PEPPI järjestelmäkokonaisuus

Vaasan ammattikorkeakoulussa on käytössä PEPPI järjestelmäkokonaisuus (rekisteriseloste_peppi.pdf), jonka opiskelijoille tarkoitettua käyttöliittymää PAKKI:a käytetään selaimella osoitteessa https://opiskelija.peppi.vamk.fi tai pikalinkin kautta sivulta http://portal.vamk.fi/.

 

PAKKI:n käyttäjätunnus ja salasana

Opiskelijat voivat hakea tai uusia käyttäjätunnuksensa tiedot tämän ohjeistuksen mukaan.

Pepissä on pääsääntöisesti jokaisella opiskelijalla vain yksi käyttäjätunnus. Jos opiskelijalla on useampi opiskeluoikeus yhdistettynä yhteen identiteettiin, opiskelijan käyttäjätunnus Peppiin määräytyy läsnäolevan ja pisimpään voimassa olevan opiskeluoikeuden mukaan. Samalla käyttäjätunnuksella hallitaan kaikkia opiskelijaan yhdistettyjä opiskeluoikeuksia.


Pakissa opiskelija voi vaihtaa aktiivisten opiskeluoikeuksien välillä Profiili -valikon takaa opiskelijanumeroiden alasvetovalikosta:

 

 profiili-peppi.png

Profiili -valikon takaa löytyy myös muokkausmahdollisuudet niille yhteystiedoille joita opiskelija voi itse päivittää (asuinosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumerot).

 

PAKKI:n toiminnot

Osoitteenmuutos

Opiskelijan tulee päivittää osoite- ja yhteystietonsa, erityisesti sähköpostiosoite. Suosituksena on, että käytät ammattikorkeakoulun antamaa sähköpostiosoitetta. Voit kuitenkin käyttää myös jotain muuta osoitetta, jota luet säännöllisesti. Äkillisistä muutoksista työjärjestykseen (esim. opettajan sairastuminen) voidaan ilmoittaa tekstiviestinä matkapuhelimeen ja sähköpostiin.


Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Opiskelijan tulee ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi aina lukuvuoden alkaessa, poikkeuksena ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat.

  • Toiminto löytyy valikosta Opintoni ja Ilmoittautuminen lukuvuodelle.
  • Valikossa Profiili ja Läsnäolotiedot on näkyvissä opiskelijan käyttämät läsnä- ja poissaolokaudet.
  • Ilmoittautumisvelvollisuuden laiminlyönti johtaa opiskeluoikeuden menettämiseen.


Ilmoittautumiset toteutuksille

  • Ilmoittautuminen opintojaksoille tapahtuu HOPS:n sivun Ilmoittautumiset välilehdeltä, jossa näkyy opiskelijan HOPS:n mukaisten toteutusten ilmoittautumiset.
  • Näytölle avautuvat vain ne opinnot, joiden ilmoittautumisaika on menossa.
  • Muita opintoja voidaan lisätä Opintojen valinta -välilehdeltä.
  • Ilmoittautumisajat löytyvät opiskelijan oppaasta.
  • Opinnoille tulee aina ilmoittautua Pakin kautta.

 

Ilmoittautuminen tenttiin

Ilmoittautuminen uusinta- ja korotuskokeisiin tehdään E-lomakkeiden kautta joiden linkit ja ohjeet löytyvät työjärjestyssivuilta.

 

Sähköisesti allekirjoitetut opiskelijatodistukset

Osa opiskelijatodistuksista on saatavilla VAMK:n sähköisellä allekirjoituksella Pakin kautta 28.8.2020 lähtien. Sähköisesti allekirjoitettua dokumenttia pitäisi pystyä käyttämään kaikissa samoissa tilanteissa kuin paperista allekirjoitettua ja leimattua dokumenttia.

 

Ohjeita