Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin kevään yhteishaun toisella hakukierroksella kiinnostivat erityisesti liiketalous ja tekniikan puolelta tietotekniikka. Sosionomin ja sairaanhoitajan tutkinnot ovat kestosuosikkeja ja vuosittaiset hakijamäärät ovat hyvin tasaiset. Moni opiskelee nykyään työn ohessa, ja monimuoto-opinnot amk-tutkintoihin ja ylempiin amk-tutkintoihin ovat myös kestosuosikkeja.

IMG_7242-ryhmähyppy_www.jpg

VAMKin opiskelijoita takatalvesta nauttimassa

Tietotekniikka on ollut paljon esillä koodaripulan vuoksi ja se kasvattikin suosiotaan sekä kaikkien, että ensijaisten hakijoiden joukossa. Ympäristöteknologia ja energiatekniikka kasvattivat hieman vetovoimaansa, mikä ei ole ihme, sillä ne ovat maailman suuria teemoja tällä hetkellä.

– Monimuoto-opintoina opiskeltavat amk- ja YAMK-tutkinnot ovat nykyään suosittuja. Sosiaali- ja terveysala kokonaisuudessaan ja liiketalouden päiväpuoli on noussut selkeästi viime vuodesta. Tekniikassa päiväopiskelijoita houkuttaa tasaisesti sähkö- ja tietotekniikka, kertoo asiantuntija Juha Vierola VAMKin hakijapalveluista.

Vetovoimaisin koulutuksista oli sosionomin koulutus, jonka suosio on jo pitkään ollut tasainen. Koulutukseen tuli 118 ensisijaista hakemusta 40 aloituspaikkaa kohden. Myös tekniikan monimuotokoulutukset olivat vetovoimaisia.

– VAMKilla on pitkät perinteet koulutusyhteistyöstä alueen yritysten kanssa. Tulemme tulevaisuudessa panostamaan tähän entistä enemmän, jotta pystymme vastaamaan muuttuvan elinkeinoelämän tarpeisiin. Etenkin Vaasan alueen teollisuuden tarve insinööreistä on kasvava ja VAMKista valmistuvat osaajat tuovat oman tärkeän panoksensa alueen elinkeinoelämän kehityksen, kommentoi VAMKin rehtori Jorma Tuominen.

Kaiken kaikkiaan tänä keväänä hakijoita VAMKin 640 aloituspaikkaan oli 3881.

Teksti: Anssi Turunen ja Juha Vierola.
Kuva: Satu Aaltonen.

Julkaistu 03.04.2020.

Takaisin