Pauliina Hakala vietti välivuosia muun muassa matkustelemalla, kunnes tuli opiskelujen aika. Hän teki hypyn tuntemattomaan ja suuntasi Vaasaan, jossa ei ollut koskaan edes käynyt.

  Intiassa oli kivaa, joten miksipä ei seuraavaksi Vaasa?

  Itsensä haastaja. Sellaiseksi Pauliina Hakala kuvailee itseään, kun pohtii tekemiään valintoja.

  – Halusin opiskella, vaikka kukaan perheestäni ei ole suorittanut korkeakoulututkintoa. Sitten kun näin opiskelijoiden kertovan videolla omia kokemuksiaan Vaasan ammattikorkeakoulusta, innostuin. Tuolla voisi olla kivaa!

  Sastamalasta kotoisin olevalle Pauliinalle Vaasa oli entuudestaan täysin vieras paikka.

  – Se vain tuntui oikealta ja omalta, vaikka en ollut edes käynyt koko kaupungissa koskaan aiemmin.

  Ennen opiskeluja Pauliina oli viettänyt välivuosia lukion jälkeen tekemällä töitä ja matkustelemalla. Työstä saadun palkan turvin hän reissasi kaverinsa kanssa ympäri Eurooppaa ja kaukomaita Intiaa myöten.

  – Halu nähdä maailmaa on aina ollut minussa, ja myös vanhempani reppureissasivat, kun olin taaperoikäinen.

  Onneksi rohkeus palkittiin, ja Vaasa oli Pauliinan sanoin ”ihan kaikkea, mitä kuvittelin ja vielä enemmän”.

  Hän ihastui pienen kaupungin yhteisöllisyyteen ja siihen, että kampuksella käytännössä kaikki tuntevat toisensa.

  – Tunnelma on kotoisa, vaikka opiskelijoita on kuudesta korkeakoulusta.

  Kiehtova kaupan ala

  Nyt Pauliina opiskelee tradenomi AMK -tutkintoa toista vuotta. Hänen suuntautumisalansa on kansainvälinen kauppa.

  – Urasuunnitelmien kannalta tämä on monipuolinen opiskeluala. Opintojen edetessä olen huomannut, että erityisesti kansainväliset ostot ja logistiikka ovat alkaneet kiinnostaa minua todella paljon.

  Näistä Pauliina kertoo myös oppineensa paljon.

  Hän työskenteli ennen opintojaan Jackon Finlandilla. Jackon Groupilla on 21 toimipistettä ympäri Eurooppaa.

  – Oli kiinnostavaa nähdä käytännössä, miten kansainvälinen yritys toimii. VAMKissa olen sitten oppinut lisää muun muassa kauppaan ja logistiikkaan liittyvistä kuvista ja sopimuksista. En aiemmin ollut edes tajunnut, miten monta paperia on täytettävä, että niitä mandariineja saadaan sinne lähikauppaan, Pauliina havainnollistaa.

  Kasvun paikka

  Opiskeluaika on ollut Pauliinalle tähän saakka uuden oppimisen lisäksi aikuistumista. Perhe ja poikaystävä jäivät Sastamalaan, ja Pauliina on rakentanut uuden arjen Vaasaan. Pandemiavuonna hän on tosin viettänyt aikaa hieman enemmän myös Sastamalassa.

  – Tuntuu, että opiskelijayhteisöstä on tullut minulle kuin toinen perhe. Ja onneksi yhteydet Tampereen suuntaan ovat kuitenkin hyvät.

  Ensimmäisen vuoden aikana hän lähti innolla mukaan opiskelijatoimintaan, ja oli myös VAMOKin edustajistossa sekä tutortoiminnassa. Se auttoi tutustumaan ihmisiin uudella kotipaikkakunnalla.

  – Minulle oli iso asia, että pääsin opiskelemaan ja muutin Vaasaan yksin. Monet kavereistani eivät edes nähneet tätä vaihtoehtona, kun lähellä on muitakin kaupunkeja. Mutta olisi siistiä, jos muutkin huomaisivat, miten hieno kaupunki tämä on.

  Lue lisää tradenomiksi opiskelusta

  Julkaistu 15.02.2021.

  Takaisin