Ota opiskelusta kaikki irti. Haasta itsesi, kohtaa pelkosi ja elä täysillä.

Opiskelu on elämän #parastaaikaa


Ensimmäiset päivät

Syyslukukauden 2021 työjärjestykset julkaistaan 1.7.2021 mennessä. Löydät oman lukujärjestyksesi luokkatunnuksen avulla. Luokkatunnus selviää viimeistään ensimmäisen päivän aikana, kun opiskelijat jaetaan omiin ryhmiin.

Ensimmäinen koulupäivä alkaa heti tutustumalla omaan ryhmänohjaajaan sekä oman ryhmän tutoreihin. Tutorit tulevat pitämään syksyn aikana useita tutortunteja, jotka on merkitty lukujärjestyksiin. Tunneilla tullaan käymään läpi tärkeää infoa koulusta, koulun työvälineistä, kursseista sekä Vaasasta, opiskelijaelämästä ja aktiviteeteistä. Tutorit ovat myös tärkeä linkki luokan ryhmäytymiseen.

Hyvä muistaa ensimmäisestä koulupäivästä!

  • Muista ottaa mukaan hyvä sekä avoin mieli!
  • Tutorit ovat vastassa sinua koululla ja kulkevat mukanasi koko ensimmäisen koulupäivän ajan! He opastavat sinut oikeisiin tiloihin, joten ei hätää jos et tiedä missä Juhlasali tai Alere sijaitsee.
  • Et tarvitse kannettavaa tietokonetta* mukaasi ensimmäisenä päivänä, mutta muistiinpanovälineistä voi olla hyötyä.
  • Kouluun kannattaa saapua joko linja-autolla tai polkupyörällä. Parkkipaikkoja on hyvin rajoitetusti kampuksen läheisyydessä ja väärin parkkeeratusta autosta napsahtaa helposti parkkisakko
  • Muistithan ilmoittautua läsnäolevaksi, kun otit opiskelupaikan vastaan? Jos et, tutorit auttavat ensimmäisenä päivänä. Tutorit opastavat myös kursseille ilmoittautumisen kanssa.
  • Opiskelijakorttiin ja opiskelijakunnan etuuksiin voi tutustua myös etukäteen. Tutorit kertovat lisää niistä ensimmäisten päivien aikana.
  • Koulu on täysin savuton, joten ethän tupakoi koulun edustalla. Tutorit neuvovat oikeat tupakointipaikat.

Kannattaa varata koko ensimmäinen päivä vapaaksi, sillä päivä jatkuu vielä pitkälle iltaan Tutoreiden kanssa tutustuen mm. kampukseen, kaupunkiin ja luokkakavereihin sekä huipentuu ensimmäisen illan juhliin.

 

*) Jokaisella opiskelijalla tulisi olla käytettävissä joko kannettava tietokone tai tablet-tietokone opiskelun tueksi. Osa opetuksesta pidetään luokissa, joissa ei ole kiinteitä tietokoneita. Kannettavalle tietokoneelle/tabletille ei ole mitään erityisvaatimuksia. Huom. Mikäli olet tulossa opiskelemaan tekniikan yksikköön tai tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan, tarvitaan peruskannettavaa tehokkaampi vaihtoehto (esim. 8Gb keskusmuistia, riittävästi tallennuskapasiteettia ja Windows käyttöjärjestelmä ammattisovellusten vuoksi). Jos olet vielä ilman tietokonetta, voit myös lainata sellaisen käyttöösi. Lue lisää

Tarkemmin IT-järjestelyjä käydään läpi opintojen alussa. Uudet opiskelijat aktivoivat tunnukset ennen opintojen alkua Suomi.fi -tunnistuksella. Lisätietoja täältä.

 

Katso työjärjestyksesi täältä

 

Ruokailu

Ensimmäisen päivän aikana opiskelijoille jaetaan Kelan ateriatukikortti. Sitä näyttämällä opiskelijaruokaloissa saat opiskelijahintaisen lounaan sekä kahviloissa alennusta kahvista. Kelan ateriatukikorttia et tarvitse erikseen, kun otat käyttöösi opiskelijakortin.

Vaasan kampuksen ravintoloista vastaa Juvenes. Ravintoloita ja kahviloita on yhteensä 8 kappaletta ympäri kampusta ja opiskelijoilla on varaa valita. VAMKin opiskelijoiden suosiossa ovat päärakennuksen Ravintola Serveri ja Cafe Wolfstreet sekä Aleren Ravintola Alere ja Cafe Alere. Ruokalistat löydät kätevästi joko Juveneksen sivuilta tai opiskelijoiden suosimalta kurnii.fi, joka kerää kaikki ruokalistat yhdelle sivulle.

Juveneksen ravintoloiden lisäksi kampukselta löytyy ravintola Cotton Club, joka tarjoaa lounasta myös opiskelijahintaan. Lisätietoa Cottonista löytyy heidän kotisivuiltaan.

Fiilistele etukäteen