Jenna Laitilan sosionomiopinnot VAMKissa ovat jo loppusuoralla. Hän on mukana myös opiskelijakunnan edustajistossa. "Edustajistossa toimiminen on kiinnostavaa ja hyödyllistä. Olen oppinut paljon ja verkostoitunut uusien ihmisten kanssa."

  "Lastensuojelussa saa olla luomassa nuorelle parempaa aikuiselämää"

  Jenna Laitilan arki kuluu sekä opiskellen että töissä.
  Sosionomin opinnot Vaasan ammattikorkeakoulussa ovat jo loppusuoralla, ja lisäksi hän työskentelee Vähässäkyrössä lastensuojeluyksikössä.
  – Työtuntien määrä vaihtelee paljon, joten hyvällä suunnittelulla saan tehtyä kouluhommat ajallaan ja ehdin vielä harrastaakin, Jenna sanoo.
  Seinäjoelta kotoisin oleva Jenna Laitila opiskeli lukion jälkeen ammattiopistossa lähihoitajan tutkinnon. Oltuaan muutaman vuoden töissä päiväkodissa ja kotihoidossa sekä palvelutalossa hän päätti lähteä lukemaan ammattikorkeakoulututkintoa.
  – Hakuvaiheessa mielessä oli ensin päiväkotiura, mutta opintojen edetessä on vahvistunut ajatus työskentelystä vähän vanhempien lasten kanssa.
  Vähän vanhemmilla lapsilla Jenna tarkoittaa kouluikäisiä ja itsenäistyviä nuoria. Heidän kanssaan hän on tehnyt töitä ja nähnyt, miten raskaista taustoista osa nuorista voi tulla.

   

  – Haluan olla mukana luomassa heille parempaa aikuiselämää kuin mitä heidän lapsuutensa on ollut.

   

  Itsenäistä opiskelua

  Jenna Laitila kertoo olleensa jo lapsena pienempien kaitsija. Myöhemminkin häntä on ajanut eteenpäin halu auttaa muita ja ratkaista heidän ongelmiaan. Siksi sosionomin amk-tutkinto on tuntunut sopivalta opiskelulinjalta.
  Lukioon ja ammattiopistoon verrattuna korkeakouluopiskelu on ollut hyvin itsenäistä. Verkossa tehdään paljon harjoitustöitä, ja varsinaisia koeviikkoja ei ole.
  – Monien kurssien dead linet kuitenkin osuvat joskus aika lähekkäin ja siksi niitä ei kannata jättää viimeiseen iltaa. Onneksi töihin tulee joskus viikkojenkin taukoja, että myös opinnot tulee tehtyä ajallaan.

   Opiskelijoiden ääni esille

  Opintojen ohella Jenna Laitila on harrastanut aiemmin aktiivisesti lentopalloa ja toimii nyt kampuksella liikuntavuorovastaavana. Hän kuuluu myös opiskelijakunta VAMOKin edustajistoon.
  – Edustajiston varapuheenjohtajana toimiminen on ollut monella tapaa kiinnostavaa ja hyödyllistä. Olen oppinut paljon VAMKin ja VAMOKin toimintatavoista ja kokouskäytännöistä ja verkostoitunut uusien ihmisten kanssa. Samalla tästä saa CV:hen merkintöjä.
  Jenna on edustanut VAMKin opiskelijoita muun muassa sosiaalialan koulutusvastuukokouksissa. Hänen mukaansa edustajan tehtävä on paitsi tuoda uusia ideoita esille, myös toimia opiskelijoiden viestinviejänä, kun koulutuksesta päätetään.
  – Seuraan keskustelua, kuuntelen ja sanon mielipiteeni väliin. On myös tärkeää tuoda tällaisista kokouksista tietoa oman korkeakoulun opiskelijoille.

   

  Lue lisää sosionomikoulutuksesta

   

   

  Julkaistu 04.02.2021.

  Takaisin