VAMK, Suomen robotiikkayhdistys ja Rewell Center järjestivät eilen suuren Robottipäivän Vaasan keskustassa. Odotukset kävijämäärien suhteen yllättivät positiivisesti.

VAMK, Suomen robotiikkayhdistys ja Rewell Center järjestivät eilen suuren Robottipäivän Vaasan keskustassa. Odotukset kävijämäärien suhteen yllättivät positiivisesti.

IMG_3278_www.jpg

– Lapset olivat yllättävän kriittisiä. Robottien jalkapallopelissä ihmeteltiin, miksi robotit kulkevat niin hitaasti ja kaatuvat niin helposti. Toisaalta kun laitettiin NAO tässä livenä tekemään tai-ji:tä, loksahtivat kaikilla suut auki, kertoo robotteja esitellyt VAMKin insinööriopiskelija.

 

Mika Billingiä jännittää. Suomen robotiikkayhdistys on tarjonnut Vaasalle Euroopan Robotiikkaviikon Suomen päätapahtumaa ja VAMK vastasi myöntävästi. Tapahtumapäivän aamuna kaikki on kuitenkin vielä yhtä kaaosta ja muutama robotti ei toimi vielä lainkaan. Ei kuitenkaan ole sellaista ongelmaa, jota pystytystiimin insinöörit ja insinööriopiskelijat eivät pystyisi ratkaisemaan. Mika kokee, että tällaisille tapahtumille on suuri tarve.

IMG_3278_www.jpg

– Tekniikka kehittyy valtavalla nopeudella ja kaikkien on hyvä vähän nähdä, missä mennään. Energiaklusterista tunnettu Vaasa on vahva alue myös robotiikassa ja tänne on keskitetty suurten yritysten robotiikkayksiköitä. Kyllä tämä tapahtuma aika luontevasti rakentui jo olemassa olevien yhteistyökumppaneiden ympärille, kertoo konetekniikan lehtori, DI Mika Billing.

IMG_3293_www.jpg

– Kävijöitä oli todella mukavasti. Koululaisryhmiä kävi tasaisena virtana ja kävijöitä löytyi jokaisessa ikäpolvessa. Tarkkaa kokonaiskävijämäärää emme vielä tiedä, mutta yli 100 henkeä pyöri näyttelyssä koko ajan, ja niin, että ihmiset poikkesivat ja taas uudet tulivat tilalle. Kokonaismäärä nousi varmasti yli tuhanteen henkeen. Se oli erittäin hyvä tulos, kun ottaa huomioon, että tapahtuma järjestettiin nyt tässä muodossa ensimmäistä kertaa ja vielä arkipäivänä. Oli ilo huomata, että tekniikka kiinnosti lapsia suuresti, kehui johtaja Jorma Tuominen.

IMG_3376_www.jpg

VAMKin henkilökunnan lisäksi myös tapahtumaan osallistuneet alan yritykset muut yhteistyökumppanit olivat tyytyväisiä tapahtumaan.

IMG_3357_www.jpg

– Robotiikka ja automaatio ei ole aina se helpoin aihe alaan perehtymättömille. Näillä kävijämäärillä Vaasan tapahtuma oli valtava menestys, hehkuttaa Suomen robotiikkayhdistyksen Jyrki Latokartano.

IMG_3308_www_1.jpg

Teksti ja kuvat: Anssi Turunen

Julkaistu 21.11.2019.

Takaisin