Tekniikan ja kaupan kansainvälinen osaaja

  Energiatekniikka, insinööri AMK

  240 op / 4 vuotta | Päiväopiskelu | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 30
  240 op / 4 vuotta | Monimuoto-opiskelu | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 20


  Haluatko vaikuttaa siihen, mikä energia maailmaa tulevaisuudessa pyörittää?

  energiatekniikka.png
  Uusiutuvat energialähteet

  Energiatekniikassa opit hyödyntämään uusiutuvia energialähteitä osana energian tuotantoa.

  energiatekniikka.png
  Elinkaariajattelu

  Energiatekniikassa opit minimoimaan ympäristövaikutuksia elinkaariajattelun avulla.

  energiatekniikka.png
  Älykäs energian jakelu

  Energiatekniikassa opit hyödyntämään älykästä energian tuotantoa ja jakelua.

   

  Jos etsit uraa, jolla voit ehkäistä...

  ... ilmastonmuutosta, nähdä maailmaa ja hyötyä kasvavan alan eduista, olet tullut oikeaan paikkaan. Energiatekniikan tutkintomme on ainutlaatuinen yhdistelmä tekniikan eri osa-alueita ja taloutta. Kansainvälisyys on luonnollinen osa opiskelua, sillä puolet opinnoista opiskellaan englanniksi, yhdessä vaihto-opiskelijoiden kanssa.

  Oletko kiinnostunut tekniikan lisäksi myös taloudesta?

  Energiaklusteriin osaamista kehittämään

  Vaihtoehtoiset energialähteet, älykkäämmät voimalaitokset ja ympäristönsuojelu: Energiatekniikan koulutus sopii sinulle, jos haluat päästä työssäsi vaikuttamaan siihen, mikä energia maailmaa tulevaisuudessa pyörittää. Energiatekniikan insinöörinä sinua odottavat monipuoliset ja mielenkiintoiset tehtävät: Energian tuotantoon liittyvät projektit Suomessa ja maailmalla tarvitsevat ihmisiä, joilla on sydän paikallaan, mutta jotka ymmärtävät myös asioiden teknisen puolen. Energia-ala on suuri työllistäjä Vaasassa ja koko Suomessa. Töitä löytyy myös julkisella sektorilla.

  Millaista energiaa maailma tulevaisuudessa käyttää?

  Puolet opinnoista opiskellaan englanniksi ja pääset jo opiskeluaikana tekemään energia-alan projekteja yhteistyössä kansainvälisten yritysten kanssa. Pääset tutustumaan paikalliseen elinkeinoelämään ja teollisuuteen esimerkiksi yritys- ja työmaavierailuilla sekä luomaan uusia, arvokkaita tuttavuuksia työelämää silmällä pitäen. Myös opiskeluun kuuluvassa työharjoittelussa ja opinnäytetyötä tehdessä saat hyvän käsityksen tulevista työtehtävistä ja avattua ovia mielenkiintoisiin yrityksiin.

  Aidosti kansainvälinen – opiskelet puolet opinnoista englanniksi

  Energiatekniikan AMK-opinnot tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia seurata kiinnostavia urapolkuja. Mikäli vielä insinööritutkinnon ja työkokemuksen jälkeen haluat oppia lisää projektien johtamisesta, voit jatkaa opintoja maisteritasoiseen tutkintoon johtavassa Project Management -koulutuksessamme. Insinöörinä voit lisäksi halutessasi jatkaa opintoja yliopistolla diplomi-insinöörikoulutuksessa.  Energiaklusteri

  Vaasassa sijaitsee Pohjoismaiden suurin energia-alan keskittymä. Katso video, niin ymmärrät miksi tämä on myös opiskelijalle ainutlaatuinen tilaisuus.

  Energiaklusterin esittely

  Energiatekniikka on yhteistyötä

  VAMKin energiatekniikassa opiskellaan ensimmäiset kaksi vuotta yhdessä ympäristöteknologian opiskelijoiden kanssa, joten saat hyvän käsityksen myös energiantuotantoon liittyvistä ympäristönsuojelun haasteista ja ratkaisuista. Viimeiset kaksi vuotta opiskellaan englanniksi: pääset opiskelemaan eri puolilta maailmaa tulevien opiskelijoiden kanssa, kielitaitosi karttuu ja samalla saat vahvan pohjan kansainväliseen työelämään.

  Energia-ala sopii sinulle, jos pidät projekteista. Myös kansainvälisyys on juttusi.

