Koska VAMK tekee tiivistä yhteistyötä seudun yritysten kanssa, et jää paitsi alan uusimmista jutuista. Yritysprojekteissa kannattaa heittää verkot vesille ja kalastella vaikka harjoittelupaikka ja tai aihe opinnäytetyöhön!

  Mitä jos pääsisit ohituskaistaa pitkin käsiksi Suomen mielenkiintoisimpaan työelämään? Jo opiskeluaikana? VAMKin kurssitarjonta on hiottu saumattomassa yhteistyössä paikallisen yrityselämän kanssa. Esimerkiksi yhteistyössämme ohjelmistotalo Wapicen kanssa yrityksen asiantuntijat opettavat ajankohtaisia kursseja VAMKissa ja käyttävät uusimpia kehitys- ja ohjausympäristöjä opetuksen apuna. Yksi näistä on tekoäly, jolloin opiskelijat pääsevät oppimaan tulevaisuuden teknologioita huippumoderneilla laitteilla!

  Labroja, teoriaa ja käytäntöä

  Töissä tarvittavia taitoja pääsee VAMKissa kartuttamaan jo opiskeluaikana. Otat käytännön ammattitaitoa haltuun aidoissa oppimisympäristöissämme ja laboratorioissa. VAMKin monipuoliset opetusmenetelmät, käytännön esimerkit ja työelämän kanssa yhteistyössä tehtävät oikeat projektit valmentavat tulevaan insinööriuraasi.

  Tekniikan oppimisympäristöissä Roboakatemiassa ja I2A:ssa työskentelet oikeiden asiakkaiden kanssa, ja voit avata ovia moneen suuntaan.

  Työharjoittelua

  Työharjoittelu on tärkeä osa insinööriksi opiskelua. Tekniikan koulutuksissa harjoittelun laajuus on 30 opintopistettä, ja se vastaa 20 työviikkoa. Usein työharjoittelussa ollaan koko kesä toukokuun alusta elokuun loppupuolelle.

  Työharjoitteluun kannattaa suhtautua tosissaan, sillä parhaimmillaan harjoittelupaikasta voi saada töitä tai opinnäytetyöpaikan!