”Vaasasta on löytynyt maailman paras malli tehdä yhteistyötä. Jopa keskenään kilpailevat yritykset pystyvät kehittämään Suomea. Kun ajatellaan Suomen etua ensin, niin Vaasa on hyvä esimerkki siitä”

– Jaakko Eskola, konsernijohtaja, Wärtsilä
(Tekniikka&Talous 8/2018)

Suomen energisin seutu

Vaasan seudulla on Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskittymä EnergyVaasa, josta löytyy osaamista ja vahvoja resursseja vastaamaan erityisesti maailmanlaajuisiin energiahaasteisiin. Vaasan energiakeskittymä kasvaa jatkuvasti.

Uusin investointipäätös tuli Wärtsilältä, jonka myötä Vaasasta tulee Wärtsilän kaikkien globaalien toimintojen kehityksen keskus.

Pohjoismaiden suurimman energiateknologian yritysten keskittymän 140 yritystä vievät tuotteita ja ratkaisuja kaikkialle maailmaan. Vastavuoroisesti ne kotiuttavat merkittävän osan maailmalla tehtävistä energiainvestoinneista Suomeen. EnergyVaasa vastaa kolmanneksesta koko Suomen energiateknologiaviennistä ja työllistää neljänneksen koko alan työvoimasta.

Vaasalaisia tuotteita ja palveluja käytetään kaikkialla maailmassa. Erityisinä vahvuuksina ovat energiatehokkuus ja uusiutuvat energiat sekä hajautettu energian tuotanto, jakelu ja käyttö. Seudun energiateknologian yritysten panostus tutkimukseen ja tuotekehitykseen on Suomen suurimpia.

Lue lisää: Vaasan energiaklusteri

Screen Shot 2017-11-08 at 12.58.32.png

energinenseutu.jpg

Vaasa -Pohjoismaiden energiapääkaupunki

Kansainvälinen ja monipuolinen Vaasa tarjoaa kävijöilleen kaupungin sykettä ja tekemisen meininkiä kauniissa ja historiallisessa kaupunkiympäristössä.

Vaasan seutu sivuille

Liike-elämän, urheilun ja kulttuurin Vaasa

Vaasa on 68 000 asukkaan talouden ja kulttuurin keskus länsirannikolla. Kuuden korkeakouluyksikön 13 000 opiskelijaa tekevät Vaasasta yhden Suomen tärkeimmistä korkeakoulukaupungeista.

Vaasan työllisyysaste on jatkuvasti Suomen kärkeä, elämme pisimpään koko maassa, meillä on korkea tulotaso, olemme korkeasti koulutettuja ja seutumme on yksi Suomen kansainvälisimpiä.

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa UNESCOn luonnonperintökohde. Ainutlaatuinen luonto antaa voimaa kehittää muun muassa entistä parempia ratkaisuja energian tuotantoon ja säästämiseen.