VAMKin tiimi oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka etäyhteyden käyttö toikin oman lisähaasteensa kilpailuun.

_Somepohja-4x4_kollaasi_www.jpg

Team VAMK ylhäältä: Ville Vallbacka, Niko Lindegård, Tommi Kivimäki ja Robert Bäckström.

Miten tiiminne yhteispeli sujui, oliko teillä esim selkeät roolit jo heti alkuun?

Olemme tutustuneet toisiimme täällä VAMK:issa, kun aloitimme konepuolella vuonna 2017 ja meistä on tullut hyviä ystäviä.

Sanoisin, että yhteispelimme ja joukkueen välinen kemia ovat hioutuneet tässä vuosien varrella siihen pisteeseen, että tekemisemme on tehokasta ja pystymme kaikki tarttumaan erilaisiin tehtäviin aiheesta riippumatta.

Tähän projektinhallintakilpailuun valmistauduimme kuitenkin jakamalla etukäteen mahdollisesti kysyttävät aihealueet sen perusteella mitä olimme omissa aikaisemmissa ryhmätöissämme käsitelleet ja käytimme tätä vahvuutenamme.

Mitkä olivat ensireaktiot, kun kuulitte että kilpailu järjestetäänkin etäyhteydellä?

Olimme aluksi siinä luulossa, että kilpailu järjestetään koronan takia vasta syksyllä, joten kilpailukutsu tuli sillä tapaa vähän puskista näin toukokuussa.

Emme kummastelleet etäyhteydellä käytävää kilpailua mitenkään, sillä niin monet meidän aikaisemmatkin ryhmätyömme oli hoidettu tällä tavalla koulun ollessa kiinni. Vallitsevan tilanteen luomat haitat sekä hyödyt olisivat kaikille kilpailuun osallistuville samat, joten se ei tuottanut ongelmaa.

Minkätyyppisen kilpailutehtävän saitte?

Tehtävänämme oli suorittaa erään yrityksen muutto toisiin toimitiloihin, niin että yrityksen toiminta jatkuu prosessin aikana ilman suurempia ongelmia. Tehtävässä oltiin lisäksi mainittu useita projektiin vaikuttavia seikkoja, jotka piti ottaa huomioon esimerkiksi yrityksen toiminnan turvaamiseksi sekä kustannusten ja vastuualueiden hallitsemiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä kisassa oli hienointa?

Yhteinen aika tiimin kanssa ja pääsimme näyttämään mitä Mestari Adebayo Agbejule on meille opettanut.

Entä mikä haastavinta?

Kilpailu käytiin etäyhteydellä, joten se vaikutti suoraan käytössä olevaan aikaan, joka oli muistaakseni 3 tuntia.

Puhuttaessa projektihallinnasta 3 tuntia on todella mitätön aika, kun lähdetään suunnittelemaan projektin kulkua aivan atomeista täysin läpivietyyn projektiin.

Kilpailussa tehtävänä ollut muutto suoritettiin "nykyhetkessä", joten meidän oli huomioitava myös koronan tuomat haasteet ja sen vaikutukset sidosryhmien toimintaan projektin aikana.

Pitää muistaa myös painottaa, että kyseessä oli täysin Englanniksi käyty kilpailu suullisesti ja kirjallisesti, joten se tuottaa myös omat haasteensa!

Jälkitunnelmat kisasta?

"Once in a lifetime" kokemus, joten olihan siihen mukava tarttua! Tehtävä oli haastava ja ylimääräistä aikaa ei jäänyt ollenkaan, koska esitys piti myös pystyä esittämään tuomaristolle mahdollisimman sujuvasti.

 Teimme tuomariston edessä parhaan mihin pystyimme ja saimme koko projektista todella hyvät arvostelut. Olimme ainut joukkue, joka oli ottanut oikeasti puhelimella yhteyttä muuttopalveluun, rakennussuunnitteluun, toimistotarvike alan yritykseen jne. saadaksemme realistiset laskelmat kustannuksista ja huomioitavista seikoista koskien projektiamme. Muut ryhmät olivat keksineet lukunsa omasta päästään ja laskelmat olivat täysin suuntaa antavia.

Olimme arvostelujen perusteella hyvin vakuuttuneita, että "mehän voitetaan tämä kisa", mutta Lopulta tuomaristo teki päätöksensä ja julisti voittajaksi Haaga-Helian. Syvä hiljaisuus valtasi koulukadun huoneiston ja tunnelmaa olisi voinut leikata veitsellä.. Miten tässä nyt näin kävi!

Tuomaristo kertoi päätöksensä taustoista ja meille selvisi, että sisältömme oli täysin tasavertainen, mutta emme olleet yhtä myyviä ja smootheja esitellessämme tekemäämme projektia. Vastassamme oli kansainvälinen ryhmä, jossa taisi olla kilpailijoita virosta ja jopa saksasta.

Totesimme yhdessä päätöksen jälkeen että emme pystyisi kilpailemaan täydellisen englanninkielen taidon kanssa vaikka saisimme esittää projektimme 20 kertaa uudestaan. Ääntäminen ja vieraankielen ilmaisutaitomme ei riittäisi siihen todennäköisesti koskaan elämämme varrella, joten vähän päätös kyllä kirpaisi.

Arvostelujen perusteella koemme, että päädyimme kilpailussa sijalle 2 vaikka mitään virallisia sijoituksia ei voittajan lisäksi määritelty.

Kilpailuun osallistumisesta jäi meille kaikille kuitenkin lopulta hyvä mieli ja on mukavaa olla yhtä kokemusta rikkampi! Saimme Kilpailun finaaliin osallistumisesta kuitenkin viralliset sertifikaatit, joten niistäkin on tulevaisuudessa varmasti hyötyä!

Tommi Kivimäki & Team VAMK

Julkaistu 30.06.2020.

Takaisin