Yhdessä olemme enemmän

Joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija

Kun opiskelijoilta kysyy, millainen on VAMK, moni mainitsee yhteisöllisyyden. Kampuksemme on tiivis, ja kaupungissa lähes kaikki on kävelymatkan päässä. Ei ole ihme, että täällä on helppo tulla läheiseksi opiskelukavereiden kanssa!

Vaasassa joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija, ja Vaasa onkin väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin koulu- ja opiskelukaupunki. Kuuden eri korkeakouluyksikön 13 000 opiskelijaa takaavat opiskelijatoimintaan ja vapaa-aikaan liittyvien monipuolisten palveluiden lisäksi uusia ystäväpiirejä ja kokemuksia. Koska opiskelijoita on paljon, ei opiskelijariennoista eikä iltaelämästä ole puutetta. Harrastetarjonnasta löytyy oma lajinsa niin penkki- kuin himourheilijalle ja kulttuurin kuluttajalle.  Opiskelijat saavat usein opiskelija-alennusta pääsylipuista ja erilaisista jäsenyyksistä.

Jo ensimmäisenä opiskelupäivänä opiskelijakunnan tutorit ottavat uudet opiskelijat hellään huomaansa ja ovat mukana opiskelijan elämässä siitä lähtien. Tutoriin voi tukeutua, kun haussa on kateissa oleva luokka tai vaikkapa kaupungin paras kahvila. Tutorilta voi kysellä edullisista harrastuspaikoista tai hyvistä keikoista. Lähelläsi tai puhelimen päässä on aina joku, jolta voi kysyä.

VAMKin Palosaaren kampuksella riittää opiskelijahenkeä. Tiiviillä alueella on useita korkeakouluja, opetuslaboratorio Technobothnia, sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristö Alere ja kaikkien korkeakouluopiskelijoiden yhteinen tiedekirjasto Tritonia. Vieressä on meri, ja kaikki on muutenkin lähellä sopivan kokoisessa kaupungissa.

Lue lisää Vaasasta opiskelukaupunkina