Minkälaisia haasteita ja oivalluksia etätyöskentely on tuonnut opiskelijoillemme? Tänään äänessä ovat lehtorimme Heidi Skjälin markkinoinnin opiskelijat Benjamin Raunio, Anna Kinnunen, Minnea Jama ja Janne Lahti.

Benjamin Raunio

2. vuoden liiketalouden/markkinoinnin opiskelija

"Etäopiskelu tuo toki uusia ulottuvuuksia opiskeluun kuten Zoom- tapaamiset ja keskustelut, painottunut verkkomateriaali ja vapaus opiskella missä tahansa, milloin tahansa, kunhan on tietokone ja nettiyhteys. Suurin haaste minulle on ollut juuri lähiopetuksen puuttuminen. Opin parhaiten luokassa, jossa kanssakäyminen oppilaiden ja opettajien kanssa on aktiivista. Nyt etäopiskelu on usein vain itsenäistä ja välillä liian tasapaksua. Täytynee siis keksiä piristeitä itsenäiseen opiskeluun."

Tämä kaikki on toivon mukaan vain hetkellistä. Osaan uudella tavalla arvostaa itsestäänselvyyksiä, kuten esimerkiksi kouluun menemistä ja normaalia arkielämää. Onneksi kesä on jo nurkan takana...

 

Anna Kinnunen

2. vuoden liiketalouden/markkinoinnin opiskelija

"Meillä suurimmassa osassa kursseista tehdään projektityö ryhmissä. Välillä haasteita tuo se, ettei pääse yhdessä konkreettisesti analysoimaan ja miettimään tehtävää. Toinen haaste on ilmennyt tehtävänannoissa, etätyöskentelyssä saattaa kestää kauan ymmärtää jokin tehtävänanto, kun tunnilla asiasta pystyi heti kysymään. On hienoa huomata kuinka joustavia ja auttavaisia opettajat ja opiskelukaverit ovat. Deadlineista muistutetaan toisia ja aina saa apua, jos jotakin ei meinaa ymmärtää.

Myös oma aikatauluttaminen ja keskittyminen opiskeluun on kehittynyt etäopiskelujen ansiosta. Oppilaille tämä on hyvää valmistelua tulevaa työelämää varten.


Iso kiitos kaikille ihanille opettajille sekä koulukavereille! Kyllä tämä tästä! Asenne ratkaisee"

 

Minea Jama

2. vuoden liiketalouden/markkinoinnin opiskelija

"Haasteena on ollut oman keskittymiskyvyn ylläpitäminen kotioloissa. Ryhmätyöt onnistunut tosi näppärästi etäyhteydelläkin."

Haluan lähettää tsempit kaikille opiskelukavereille ja toivottavasti nähdään pian!

 

Janne Lahti

1. vuoden liiketalouden opiskelija


"Etäopetus ollaan saatu todella nopeasti käyttöön ja näin opetustunnit ollaan voitu järjestää. Etätyöskentelyn suurimpana haasteena on ollut samanaikainen käyttö ympäri Eurooppaa. Tästä syystä etäopetukset ovat saattaneet välillä pätkiä lievästi tai erittäin suuresti. Tämä on opiskelijoille ja opettajille epämiellyttävää, sillä he joutuvat tyytymään chättiin. Tämä kuormittaa opiskelijoita ja opettajia, sillä he eivät saa asiaansa niin nopeasti perille. Opiskelijoille on tullut enemmän tehtävää vaikka sitä saattaa olla ennestäänkin jo paljon.

Osalle opiskelijoista etäopetus on helpotus ja toisille täyttä tuskaa.

Osalle se on tuonut enemmän vapaa-aikaa ja osalle enemmän työtä. Lukihäiriöisille tämä tilanne on tuskaa, koska ei ole lähiopetusta tällä hetkellä tarjolla. Etäopetukset ovat tuoneet taakkaa myös opettajille, he ovat joutuneet siirtämään materiaalinsa nopeasti nettiin, mikä on erittäin kuormittavaa tuo lisää haasteita opetukseen."

Jannen terviset opiskelijakavereille:

Älkää vaipuko synkkyyteen kyllä tämä ajan myötä hellittää. Voimia ja tsemppiä kaikille ja varsinkin niille, jotka ovat erittäin synkissä vesissä. Tämä ei ole helppoa kenellekään mutta pitäkää kavereista ja ystävistä huolta esim. kysymällä heidän kuulumisiaan ja jaksamisiaan. Näillä teoilla voit auttaa jonkun päivää huomattavasti ja heidän elämänsä rupeaa taas kukoistamaan.

 

 

Julkaistu 14.04.2020.

Takaisin