Opetuslaboratorio Technobothnia

  Jos pääset opiskelemaan tekniikkaa VAMKiin, tulet viettämään runsaasti aikaa tekniikan opiskelijoiden onnelassa, Technobothniassa. Technobothnia on huippulaatuinen opetus- ja tutkimuslaboratorio, jossa sähköisen ilmapiirin suorastaan tuntee – ja näkee!

  Technobothniassa pääset harjoittelemaan käytännön taitoja samoilla laitteilla, joita käytetään myös teollisuudessa, joten saat jo opiskeluaikana tuntumaa tulevaan työelämään. VAMKin, Vaasa ylipiston ja Novian opiskelijoiden yhteiskäytössä olevista tiloista löytyy muun muassa konetekniikan, sähkötekniikan, tietotekniikan sekä ympäristötekniikan modernit laboratoriotilat.


  Robotit ja uusimmat laitteet

  Tekniikan opiskelijat pääsevät hyödyntämään opinnoissaan erilaisia robotteja. Roboteilla opetellaan muun muassa piirtämään ja siirtämään erilaisia kappaleita. Robottien kanssa pääset tekemään myös erilaisia toimeksiantoja ja aitoja projekteja yrityksille VAMKin Roboakatemiassa.

  Technobothniassa opiskelijat voivat perehtyä myös alan uusimpiin sovelluksiin ja harjoitella käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.


  Humanoidirobotti NAO

  NAO on tietotekniikan opiskelijoiden apuri, humanoidirobotti, jonka avulla opiskellaan ohjelmointia. Opiskelijat voivat itse ehdottaa projektia, jonka tahtoisivat toteuttaa NAO:n kanssa.

  NAO:n etu on se, että se taipuu kaikille ohjelmointikielille. Opiskelijoiden käsissä NAO on päätynyt esimerkiksi punnertamaan ja seisomaan päällään. Kaatuessaan se saattaa huutaa auts.

  Kiinnostaisiko tekniikan opiskelu näiden siistien tyyppien kanssa?