Tulevaisuuden digitekijä

  Tietojenkäsittely, tradenomi AMK

  210 op / 3,5 vuotta | Päiväopiskelu | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 35


  Haluatko oppia hyödyntämään digitaalisten palveluiden kaupallisia mahdollisuuksia?

  tietojenkäsittely.png
  Verkkopalvelu A:sta Ö:hön

  Tietojenkäsittelyssä opit, miten moderni verkkopalvelu kehitetään, testataan ja julkaistaan.

  tietojenkäsittely.png
  Koukuttavaa sisältöä

  Tietojenkäsittelyssä opit, miten mukaansatempaavaa sisältöä luodaan grafiikan, videon ja 3D:n keinoin.

  tietojenkäsittely.png
  Asiakaslähtöisesti

  Tietojenkäsittelyssä opit, miten selkeä ja asiakaslähtöinen digipalvelu syntyy.

  Tietojenkäsittelyn tradenomit ovat niitä tyyppejä, joita työelämä arvostaa ja tarvitsee...

  ...Tulevaisuuden digiosaajat opiskelevat muun muassa ohjelmointia ja digitaalista tuotantoa. Käytännöstä otetaan vahva ote jo opintojen aikana, kun yrityksille tehdään toimeksiantoina esimerkiksi webbisivuja ja käytettävyystestauksia.

  Kiinnostaako tietojenkäsittely?

  Käteviä tiimitaitureita tositoimiin

  Yritykset tarvitsevat tietojenkäsittelyn osaajia, jotka ymmärtävät liiketoimintaa ja osaavat ajatella kaupallisesti. VAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksessa pääset mukaan konkreettisiin IT-alan projekteihin ja saat valmiudet työskennellä tulevaisuuden alalla.

  Koska työ alalla on usein projektiluonteista, paneudut tulevaan ammattiisi tekemällä ryhmätöitä ja case-tehtäviä. Tiimeissä opiskelijoiden vahvuudet täydentävät toisiaan: yksi voi olla erikoistunut tietoverkkoihin ja toinen voi olla hyvä ohjelmoinnissa. Voit hakeutua juuri itseäsi kiinnostavien aiheiden projektiryhmiin, jolloin pääset vaikuttamaan myös opintojesi sisältöön ja kulkuun.

  IT-ala tutuksi

  VAMKin opettajat tekevät paljon yhteistyötä alueen työnantajien kanssa, joten pääset mukaan myös IT-yritysten kanssa tehtäviin projekteihin. Oikeissa työelämäprojekteissa saat arvokkaita oivalluksia käytännön työstä, käsityksen työelämän pelisäännöistä ja tutustut samalla mielenkiintoisiin yrityksiin. Yhteistyön myötä pysyt kartalla alan kehityksestä ja kartutat tiimi- ja viestintätaitoja, joita työnantajat arvostavat.

  Opettaja on aina mukana yritysprojekteissa ohjaamassa ja kannustamassa. Tietojenkäsittelyn opiskelijat ovat tehneet asiakkaille webbisivuja ja nettikauppoja, tuottaneet graafisia palveluita sekä testanneet erilaisia verkkoratkaisuja.

  Opiskelijat ovat videoineet kaupungin viittomakielisiä palveluita ja liigajoukkue Sportin pelejä. Myös virtuaalinen vieraskirja on opiskelijoiden taidonnäyte.  Fiilistele videoiden parissa

  Tietojenkäsittelyn opinnot

  VAMKin tietojenkäsittelyn opinnoissa yhdistetään tietotekniikkaa ja käytännön liiketoimintaa. Aluksi opiskelet alan perusteita, joissa saat hyvän käsityksen esimerkiksi alaan liittyvistä teorioista, työkaluista ja osaamistavoitteista. Tämän jälkeen paneudut kolmeen tärkeään osa-alueeseen:

  • Web-design sisältää esimerkiksi verkkopalvelujen suunnittelua ja web-grafiikkaa
  • Web-development on web-työkalujen kehittämistä sekä verkkopalvelun toteutusta ja testausta
  • Web-mediassa saat tuntumaa sisällönhallintaan sekä kiehtovaan peli-, video- ja 3D-tuotantoon.

  Voit rakentaa tietojenkäsittelyn opinnoista itseäsi kiinnostavan paketin täydentämällä opintoja toisen alan opinnoilla tai suorittamalla vaihto-opintoja ulkomailla.

  Tietojenkäsittelyn opetussuunnitelma

   

  Työharjoittelu on näytön paikka

  Tärkeä osa tietojenkäsittelyn opintoja on viisi kuukautta kestävä työharjoittelu, joka suoritetaan IT-alan yrityksessä. Työharjoittelussa pääset ratkomaan oikeita yrityselämän haasteita ja saat tuntumaa monipuoliseen asiakaspalveluammattiin. Tutkinto huipentuu opinnäytetyöhön, jossa osoitat hallitsevasi ammatin perusteet.

  Työharjoitteluun kannattaa suhtautua tosissaan, sillä parhaimmillaan harjoittelupaikasta voi saada töitä ja opinnäytetyöpaikan.  Tietojenkäsittelyn ala ja ammatit

  Tietotekniikan ja liiketoiminnan yhdistämisen tarve kasvaa joka paikassa niin kaupan kuin teollisuuden aloilla mutta myös julkisella sektorilla; kaupungeissa ja kunnissa. Työnteko alalla voi olla hyvinkin sosiaalista, sillä työtä tehdään usein asiakaspalvelussa, projektien johdossa, myynnissä, tuotekehityksessä tai kouluttajana.

  Digitalisaation myötä monenlaisille osaajille on kysyntää, ja työpaikkojakin löytyy oman kiinnostuksen ja erikoisosaamisen mukaan. Ammattinimikkeenäsi voi olla:

  • Ohjelmoija
  • Websuunnittelija
  • Tietokanta-asiantuntija
  • Mikrotukihenkilö
  • Tietoliikenneasiantuntija
  • Digitaalisen sisällön tuottaja

  Tietojenkäsittelyn opiskelu valmentaa palveluammattiin, joka tarjoaa runsaasti uramahdollisuuksia, monenlaisille osaajille.


  Opiskelijat esittelyssä

  Emma-kansi-nelio_pieni.jpg
  Emma Latva-Somppi

  Olen aina tykännyt Vaasasta, joka on mielestäni sopivan kokoinen kaupunki. Kauhava on melko lähellä, jos haluan mennä käymään, mutta kuitenkin riittävän kaukana, että äiti ei ihan joka päivä tule kylään. "

  Emman tarina

   
   

  Hae opiskelemaan

  Tutustu lisää tietojenkäsittelyn koulutukseen (päivätoteutus) osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun