Ilmoittautumisohjeet, Avoin AMK

Kuka voi ilmoittautua?

Avoimen AMKin opinnot ovat avoimia kaikille pohjakoulutuksesta tai iästä riippumatta. Opintojaksolle voi olla kuitenkin määritelty edeltävyysvaatimuksia aiemmasta osaamisesta, joista löydät tiedon opintojaksojen sivuilta. Tärkeä edellytys opinnoissa menestymiseen on myös koulutuksen opetuskielen (suomi/englanti) hyvä suullinen ja kirjallinen hallinta. Opiskelija on itse vastuussa opiskeluvalmiuksiensa riittävyyden arvioinnista ilmoittautuessaan opintojaksolle. Voit olla yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan, jos sinulla on kysyttävää opintojakson edeltävyysvaatimuksista.

Ilmoittautumisen vaiheet

 1. Tutustu huolella opintojaksojen kuvauksiin, aikatauluihin ja mahdollisiin edeltävyysvaatimuksiin ennen ilmoittautumista.
  Ilmoittaudu avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksoille sähköisellä ilmoittautumislomakkeella, joka löytyy opintojakson sivulta.
 2. Puhelimitse ei voi ilmoittautua, eikä ilmoittautumisia opettajalle tai opettajan kautta hyväksytä. Ilmoittautuminen avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin on aina sitova.
 3. Saat noin viikkoa ennen opintojen alkamista sähköpostitse aloitusinfoviestin, joka sisältää tärkeää tietoa opiskelusta avoimessa ammattikorkeakoulussa mm. VAMKin verkkojärjestelmistä ja niiden tunnuksista sekä ohjeet opintojakson verkko-oppimisalustalle kirjautumiseksi.
 4. Opinnot laskutetaan opintojen alkamisen jälkeen. Laskutus tapahtuu ilmoittautumisen perusteella. Maksettu opintomaksu on edellytys opintoihin osallistumiselle ja opinto-oikeuden säilymiselle.

Huom! Mikäli et maksa laskua eräpäivään mennessä, lähetämme siitä maksukehotuksen, josta peritään perintälain (513/1999) mukaiset perintäkulut. Avoimen ammattikorkeakouluopetuksen maksut korkoineen ja kuluineen ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä.

Ilmoittautumisajat ja -lomakkeet

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

 • 1.4-6.9.2021, opiskelijan työpöydällä. Kevään läsnäolotietoa voi muuttaa 10.1.2022 saakka.

Ilmoittautuminen lukuvuoden opintojaksoille

 • Syksy 2021: 1.8-6.9.2021 (lukuunottamatta joitakin poikkeuksia)
 • Kevät 2022: 1.12.2021-10.1.2022
 • Non-stop -opintojaksoille alkaa ilmoittautuminen 1.8.2021 ja jatkuu ympäri lukuvuoden (poikkeuksena kesäloma-aika, jolloin lomake on suljettu). Loma-aikoina ilmoittautumisen käsittelyssä saattaa olla viivettä.

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille

Ilmoittaudu non-stop opintojaksoille

Huom! Jos tutkinto-opintosi VAMK:ssa ovat jääneet kesken ja haluat suorittaa tutkinnostasi puuttuvia opintoja, käytä yllä olevien sijaan tätä lomaketta ilmoittautuaksesi avoimen AMK:n opiskelijaksi. Mikäli ilmoittaudut uusille opintojaksoille tai jos opintosi avoimessa jatkuvat seuraavalle lukuvuodelle, voit ilmoittautua läsnäolevaksi sähköpostitse avoin@vamk.fi.

Ilmoittautuminen polkuopintoihin

Haku polkuopintoihin järjestetään pääsääntöisesti elokuussa- ja joulukuussa. Mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan erikseen. Ilmoittautuminen elokuussa 2021 alkaviin polkuopintoihin aukeaa 16.8.2021 klo 9.00 ja päättyy 20.8.2021 klo 15.00.

Ilmoittaudu polkuopintoihin

Opiskelumaksut

Avoi­mes­sa AMK:ssa opis­ke­lu mak­saa 15 € /opin­to­pis­te tai voit suorittaa kahden peräkkäisen lukukauden (syksy-kevät tai kevät-syksy) aikana rajoittamattoman määrän opintopisteitä 300 €:n vuosimaksulla. Esi­mer­kik­si

 • 3 opintopisteen kokonaisuus maksaa 45 € ja
 • 60 opintopisteen polkuopinnot maksavat 300 €.

Joillakin opintojaksoilla voidaan lisäksi periä opintomateriaali- tai kopiointikuluja.

Vuosimaksu 300 € on mahdollista maksaa 1-2 erässä. Muut kurssikohtaiset ilmoittautumiset laskutetaan suoritettavan opintopistemäärän mukaisesti yhdessä maksuerässä. Laskutus tapahtuu opintojen alkamisen jälkeen. Kuitit maksetuista opintomaksuista on säilytettävä itsellä. Mikäli opinnot keskeytyvät, maksettuja opintomaksuja ei palauteta.

Vamian väyläopiskelijoille ja Urheilijapolkuopiskelijoille opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksutonta.

Peruutusehdot

Ilmoittautuessasi opintoihimme sitoudut peruutusehtoihimme:

 • Ilmoittautumisen peruutus opintojaksoille tulee tehdä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Tällöin peruminen on maksutonta. Laskun maksamatta jättäminen ei tarkoita opintojen perumista. Voit tehdä peruutuksen sähköpostitse avoin@vamk.fi.
 • Mikäli opintojaksolle ilmoittautumista ei peruta, peruutus tapahtuu ilmoittautumisajan päätyttyä tai opiskelija keskeyttää opintonsa, veloitamme koko opintomaksun.
 • Voit perua ilmoittautumisen non-stop opintojaksoille maksutta siihen saakka, kunnes saat aloitusinfoviestin. Aloitusinfo lähetetään pääsääntöisesti viikon kuluttua ilmoittautumisesta (loma-aikoina voi mennä pidempään). Aloitusinfon saamisen jälkeen laskutetaan koko osallistumismaksu.
 • Avoimen AMK:n 300 €:n vuosimaksua ei palauteta. Opiskeluoikeutesi käyttämättä jättäminen ei oikeuta opintomaksun osittaiseenkaan palautukseen.
 • Polkuopintoihin ilmoittautumisen voi perua maksutta ennen opintojen alkamista. Myöhemmin ilmoitetusta perumisesta laskutetaan puolet vuosimaksusta. On ehdottoman tärkeää perua polkuopintoihin osallistuminen ajoissa, jotta paikkasi voidaan antaa mahdolliselle varasijalla olevalle.

Vaasan ammattikorkeakoulu pidättää itsellään oikeuden opetusohjelmassa ilmoitettujen tietojen muutoksiin.

Muuta huomioitavaa

 • Yksi opintopiste vastaa noin 27 tunnin työpanosta.
 • Opiskelijat otetaan opintohin pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä (poikkeuksena mm. YAMK-opinnot). Osalle opintojaksoista on rajoitettu opiskelijamäärä, joten aina ei välttämättä pääse haluamalleen opintojaksolle.
 • Koulutus toteutuu, mikäli sille ilmoittautuu ilmoittautumisaikana riittävä määrä opiskelijoita.
 • Opiskelijoiden tiedot tallennetaan VAMKin opiskelijatietojärjestelmään tietosuojaselosteemme mukaisesti.