Vallitsevista poikkeusoloista johtuen Vaasan ammattikorkeakoulun kevään valmistujaisjuhlan järjestäminen normaalisti ei ole mahdollista. Kuultuaan opiskelijoita johtoryhmä päätti, että juhla järjestetään etäyhteyden välityksellä alkuperäisenä ajankohtana 22.5. Juhlan tarkempi suunnittelu alkaa heti alkuviikosta.

VAMK-valmistujaiset201851.jpg

– Valmistuminen on merkittävä siirtymäriitti opiskelijalle, ja se ansaitsee paikkansa ja arvostuksensa, sekä kunnon juhlan. Näemme tämän niin arvokkaana asiana yhteiskunnalle ja yksilölle, että haluamme tarjota tämän mahdollisuuden, kommentoi VAMKin uusi rehtori Kati Komulainen.

Poikkeustilanteesta huolimatta normaali elämä jatkuu, vaikkakin uusilla tavoilla. VAMK haluaa tuoda valmistuvat ja sukulaiset yhteen viettämään valmistujaisjuhlaa, vaikka nyt joudutaankin välttämään fyysistä kontaktia. Toisaalta halutaan turvata läheisten ja omaisten osallistumismahdollisuus jopa ympäri maailmaa.

– Tämähän on toisaalta myös hieno mahdollisuus. Monella perhe ja suku asuu eri puolilla Suomea, joten nyt esimerkiksi kauempana asuvat isovanhemmat ja muut iäkkäämmät sukulaiset pystyvät osallistumaan juhlaan etäyhteyden kautta, Komulainen pohtii.

Julkaistu 22.04.2020.

Takaisin