Avoin ammattikorkeakoulutus VAMKissa

Haluatko kehittää työelämässä tarvitsemaasi osaamista, lisätä yleissivistystäsi tai suunnitteletko hakeutuvasi meille tutkinto-opiskelijaksi? Avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin voit osallistua iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella VAMKin tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusohjelmien opetussuunnitelmien mukaisia opintoja pohjakoulutuksesta tai iästä riippumatta ilman, että olet tutkinto-opiskelijana. Opetusta järjestetään sekä tutkinto-opiskelijoiden opetusryhmissä että avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille suunnatuissa omissa ryhmissä.

Kenelle avoin ammattikorkeakoulu sopii?

Avoin ammattikorkeakoulu sopii sinulle, jos esimerkiksi

  • haluat kehittää yleissivistystäsi sinua kiinnostavissa asioissa
  • haluat lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista
  • harkitset alan vaihtoa
  • suunnittelet hakeutuvasi ammattikorkeakouluopintoihin tai ylempiin ammattikorkeakouluopintoihin tai
  • haluat suorittaa kesken jääneet korkeakouluopinnot loppuun.
Miksi opiskella avoimessa ammattikorkeakoulussa?

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella joustavasti sinua kiinnostavia yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia kokonaisuuksia. Opinnot ovat käytännönläheisiä ja työelämälähtöisiä, ja ne sisältävät sekä teoriaa että käytäntöä. Suorittamasi opinnot voidaan hyväksyä osaksi tutkintoa, jos myöhemmin haet ja tulet valituksi VAMKin tutkinto-opiskelijaksi.

Miten opiskelu tapahtuu?

Toteutamme koulutusta lähi-, verkko- ja monimuoto-opetuksena:

  • Lähiopetus järjetetään perinteiseisesti ammattikorkeakoulumme tiloissa, jolloin opettaja ja opiskelijat tapaavat kasvoikkain.
  • Verkko-opetuksessa opiskelu tapahtuu internetin avulla Moodle-oppimisympäristössä.
  • Verkko-opintoja voit suorittaa paikasta riippumatta vaikkapa ulkomailla.
  • Monimuoto-opinnoissa yhdistyy lähi- ja etäopetus sekä opiskelijoiden itsenäinen työskentely. Opiskelun muoto soveltuu hyvin myös työn ohella tehtäväksi.

Avoimen AMKin koulutustarjonta

Huom! Syksyn 2022 avoimen amk:n koulutustarjonta on kaikille maksutonta! Keväällä 2023 järjestettävät opintojaksot ovat maksullisia.

Tutustu myös tutkinto-ohjelmiemme opetussuunnitelmien koulutustarjontaan!

Opetusta tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä

Opetusta tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä
Kaikkiin tutkinto-opiskelijaryhmiimme on varattu rajattu määrä paikkoja avoimen AMKin opiskelijoille. Opiskelupaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Tutustu tutkinto-ohjelmiemme opetussuunnitelmien ajankohtaiseen koulutustarjontaan alla olevasta linkistä.

Ajankohtaiset koulutukset

Opiskelumaksut

HUOM! Syksy 2022 on maksutonta avoimessa AMK:ssa.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana maksat opinnoistasi 15 € /opintopiste tai kahden peräkkäisen lukukauden aikana voit suorittaa rajoittamattoman määrän opintopisteitä 300 €:n vuosimaksulla.

Ilmoittautuminen opintojaksoille

Syksy 2022: 1.8-6.9.2022
Kevät 2023: 1.12.2022-10.1.2023

Ilmoittautumislomake

Huom! Jos tutkinto-opintosi VAMK:ssa ovat jääneet kesken ja haluat suorittaa tutkinnostasi puuttuvia opintoja, käytä yllä olevan sijaan tätä lomaketta ilmoittautuaksesi avoimen AMK:n opiskelijaksi.

Ilmoittautumislomake

Mikäli ilmoittaudut uusille opintojaksoille tai jos opintosi avoimessa jatkuvat seuraavalle lukuvuodelle, voit ilmoittautua läsnäolevaksi sähköpostitse avoin@vamk.fi.

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautumiseen, maksuihin ja peruutusehtoihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä: avoin@vamk.fi.

Polkuopinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot on hyvä vaihtoehto silloin, kun tähtäät tutkintoon johtavaan koulutukseen, mutta et ole vielä saanut tai hakenut opiskelupaikkaa.

Yhteystiedot

Lisätietoja avoimen ammattikorkeakoulutusta:

avoin@vamk.fi