Maailmalla kotonaan

Kansainvälisyys

Opiskelijamme kasvavat kansainvälisyyteen ulkomaan työharjoitteluissa ja vaihto-opiskelussa, mutta myös omalla kampuksellamme – tälläkin hetkellä meillä on opiskelijoita 45 eri maasta! Ulkomaiset vierailijaluennoitsijat ja kansainväliset projektit kehittävät oman alan ammattitaitoa monikultuurisessa ympäristössä.


Meiltä valmistuu kansainvälisiä osaajia

VAMKin strategian mukaan tavoitteenamme on kouluttaa kansainvälisiä osaajia alueen työelämään. Haluamme, että VAMKista valmistuneilla on opintojen aikana kertynyt sellaista kansainvälistä kokemusta ja tietämystä, joita he pystyvät hyödyntämään tulevaisuuden työpaikoissaan. Tähän päästään tarjoamalla kansainvälistymistä opetuksen, opiskelijaliikkuvuuksien ja yhteisten kansainvälisten opintojaksojen kautta. Mahdollisuuksien mukaan rekrytoimme myös lisää ulkomaalaistaustaista henkilöstöä. Kansainvälisiä TKI-hankkeita pyrimme toteuttamaan erityisesti strategisesti tärkeiden kumppaneiden kanssa.

Maahanmuuttajien valmentavakoulutus

Tulevina vuosina pyrimme myös kehittämään alueen muiden toimijoiden ja viranomaisten kanssa toimintamallin, jonka avulla kehitämme työperäistä maahanmuuttoa ja parannamme ulkomaisten opiskelijoiden harjoittelumahdollisuuksia ja työllistymistä. Tulevaisuudessa olemme mukana tarjoamassa valmentavaa koulutusta maahanmuuttajille.


Kansainvälinen alue vaatii osaamista

Kansainvälisyys on ollut osa VAMKia jo alusta lähtien. Vaasan alue on Suomen vahvimpia vientialueita (12% koko Suomen teollisuuden viennistä) ja kysyntä kansainvälistä yrityselämää ymmärtäville ihmisille on suurta. VAMKin tavoitteena on kouluttaa alueen työelämälle kansainvälisiä osaajia. Opiskelijoillamme on valmistuttuaan kansainvälistä kokemusta, jota vientipainoitteinen työelämä vaatii.

VAMK-pahkinankuoressa-kv.jpg

Maailmalla kuin kotonasi

Kansainvälisyys on olennainen osa kaikkea toimintaamme. VAMKin englanninkielisten koulutusten ja ulkomailta tulevien opiskelijoiden ansiosta ilmapiiri Vaasan kampuksella on aidosti kansainvälinen.

Ulkomaiset vierailijaluennoitsijat ja kansainväliset projektit kehittävät oman alasi ammattitaitoa monikulttuurisessa ympäristössä.

Kansainvälistä kokemusta on helppo kartuttaa omalla kotikampuksella. Kotikansainvälistymisen mahdollistavat myös kansainväliset opinnot, erilaiset tapahtumat ja hankkeet sekä ulkomaalaiset vierailijaluennoitsijat yhteistyökorkeakouluistamme.

Maailmalla verkostoitunut

Tuemme sekä opiskelijoidemme että henkilöstömme liikkuvuutta ja meillä on 100 kumppanikorkeakoulua ympäri maailmaa. Lisäksi kehitämme ja toteutamme kaksoistutkintoja eurooppalaisten partnerikorkeakoulujemme kanssa.