä suoja-alue, jonka sisäpuolelle ei saa sijoittaa muita elementtejä.

suoja-alue.jpg

Logoa ei saa muokata

Logon muotoa, asettelua, osia, suoja-alueita tai väriä ei saa muuttaa. Logon tekstiä ei saa irroittaa VAMK-symbolista, kuin korkeakoulun tiedotus- ja markkinointipalveluiden toimesta. Logon suoja-alueelle tai logon päälle ei saa sijoittaa grafiikkaa tai kuvia. Logosta ei saa tehdä omia versioita. Logon tulee erottua taustasta. Logon alla oleva väripinta ei saa koskaan olla saman sävyinen kuin VAMK-tekstin väritys.

VAMK_logoa-ei_saa_muokata.jpg

Materiaalipankki

Lataa täältä

Värit

VAMK_värikoodit2-3.jpg

Typografia

Painetuissa materiaaleissa ja digimarkkinoinnissa käytettävät fontit

VAMKin painetussa viestinnässä sekä digitaalisessa mainonnassa ja www-sivuilla käytetään pääsääntöisesti Googlen Lato-fonttia. Lisäksi käytössä on tehosteenaBrushup-fonttimainosmateriaaleissa tuomaan rentoa fiilistä.

VAMK-typo4.jpg

 

 

 

Digitaalisissa yleismateriaaleissa käytettävä fontti

Yleisissä digitaalisissa koko henkilökunnan käytössä olevissa työkaluissa, esim. power-point, word-pohjat käytetään Arial-fonttia korvaamaan Lato-fontti. Digitaalisessa mainonnassa ja www-sivuilla käytetään Lato-fonttia.

 

 

VAMK-typo-ARIAL2.jpg