Opiskeluterveydenhuolto

YTHS


Ohjaamo

Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille suunnattu paikka, joka kokoaa eri palvelut saman katon alle. Ohjaamo tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta koulutukseen, työllistyminen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Ohjaamossa asiat etenevät. Voit tulla yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Palvelu on maksutonta ja kaikille avointa.

fb-sivuille

 

Nuorisoasema Klaara (alle 25-vuotiaat)

Nuorisoasema palvelee päihteisiin liittyvissä asioissa kaikkia Vaasan opiskelijoita.

lue lisää


Mielenterveysasema Horisontti (yli 24-vuotiaat)

Kiireettömiä mielenterveyden avopalveluita sekä apua päihde- ja riippuvuusongelmiin vaasassa kirjoilla oleville  25 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

lue lisää

 

Nyyti ry

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö. Tarjoamme opiskelijoille ja opiskeluyhteisöille tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja 0piskelussa jaksamiseen.

Lue lisää


Headsted

Verkkopalvelu, jonka ohjelmien avulla voit selvitä henkisen hyvinvoinnin haasteista. Ohjelmat on ensisijaisesti suunnattu lievistä oireista kärsiville tai uutta näkökulmaa ja suuntaa elämäänsä kaipaaville, mutta niitä voi käyttää myös täydentämään muuta tukea.

Lue lisää

 

Mielenterveystalo -verkkopalvelu

Psykiatrian huippuasiantuntijoiden tuottamaa tietoa mielenterveysasioista, tukea omahoitoon ja ohjausta eri alueiden mielenterveyspalveluihin.

Lue lisää

 

Hyvinvointiohjelma Oiva

Maksuton verkkopalvelu, jonka avulla voit lievittää stressiä, parantaa mielialaa ja saada lisäintoa elämään. Oivan harjoitukset auttavat keskittymään, olemaan tietoisesti läsnä, käsittelemään ikäviä ajatuksia ja tunnistamaan itselle tärkeitä asioita.

Lue lisää

 

Digipelaamisen hallintaan: Restart-ohjelma

Restart-ohjelma auttaa, kun digipelaamisesta on tullut ongelma. Ehkä pelaaminen pyörii jatkuvasti ajatuksissa, tai arjen asioiden hoitamiselle ja ihmissuhteille ei jää aikaa.

Maksuton ohjelma parantaa pelaamisen hallintaa ja siihen voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Täysi-ikäisille suunnattu ohjelma sopii tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaajille ja siihen voi osallistua nimettömänä.

Ohjelma koostuu verkkokurssista ja puheluista valmentajan kanssa. Pelaaja itse määrittelee, millaisen muutoksen pelaamisessaan haluaa saavuttaa ja millä keinoin.

Restart on osa Peluurin toimintaa. Ohjelmassa pelaajan kanssa työskentelevät pelihaittatyön ammattilaiset.

Lue lisää tai hae ohjelmaan: www.peluuri.fi/restart

 

Suomen Mielenterveys ry - tukea ja apua

Lue lisää

 

Korkeakoulupappi

Korkeakoulupappi Timo Kaukomaa on sinua varten, jos kaipaat keskusteluapua. Yhteyttä voit ottaa hyvin pienelläkin kynnyksellä.

Timoon saat yhteyden puhelimella, sähköpostilla, puhelimella, ja WhatsAppilla tai tulla suoraan vastaanotolle, mikäli tulee sellainen olo, että haluat puhaltaa ulos taakkoja tai jakaa iloja.

Timon tavoittaa pääosin arkisin päiväsaikaan. Tapaaminen voidaan järjestää lähitapaamisena tai etänä, esim. Teamsin tai WhatsAppin välityksellä.

Timon löydät VAMKin Portaalista, kohdasta Opiskelijan hyvinvointipalvelut -> Oppilaitospastori.

Timon yhteystiedot:

Puhelin/WhatsApp: +358 44 4808 218 Sähköposti: timo.kaukomaa@evl.fi

Seuraa myös Instagramissa: @timokaukomaa Vastaanotto (vko 40->): VAMKissa keskiviikkoisin klo 13-15 huone WA1128 (Wolffintie 30).