Vaasan ammattikorkeakoulun yhteiskäyttöautot ilmentävät ekologista ajattelua ja yhteisöllisyyttä.

VAMK-kaasuautot_www.jpg

Kati Komulainen hyppäsi biokaasuauton rattiin Vaasan Käyttöautolla. Jorma Tuominen ja Jari Aalto toivottavat hyviä kilometrejä.

Vaasan ammattikorkeakoulu on hankkinut kaksi uutta biokaasuautoa. Autojen ekologisuus korostuu entisestään yhteiskäytössä, eli niitä voi lainata koko VAMKin henkilöstö.

– Jos opiskelijalla on suoraan opintoihin liittyvä tarve autolle, hänkin voi lainata autoa, sanoo VAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen.

Autot hankittiin Vaasan Käyttöautolta, ja alusta asti tähtäimessä oli mahdollisimman vähäpäästöinen valinta. Uudet autot ovat täysin hiilineutraaleja biokaasun ansiosta.

– Biokaasussa on se hieno juttu, että sitä tuotetaan jätteestä. Kiertotalouden hyötysuhde on silloin parhaimmillaan, toteaa Vaasan ammattikorkeakoulun tekniikan yksikön johtaja Jorma Tuominen.

Energiatehokas viesti

Myös VAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen vakuuttui nopeasti biokaasun järkevyydestä.

– Vaasan seudulla on pitkät perinteet biokaasun käytöstä, joten kun tällainen mahdollisuus kerran on, niin sitä kannattaa käyttää.

VAMKin autot viestittävät katuja rullaillessaan siis myös alueen edelläkävijyydestä energia-alalla. Autojen teippaukset toistelevat ammattikorkeakoulun pirteää ja sympaattista viestiä.

Kaksi tuliterää Volkswagen Golfia hankittiin neljän vuoden leasing-sopimuksena. Leasing antaa Kati Komulaisen mukaan sopivasti joustoa suunnitelmiin.

– Näin meidän ei tarvitse sitoutua yhteen käyttövoimaan, vaan voimme seurata teknologian huimaa kehitystä.

Julkaistu 14.10.2020.

Takaisin