Sairaanhoitajaopintoihin tuli moninkertainen määrä hakemuksia aloituspaikkoihin nähden. Monimuotokoulutus vastaa sote-alan työvoimapulaan.

Sairaanhoitajan monimuotototeutukseen Vaasan ammattikorkeakouluun tuli 15.9. päättyneessä syksyn yhteishaussa yhteensä 145 hakemusta, joista 64 ensisijaista. Aloituspaikkoja on 20. 

Myös päivätoteutukseen tuli hyvin hakemuksia, yhteensä 124. Päivätoteutuksessa on tällä kertaa 35 aloituspaikkaa.

Sote-ala on koulutuksen kestosuosikki, joka on säilyttänyt suosionsa läpi vaikeidenkin aikojen. Samaan aikaan alalla on pulaa työntekijöistä muun muassa hoitajamitoituksen vuoksi, ja siksi hyvät hakijamäärät antavat toivoa. Vaasan ammattikorkeakoulu on mukana turvaamassa tulevaisuuden hyvää hoitoa kouluttamalla lisää arvokkaita ammattilaisia.

Monimuoto-opintojen kiinnostus kielii myös työskentely- ja opiskelutapojen murroksesta, jota pandemia on siivittänyt. Yhä useampi kokee monipaikkaisen opiskelun mielekkäänä, ja virtuaalisten työkalujen käyttökynnys on madaltunut. 

Joustavuus kärkenä

Opiskelu on yhä useammalle keino päivittää tai täydentää omaa osaamistaan tai vaihtaa kokonaan alaa. Opiskelujen joustavuutta arvostetaan etenkin, jos niiden kanssa on sovitettava yhteen myös työn ja perheen kiireet.

Vaasalainen Tuula Jokinen on kokenut sairaanhoitajaopiskelut työn ohella itselleen sopivaksi vaihtoehdoksi.

– Työskentelen Vaasan keskussairaalassa erityisgeriatrian osastolla, joka on ikääntyneiden akuuttiosasto. Monimuoto-opinnot olivat minulle hyvä vaihtoehto myös työvuorojen yhdistämisen kannalta, kokenut hoitotyön ammattilainen kertoo.

 – Halusin syventää osaamistani. Uskon myös, että lisäkoulutus avaa ovia uusille työmahdollisuuksille, Tuula pohtii valintaansa.

Julkaistu 16.09.2021.

Takaisin