  Opintoihin kuuluu paljon työskentelyä tiimeissä. Energiainsinöörin työtä tehdään eri puolilta maailmaa tulevien työkavereiden ja asiakkaiden kanssa, joten yhteistyötaitoja arvostetaan. Opinnoissa keskitytään erityisesti:

  • kestävään energiantuotantoon
  • voimalaitostekniikkaan
  • projektinhallintaan
  • tekniseen myyntiin ja markkinointiin

  Suuntavissa opinnoissa voit opiskella lisää itseäsi kiinnostavaa osa-aluetta, esimerkiksi energiatekniikan johtamista tai projektiliiketoimintaa.

  Energiatekniikan opetussuunnitelma


  Opiskelija esittelyssä

  NikoYK2_potretti_fix4_paksu.jpg
  Niko Yli-Kuivila

  " Tiesin, että energiatekniikan kursseista puolet on englanninkielisiä, ja se oli yksi syy valintaan. Sekin on hyvä, että kurssien sisältöä suunnitellaan pitkälti yritysten kanssa yhteistyössä. Näin kuullaan suoraan jatkuvasti muuttuvasta työelämästä, millaista osaamista siellä tarvitaan. "

  Nikon tarina

   
   

  Fiilistele videoiden parissa

  Energia-ala ja ammatit

  Energiatekniikan insinöörinä hallitset energiatekniikan kokonaisuuden ja energiakaupan pelisäännöt. Työskentelet energia-alan kansainvälisissä projektinhallintatehtävissä: tehtävänäsi voi olla vaikkapa suunnitella tai rakentaa voimalaitoksia. Voit toimia myös myyntitehtävissä tai kansainvälisten vientiyritysten asiantuntijatehtävissä ulkomailla.

  Ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi:

  • projekti-insinööri
  • projektipäällikkö
  • laatuinsinööri
  • project controller
  • myynti-insinööri
  • tuotantopäällikkö
   


  Hae opiskelemaan

  Tutustu lisää energiatekniikan koulutukseen (päivätoteutus) osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun

  Opiskele tutkinto työn ohessa

  Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuotototeutuksessamme! Tutustu energia- ja ympäristöteknologian monimuotokoulutukseen.

  Kiinnostuitko monimuoto-opinnoista

  Opiskelija kertoo

  "Englanninkielinen opetus houkutti”


  Askolasta Vaasaan muuttanut Jenny Pusula haluaa tehdä työtä, joka haastaa ja innostaa.

  Miksi VAMKiin?

  Koulutusala vaikutti kiinnostavalta. Se, että energiatekniikan koulutuksessa ensimmäiset kaksi vuotta opiskellaan yhdessä ympäristöteknologian opiskelijoiden kanssa ja kaksi viimeistä vuotta opiskellaan englanniksi, on mielestäni hyvä juttu.

  Ensimmäinen koulupäiväsi VAMKissa?

  Ensimmäisinä opiskelupäivinä tuli aimo annos kaikenlaista informaatiota niin opintojen suorittamisesta kuin palveluista ja opiskelijakunta VAMOKin tapahtumista. Uusiin luokkalaisiin tutustui helposti, sillä kaikki olivat samassa tilanteessa: uusi paikka, uudet tuttavuudet ja uudet toimintatavat.

  Kokemuksesi työharjoittelusta?

  Pääsin kesätöihin Wärtsilään Energy Solutions -puolelle. Harjoittelupaikan sain tavallisen työnhakuprosessin kautta. Kesätyöni kesti neljä kuukautta, ja työtehtäväni oli Process Engineering Trainee. Harjoittelu tuki opiskelua hyvin, pääsin näkemään kuinka moneen eri työtehtävään koulutukseni sopii ja kuinka laajalti eri työtehtäviä Wärtsilässä on. Omissa työtehtävissäni pääsin muun muassa muokkaamaan voimalaitosten virtauskaavioita ja samalla tutustuin voimalaitoksen rakenteeseen paremmin. Tein myös ostotilauksia projektille.

  Mieleenpainuvinta opintojen varrelta?

  Mieleenpainuvin muisto on viime syksyltä, kun uusien opiskelijoiden tutorina sain seurata kastajaisissa eli Olutpialaisissa meidän ykkösluokan hienoa ryhmähenkeä, panostusta teemaansa ja halua voittaa.

  Parasta Vaasassa?

  Kaupungin kompakti koko, kaikki on lähellä. Autoa ei täällä tarvitse, vaan fillarilla pääsee kulkemaan hyvin paikasta toiseen.

  Tulevaisuudensuunnitelmasi?

  Olen tyytyväinen valitsemaani alaan. Työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä energia ja ympäristö ovat jatkuvasti läsnä jokapäiväisessä elämässä.

  Jenny Pusula