Sosionomi -opiskelijoiden teoriaopinnot jatkuvat. Muutoksen arkeen tuo etäopintojen haltuunotto. Vaatii hiukan mutkalle menemistä ja ison digiloikan ottamista.

Opettajamme kertoo:

Viikolla 12 käsittelin opiskelijoiden kanssa Taloussosiaalityön käsitettä sekä taloudellisen toimintakyvyn 3 eri ulottuvuutta oppimistehtävän kera. Ja kerrassaan!! Taas sain olla niin ylpeä meidän VAMKin sosionomi-opiskelijoista. Tehtävät tulivat tehtyä ajallaan. Nyt olen varma, että opiskelijoilla on halussaan konkreettisia työmenetelmiä esim maahanmuuttajien, mielenterveys- ja päihdeongelmaisten sekä lasten- ja nuorten kanssa työskennellessä.

Tämä motivoi opettajaa mitä parhaiten!
Hienoa työtä opiskelijoilta.

– Heidi Blom, sosiaalialan lehtori


Opiskelijamme kertoo:

"Aluksi haluamme molempien sosionomiluokkien 3A ja 3B kanssa kiittää sinua Heidi, että olet jaksanut vetää tämän sosiaaliturvan kurssin tänä keväänä niin hyvin, loppuun asti. Paitsi nyt, mutta muillakin kursseilla annat kyllä aina kaikkesi, ja haluamme kertoa, että arvostamme sitä todella paljon eikä sinun työpanoksesi ole jäänyt meiltäkään huomaamatta! On mahtavaa, että aina rakennat kurssit meitä palvelevaksi, ja olet aidosti kiinnostunut ja perillä asiastasi ja meidän tehtävistämme. Olet saanut meidät aina motivoitua oppimaan vaikeinakin aikoina. Harmi, kun emme varmaan enää tänä keväänä kohtaa, mutta KIITOS sinulle kaikesta!

---

Haasteita on ollut omassa aikataulutuksessa. Korvaavien verkkotehtävien järkevä sijoittaminen omaan aikatauluun voi olla haastavaa, kun on aika paljon ollut erilaisia kurssitehtäviä eri kursseilla. On ollut siis vaikea saada motivoitua itseänsä tarttumaan tehtäviin. Verkkovuorovaikutukseen on myös ollut uutta ja erilaista tottua. On myös kaivannut koulussa olemista ja luokkakavereiden näkemistä. Zoom-etäluennot ovat sujuneet hyvin, mutta vuorovaikutuksellisuutta kaipaa vallitsevan tilanteen vuoksi.

On kivaa, kun voi nukkua myöhään ja herätä vasta vähän ennen kuin etäluento alkaa. On ollut kiva myös huomata, että Zoom-etäluennot onnistuvat, vaikka aluksi oli vähän skeptinen esimerkiksi teknisten ongelmien suhteen. Zoomia olikin todella helppo käyttää. Etäluennoilta tulleet tehtävät, kuten ryhmätyöt, on helppo hoitaa esimerkiksi Word Onlinessa tai Google Docsissa. Apuna olleet myös Facetime ja Whatsappin videopuhelu.

Olemme oivaltaneet, että näinkin merkittävästä tilanteesta, kuin koronaviruksen aiheuttama poikkeustila, pystyy selviytymään kunnialla, kun opettajaltakin löytyy valmiuksia pitää etäluentoja.

Suosittelisimme sotealan opiskelua Vamkissa, koska täällä on paljon samanhenkisiä opiskelijoita. Kavereita varmasti löytyy. Sosiaalialan opiskelijoilla on vaikeidenkin aikojen edessä hyvä yhteishenki, jossa jokainen saa tukea toisiltaan.

"Opiskelukavereillemme haluaisimme lähettää sellaisia terveisiä, että tästäkin kyllä selvitään yhdessä. "

– Suvi Fröblomin ja Elina Kottari, sosionomiopiskelijat

Julkaistu 06.04.2020.

Takaisin