oma koti kullan kallis

Mistä asunto Vaasassa?

Kun olet saanut tietää koulupaikastasi, saattaa edessä olla muutto ensimmäiseen omaan asuntoon, usein myös vieraaseen kaupunkiin. Tässä alla muutama vinkki, joista kannattaa asuntoa hakea. Kun olet saanut asuntotarjouksen ja hyväksynyt sen, muistathan tehdä myös osoitteenmuutoksen postiin ja maistraattiin. Saadaksesi asumislisän opintotukeesi, on sinun ilmoitettava opintotukilautakunnalle vuokrasuhteestasi ja tuloistasi. Tämän hakemuksen voi tehdä Kelan sähköisen asioinnin kautta. Huomioithan, että samassa taloudessa asuvan kumppanin tuet voivat vaikuttaa asumislisän määrään.


VOAS

VOAS on Vaasan opiskelija-asuntosäätiö, joka on perustettu vuonna 1972. VOAS:lta löytyy erilaisia ja erikokoisia asuntoja kattamaan asuntotarpeet koko opiskelun ajaksi. Asuntoja on soluhuoneita, yksiöitä sekä perheasuntoja eri puolella Vaasaa.

Asuntoa voi hakea ympäri vuoden suoraan VOASin sivuilta täyttämällä asuntohakemuksen. Hakemus on voimassa 3 kuukautta hakemuksen jättämisestä. Elo- ja syyskuussa aloittavat opiskelijat ovat etusijalla asuntojonossa. Kannattaa rohkeasti kysyä myös vapaita asuntoja suoraan asuntotoimistolta, sillä kaikki vapaat asunnot eivät välttämättä ehdi päivittyä nettisivuille. Perheasuntoa hakiessa riittää, että toinen hakijoista on opiskelija. Kimppahakijoiden on taas molempien oltava opiskelijoita ja molemmat täyttävät oman hakemuksen.

Hakemus kannattaa laittaa VOASille aikaisintaan 2kk:tta ennen asunnon tarvetta. Keväisin on kuitenkin parhaimmat asuntomarkkinat, sillä moni opiskelija valmistuu ja muuttaa pois Vaasasta.

VOASin nettisivuille

Pikipruukki

Kiinteistö Oy Pikipruukki on Vaasan suurin vuokranantaja.

Pikipruukki tarjoaa kodikasta asumista elämän eri vaiheisiin ja omistajan tahdon mukaista sosiaalista asuntotuotantoa Vaasassa. Yhtiön asuntokanta on hyväkuntoinen ja monipuolinen. Asuntojen vuokraustoiminnassa yhtiö noudattaa omakustannusperiaatetta. Siten tavoitteena ei ole tuottaa liiketaloudellista voittoa. Asuntojen vuokrat koostuvat pelkästään talojen rakentamiseen otettujen lainojen koroista ja lyhennyksistä sekä kiinteistöjen ylläpidon aiheuttamista kustannuksista.

Asuntokannasta löytyy erikokoisia koteja ja asuntoja kuten yksiöitä, kaksioita, kolmioita sekä isompia perheasuntoja rivi-, pine- ja kerrostaloissa.
Asuntoja löytyy useilta eri asunalueilta sekä runstaasti asuntoja myös palosaarelta läheltä kampusta.
Asuntoa voi hakea suoraan Pikipruukin kotisivuilta täyttämällä hakemuslomakkeen.
Pikipruukin toimisto sijaitsee osoitteessa Koulukatu 19.

Lisätietoa kohteista ja vuokraamisesta:

Pikipruukin sivuille

Muita vuokranantajia sekä välittäjiä Vaasassa?

Asunnonvälittäjiä on useita ja tässä listattuna muutama:

  • Vuokraovi.com
  • Tori.fi, Moni yksityinen vuokranantaja löytää mielellään sinut ja saattaa tarjota asuntoja, jotka eivät ole vielä "vapailla markkinoilla" jos teet itse selkeän asunnonhaku ilmoituksen.
  • Vaasan kotijoukkue
  • Vuokrakoti Lkv Vaasa

Vinkit asunnon etsintään