Vaasan ammattikorkeakoulun ja hollantilaisen Hogeschool AVANSin yhteistyö avaa myös uusia työmahdollisuuksia opiskelijoille.

Haku kansainväliseen vaihto-ohjelmaan Hollannin johtavan ammattikorkeakoulun Hogeschool AVANSin kanssa on alkanut. VAMKin opiskelijat voivat nyt osallistua kahden korkeakoulun yhteiseen koulutusohjelmaan, joka on suunnattu etenkin kestävästä kehityksestä kiinnostuneille liiketalouden opiskelijoille. Ohjelma on kuitenkin avoin myös muiden alojen opiskelijoille.

Valinnaisen sivuaineen opinnot koostuvat 30 opintopisteestä, joista puolet on VAMKin ja puolet AVANSin tuottamia. 8 opintopistettä muodostuvat projektityöskentelystä, joka toteutetaan Wärtsilän kanssa.

– Wärtsilällä on toimipiste melko lähellä Den Boschia, jossa AVANsin tilat sijaitsevat. Tämä on siis hyvä tilaisuus sekä hollantilaisille että suomalaisille opiskelijoille toimia kansainvälisessä tiimissä ja päästä näyttämään taitonsa isolle yritykselle, sanoo koulutushanketta suunnitellut VAMKin lehtori Peter Smeds.

VAMKilla ja AVANSilla on jo aiemmin ollut koulutusyhteistyötä. Näin laajaa opintokokonaisuutta ei kuitenkaan ole aiemmin ollut tarjolla.

– AVANS on valtava, yhteensä noin 40 000 opiskelijan ammattikorkeakoulu. Opiskelija pääsee samalla näkemään, millaista on opiskella isossa oppilaitoksessa.

 

Luontoa säästäen

Kevätlukukaudella toteutettava koulutusohjelma piti alun perin toteuttaa sekä etäyhteyksin että paikan päällä tehtävänä vaihto-opiskelujaksoina. Pandemia muutti suunnitelmia, ja nyt kansainvälinen koulutus käydään kokonaan virtuaalisesti.

– Tämä antaa uudenlaisia tilaisuuksia niille opiskelijoille, joille vieraaseen maahan lähteminen ei ehkä olisi ollut mahdollista, Peter Smeds sanoo.

Vaasan ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikön johtaja Elina Martin näkee virtuaalivaihdossa myös muita hyviä puolia.

– Kun vaihto-ohjelma ei edellytä matkustamista, se merkitsee entistä pienempää hiilijalanjälkeä.

Julkaistu 30.09.2020.

Takaisin