Vaasan ammattikorkeakoulun uusi strategia korostaa arvojemme merkitystä kaikessa toiminnassamme. Sympaattinen yhteisöllisyytemme ja kollegiaalisuus elävät arjessamme. Eettinen toimintaohjeisto on rakennettu osallistavana, yhteisöllisenä prosessina, jossa jokaisen yhteisön jäsenen ääntä on kuultu.

VAMKin eettinen toimintaohjeisto julkaistu

 

Esipuhe

Vaasan ammattikorkeakoulun uusi strategia korostaa arvojemme
merkitystä kaikessa toiminnassamme. Sympaattinen yhteisöllisyytemme ja kollegiaalisuus elävät arjessamme. Eettinen toimintaohjeisto on rakennettu osallistavana, yhteisöllisenä prosessina, jossa jokaisen yhteisön jäsenen ääntä on kuultu.

Ohjeisto on arjen työkalu, jota voimme hyödyntää kohdatessamme toisiamme mitä moninaisemmissa tilanteissa. Tämä on myös viesti kumppaneillemme ja opiskelijoillemme – näin meillä toimimme. Toisaalta otamme kantaa siihen, miten me emme toimi sanoittamalla toivottua yhteistä käyttäytymistämme.

Olemme osaava ja hyvinvoiva työyhteisö, meillä on aktiivisia ja motivoituneita opiskelijoita. Teemme tiivistä työelämäkumppanuutta, johdamme ennakoiden ja yhteisten jaettujen arvojen mukaisesti. Vuorovaikutamme ja viestimme arvostaen. Kehitymme ja kehitämme. Näin yhteisömme sanoitti eettisen toimintaohjeiston isoja teemoja.

Visiomme on olla Osaamisen tärkein kumppani. Yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja vuorovaikutus ovat keskeisiä ammattikorkeakoulumme ulottuvuuksia. Tätä työtä vahvistaa ja sanoittaa ohjeistomme, joka kertoo kumppaneillemme meidän sitoutuvan vahvaan eettiseen ja vastuulliseen toimintaan. Kanssamme on hyvä työskennellä!

Kaiken tämän tarkoituksena on rakentaa työpaikka ja työyhteisö, jossa meistä jokainen voi luottaa siihen, että toimintamme on eettisesti kestävää. Näin pystymme vähentämään eettistä stressiä ja vapauttamaan tekemistä tavoitteidemme saavuttamiseen. Otathan eettisen toimintaohjeiston mukaan arkeesi. Meidän kaikkien hyväksi.

 

Kati Komulainen

Rehtori, toimitusjohtaja

 

Tutustu eettiseen toimintaohjeistoomme

 

Julkaistu 14.01.2022.

Takaisin