Mitä tapahtuu, kun käytännönläheinen labrakurssi puolessa välissä muuttuu etäopinnoiksi? Ja miksi robotin edessä on kasa legoja? Laboratoriossa paikalla kurssin vetäjä Sami Elomaa, opiskelijat mukana etäyhteydellä.

Kurssilla opiskelijat perehtyivät siihen, kuinka automaattinen kokoonpano onnistuu IRB-120-robotilla. Kurssin tavoitteena oli saada tehtyä robotille automaattinen, itsenäisesti toimiva kokoonpano-ohjelma. Opiskelijat pääsivät niin simuloimaan RobotStudiolla kuin suorittamaan etänä koeajot oikeilla roboteilla. Ensin tietysti piti mallintaa ja tulostaa robotille yhteensopivat gripperit, joilla tartutaan legopalikkaan, jotta päästiin itse koeajoon.

Automaattisen kokoonpanon kurssilla alkuvaihe oli onneksi purkissa jo ennen etäopetukseen siirtymistä. Etäohjelmointi sujui nimensä mukaisesti hyvin etänäkin, mutta koodin ajaminen oikealla robotilla olikin sitten sitäkin jännittävämpää.

– Eli meillähän oli aiheena sillä ABB:n 120 rakentaa semmonen lego-rakennelma. Ei me oikein tiedetä onks se mökki vai mikä se on, savupiippu.

– Ei nyt varmaan hirveen suuret markkinat oo valmiiks rakennetuille legohökkeleille, mutta sen voi kuvitella että se nyt vaikka kasaa vaikka jotain komponentteja, laittaa paikoillensa, siihenhän tommonen on ihan passeli.

Konetekniikan opiskelijamme Toni, Markus ja Ville kommentoivat hymy huulessa työskentelyään etäyhteyden päästä.

Automaattinen-kokoonpano-kansi2.jpg

 

Katso video Youtubesta

Julkaistu 19.05.2020.

Takaisin