VAMKin kasvatti

Uraseuranta ja alumnitoiminta

Sana alumni tulee latinasta ja tarkoittaa kasvattia. Vaasan ammattikorkeakoulu on ylpeä kasvateistaan, ja siksi kannustamme meillä opiskelleita ja työskennelleitä osallistumaan alumnitoimintaan. VAMKin kasvatin on hyvä lähteä maailmaan rinta rottingilla. Kasvu kuitenkin jatkuu läpi elämän, ja sillä kasvupolulla haluamme olla mukanasi!


Liity alumniksi

Tervetuloa liittymään VAMKin alumniverkostoon!

Alumniksi voivat voi liittyä kaikki VAMKissa tai sitä edeltävissä oppilaitoksissa opiskelleet tai työskennelleet.

Me VAMKilaiset ajattelemme, että alumnitoiminnan on oltava paitsi hauskaa, myös hyödyllistä sekä valmistuneille että vielä opiskeleville. Liittymällä saat tietoa jatko- ja täydennyskoulutuksestamme ja voit osallistua alumnitapaamisiin. Tapaamiset ovat myös oiva tilaisuus verkostoitua, joten saatat tavata urasi kannalta olennaisen ihmisen juuri alumnitoiminnan avulla.

Alumnina saat mahdollisuuden toimia vierailijaluennoitsijana ja opiskelijatöiden toimeksiantajana. Voit myös tarjota työharjoittelupaikkoja ja projekteja VAMKin opiskelijoille, eli olla ihan oikeasti auttamassa muita eteenpäin.

Liity VAMKin alumnirekisteriin

Tietoturvaseloste

 

Luentopankki

Oletko kiinnostunut jakamaan osaamistasi opiskelijoillemme vierailijaluennoitsijana? Tervetuloa liittymään VAMKin luentopankkiin. Voit ilmoittautua vierailijaluennoitsijaksi alumnirekisteröinnin yhteydessä!


Verkostoidu muiden alumnien kanssa FB:ssä ja LinkedInissä

Somekanavien kautta saat ajantasaista tietoa alumnitoiminnasta. Samalla tutustut muihin alumneihin ja voit saada omille profiileillesi näkyvyyttä.

Facebook

LinkedIn

 

Liity alumniksi


Uraseuranta

Uraseurantakysely on meille harvinaislaatuinen mahdollisuus kuulla sinulta, miten koulutuksemme on työelämässä palvelullut ja mitä mieltä siitä olet.

Kyselyssä kerätään ajantasaista tietoa amk- ja yamk-tutkinnon suorittaneiden valmistumisen jälkeisestä työurasta ja osaamisen vastaavuudesta työelämän tarpeisiin. 

Kysely toteutetaan vuosittain ja kohderyhmänä ovat aina viisi vuotta aiemmin valmistuneet. Kysely toteutetaan samaan aikaan kaikissa Suomen ammattikorkeakouluissa.

Vuonna 2020 kyselyyn vastasi 41,7% 2015 valmistuneista, kun valtakunnallinen vastausprosentti oli 34%.

Tutkimuksen tuloksia käytetään ammattikorkeakoulujen kehittämiseen, uraohjaukseen ja alumnitoiminnan kehittämiseen. Uraseurantakyselyn tuloksia voi tarkastella Opetus- ja kulttuuriministeriön Vipunen-palvelusta.

Kiitokset kaikille vastanneille! Seuraavan kerran kysely järjestetään syksyllä 2021.


Alumnitarinat

Satu Haapasuo

Satu Haapasuo

Satu Haapasuo

Uuttera opiskelu toi Satu Haapasalolle tutkinnot sekä Vaasan ammattikorkeakoulusta että Vaasan yliopistosta. Hän sai sekä syventävää tietoa laskentatoimesta että...

Jennifer Carp

Jennifer Carp

Jennifer Carp

Puoli vuotta Indonesiassa opiskelijavaihdossa antoi Jenniferille kasapäin kansainvälistä kokemusta ja uutta näkemystä markkinointiin.

Anniina Mielty

Suunnittelija, loppudokumentoija ja koeistaja, VEO

Anniina Mielty

Suunnittelija, loppudokumentoija ja koeistaja, VEO

Matematiikka ja fysiikka ovat aina kiinnostaneet Anniina Mieltyä. Sähkötekniikan opinnoissa hän sai soveltaa molempia.

Miro Koskenranta

Väitöskirjatutkija ja SPR:n veripalvelun työntekijä

Miro Koskenranta

Väitöskirjatutkija ja SPR:n veripalvelun työntekijä

Sairaanhoitajasta terveystieteiden opettajaksi ja siitä väitöskirjatutkijaksi. Miro Koskenrannan tiedonjano on johdattanut häntä yhä uusille poluille.

Lisätietoja VAMKin alumnitoiminnasta:

Alumniin liittyvissä asioissa, ole yhteydessä alumni@vamk.fi