Opiskelijatapahtumat

Opiskeluaikana kannattaa verkostoitua, luoda uusia kontakteja ja joskus kannattaa myös nollata paineita. Opiskelijatapahtumiin osallistumalla lyöt kolme kärpästä yhdellä iskulla! Opiskelijakunta VAMOK sekä muut VAMKin opiskelijajärjestöt järjestävät lukuvuoden aikana useita jo perinteiksi muodostuneita tapahtumia, joita ovat muun muassa uusille opiskelijoilla järjestettävät erilaiset tapahtumat, lukuvuoden avajaiset eli Campus Festival, olutpialaiset, vuosijuhlat, haalarihölkkä, Triangeli-risteily, jonka VAMOK järjestää yhdessä neljän muun opiskelijakunnan kanssa sekä esimerkiksi kuukausittaiset pubivisat ja bileet! Kaikille löytyy varmasti näistä vaihtoehdoista jotakin. Opiskelijatapahtumat ovat avoimia kaikille, mutta opiskelijakunnan tai järjestöjen jäsenenä saatat saada etuja.


Sitsit

Sitsit eli akateemiset pöytäjuhlat tai lauluillat ovat vuosijuhlia pienemmät ja vähemmän muodolliset. Sitseillä vieraat kokoontuvat pitkien pöytien ääreen nauttimaan lämpimän aterian sekä juomia ja laulamaan perinteisiä opiskelijalauluja.

Sitseilläkin on kuitenkin tiettyjä sääntöjä, joilla varmistetaan illan sujuva kulku kaikkien osalta. Esimerkiksi vessassa käydään vain tauoilla ja ohjelmanumeroiden ja puheenvuorojen aikana ollaan hiljaa.

Yleensä sitseillä on jokin tarkoitus tai teema, jota varten sitsejä vietetään. Sitsien pukeutumisohje vaihtelee mahdollisen teeman mukaan. Pukukoodina voi olla haalarit, siisti asu, naamiaisasu tai miehillä tumma puku ja naisilla cocktail-asu.

Pikkujoulusitsit 2019


Vuosijuhlat

Vuosijuhlilla juhlitaan esimerkiksi VAMOKia tai järjestöjä ykköset päällä. Vuosijuhlien pukukoodi on yleensä frakki tai tumma puku ja naisilla täyspitkä iltapuku tai cocktailmekko.


Vuosijuhlilla käyttäydytään juhlaetiketin mukaisesti, mikä ei poissulje hauskanpitoa.


Ennen varsinaista pääjuhlaa ohjelmaan voi kuulua kutsuvieraille järjestettävä tilaisuus, jonka aikana eri organisaatiot esittävät tervehdyksensä ja luovuttavat lahjoja. Tervetuliaismaljan jälkeen alkaa kolmen ruokalajin ruokailu, jonka aikana pöydistä kajahtavat äänekkäät snapsilaulut. Tapahtuman vie läpi seremoniamestari, jonka tehtävänä on pitää järjestyksestä yllä. Illan aikana kuullaan myös puheita sekä nautitaan erilaisista esityksistä. Viimeisen ruokalajin ja ohjelman jälkeen siirrytään jatkoille.

VAMOK 23v