Tulevaisuuden digitekijä
Tietojenkäsittely, tradenomi AMK
210 op / 3,5 vuotta | Päiväopiskelu | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 35
Tulevaisuuden digitekijä
210 op / 3,5 vuotta | Päiväopiskelu | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 35
Tietojenkäsittelyssä opit, miten moderni verkkopalvelu kehitetään, testataan ja julkaistaan.
Tietojenkäsittelyssä opit, miten mukaansatempaavaa sisältöä luodaan grafiikan, videon ja 3D:n keinoin.
Tietojenkäsittelyssä opit, miten selkeä ja asiakaslähtöinen digipalvelu syntyy.
...Tulevaisuuden digiosaajat opiskelevat muun muassa ohjelmointia ja digitaalista tuotantoa. Käytännöstä otetaan vahva ote jo opintojen aikana, kun yrityksille tehdään toimeksiantoina esimerkiksi webbisivuja ja käytettävyystestauksia.
Yritykset tarvitsevat tietojenkäsittelyn osaajia, jotka ymmärtävät liiketoimintaa ja osaavat ajatella kaupallisesti. VAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksessa pääset mukaan konkreettisiin IT-alan projekteihin ja saat valmiudet työskennellä tulevaisuuden alalla.
Koska työ alalla on usein projektiluonteista, paneudut tulevaan ammattiisi tekemällä ryhmätöitä ja case-tehtäviä. Tiimeissä opiskelijoiden vahvuudet täydentävät toisiaan: yksi voi olla erikoistunut tietoverkkoihin ja toinen voi olla hyvä ohjelmoinnissa. Voit hakeutua juuri itseäsi kiinnostavien aiheiden projektiryhmiin, jolloin pääset vaikuttamaan myös opintojesi sisältöön ja kulkuun.
VAMKin opettajat tekevät paljon yhteistyötä alueen työnantajien kanssa, joten pääset mukaan myös IT-yritysten kanssa tehtäviin projekteihin. Oikeissa työelämäprojekteissa saat arvokkaita oivalluksia käytännön työstä, käsityksen työelämän pelisäännöistä ja tutustut samalla mielenkiintoisiin yrityksiin. Yhteistyön myötä pysyt kartalla alan kehityksestä ja kartutat tiimi- ja viestintätaitoja, joita työnantajat arvostavat.
Opettaja on aina mukana yritysprojekteissa ohjaamassa ja kannustamassa. Tietojenkäsittelyn opiskelijat ovat tehneet asiakkaille webbisivuja ja nettikauppoja, tuottaneet graafisia palveluita sekä testanneet erilaisia verkkoratkaisuja.
Opiskelijat ovat videoineet kaupungin viittomakielisiä palveluita ja liigajoukkue Sportin pelejä. Myös virtuaalinen vieraskirja on opiskelijoiden taidonnäyte.
VAMKin tietojenkäsittelyn opinnoissa yhdistetään tietotekniikkaa ja käytännön liiketoimintaa. Aluksi opiskelet alan perusteita, joissa saat hyvän käsityksen esimerkiksi alaan liittyvistä teorioista, työkaluista ja osaamistavoitteista. Tämän jälkeen paneudut kolmeen tärkeään osa-alueeseen:
Voit rakentaa tietojenkäsittelyn opinnoista itseäsi kiinnostavan paketin täydentämällä opintoja toisen alan opinnoilla tai suorittamalla vaihto-opintoja ulkomailla.
Tietojenkäsittelyn opetussuunnitelma
Tärkeä osa tietojenkäsittelyn opintoja on viisi kuukautta kestävä työharjoittelu, joka suoritetaan IT-alan yrityksessä. Työharjoittelussa pääset ratkomaan oikeita yrityselämän haasteita ja saat tuntumaa monipuoliseen asiakaspalveluammattiin. Tutkinto huipentuu opinnäytetyöhön, jossa osoitat hallitsevasi ammatin perusteet.
Työharjoitteluun kannattaa suhtautua tosissaan, sillä parhaimmillaan harjoittelupaikasta voi saada töitä ja opinnäytetyöpaikan.
Tietotekniikan ja liiketoiminnan yhdistämisen tarve kasvaa joka paikassa niin kaupan kuin teollisuuden aloilla mutta myös julkisella sektorilla; kaupungeissa ja kunnissa. Työnteko alalla voi olla hyvinkin sosiaalista, sillä työtä tehdään usein asiakaspalvelussa, projektien johdossa, myynnissä, tuotekehityksessä tai kouluttajana.
Digitalisaation myötä monenlaisille osaajille on kysyntää, ja työpaikkojakin löytyy oman kiinnostuksen ja erikoisosaamisen mukaan. Ammattinimikkeenäsi voi olla:
Tietojenkäsittelyn opiskelu valmentaa palveluammattiin, joka tarjoaa runsaasti uramahdollisuuksia, monenlaisille osaajille.
" Olen aina tykännyt Vaasasta, joka on mielestäni sopivan kokoinen kaupunki. Kauhava on melko lähellä, jos haluan mennä käymään, mutta kuitenkin riittävän kaukana, että äiti ei ihan joka päivä tule kylään. "
Tutustu lisää tietojenkäsittelyn koulutukseen (päivätoteutus) osoitteessa opintopolku.fi