Liike-elämän tiimipelaaja

  Liiketalous, tradenomi AMK

  Liiketalouden tradenomi opiskelee esimerkiksi markkinointia, kansainvälistä kauppaa, taloushallintoa tai oikeushallintoa. Koulutuksessa panostetaan kansainvälisyyteen, kielitaitoon ja aitoihin työelämäprojekteihin. Mikäli kansainvälisyys on juttusi, voit opiskella liiketalouden tutkinnon kokonaan englanniksi.

  210 op / 3,5 vuotta | Päiväopiskelu | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 100

  Seuraava haku: Kevät 2021


  Haluatko oppia navigoimaan varmalla kädellä kansainvälistyvän kaupan virroissa?

  liiketalous.png
  Globaali liike-elämä

  Liiketaloudessa opit kansainvälisten yritysten haasteet ja toimintatavat.

  liiketalous.png
  Yritysten kanssa oppimista

  Liiketaloudessa opit modernia liiketoimintaa monipuolisten opetusmenetelmien ja yritysprojektien avulla.

  liiketalous.png
  Kasvat kansainvälisyyteen

  Liiketaloudessa opit toimimaan monikulttuurisessa ympäristössä kansainvälisen korkeakoulukampuksen ja ulkomaanjaksojen kautta.

  Kiinnostaako liiketalous?

  Liiketalous on kansainvälisyyttä, kielitaitoa ja aitoja työelämäprojekteja

  Liiketalous avaa ovia moneen eri ammattiin. Se sopii hyvin monenlaisille ihmisille, suuntaumisvaihtoehdosta riippuen. VAMKissa voit valita neljästä eri vaihtoehdosta mieluisesi: kansainvälinen kauppa, markkinointi, taloushallinto vai oikeushallinto?

  VAMKin liiketalouden koulutus on suunniteltu yhteistyössä työnantajien kanssa: näin kerrytät osaamista, jota alan työtehtävissä tarvitaan. Koska Vaasassa sijaitsee Suomen suurin energiatekniikan yrityskeskittymä, keskitytään opinnoissa erityisesti tietoihin ja taitoihin, joita tarvitset kansainvälisten vientiyritysten asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

  Miltä kuulostaisi viettää lukukausi vaikkapa Saksassa, Hollannissa, Thaimaassa tai Ranskassa?

  VAMKissa kansainvälistyt lähes itsestään, sillä osa liiketalouden opinnoista pidetään englanniksi. Koulun käytävilläkin kansainvälistä vilinää riittää: VAMKissa opiskelee väkeä 45 eri maasta. Maailmalle kannattaa lähteä myös vaihtoon tai työharjoitteluun.

  Kun perustiedot alalta ovat hallussa, opiskelijat menevät testaamaan opittuja teorioita työharjoitteluun. Työharjoittelu kestää liiketalouden alalla viisi kuukautta. Loppuhuipennuksena suoritettavan opinnäytetyön lisäksi koulutukseen sisältyy vapaavalintaisia opintoja, joita voi valita oman kiinnostuksen mukaan.

  Liiketalouden opetussuunnitelma  Tutustu suuntautumisvaihtoehtoihin

  Ensimmäisenä vuonna liiketalouden opiskelijat paneutuvat alan perusteisiin, jolloin opintoihin sisältyy esimerkiksi yrittäjyyttä, viestintää, kieliopintoja, kirjanpitoa ja sopimusoikeutta. Toisena opiskeluvuonna opiskelijat saavat valita yhden neljästä eri suuntautumisvaihtoehdosta:

  Fiilistele videoiden parissa!

  Teoriat todeksi

  Liiketalouden opinnoissa tehdään paljon erilaisia projekteja ja case-harjoituksia. Projektit tehdään usein pienemmissä ryhmissä, jossa jokainen ryhmän jäsen saa toimia omien vahvuuksiensa mukaan vaikkapa markkinointi- tai projektipäällikkönä. Ryhmätöissä pääsee hyödyntämään tunneilla opetettuja asioita ja teoriatkin tulevat tutummiksi.

  Opiskelijoiden mielestä parhaimpia ryhmätöitä ovat työelämälle tehtävät aidot projektit, joissa pääsee ratkomaan yritysten oikeita kehittämishaasteita ja samalla tutustumaan mielenkiintoisiin yrityksiin.

  Yritysprojektit kannattaa tehdä tosissaan: tuloksena saattaa olla harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikka!

  VAMKin liiketalouden opiskelijat ovat olleet monessa mukana: tekemässä liiketoimintasuunnitelmia, laatimassa markkinointitutkimuksia, suunnittelemassa asiakastapahtumia sekä tehneet sissimarkkinointitempauksia.

  Liiketalouden ala ja ammatit

  Liiketalouden tradenomina voit hakeutua hyvin erilaisiin tehtäviin oman kiinnostuksen ja erikoistumisen mukaan. Valmistuttuasi voit työskennellä asiantuntijana yritysten vienti- tai tuontitehtävissä, markkinoinnissa ja myynnissä, taloushallinnossa tai julkis- ja oikeushallinnossa. Myöhemmin työkokemuksen myötä tradenomit voivat toimia myös esimiestehtävissä.

  Ammattinimikkeesi voi olla:

  • vientiassistentti
  • kirjanpitäjä
  • henkilöstökonsultti
  • markkinointiassistentti
  • mainospäällikkö
  • käräjäsihteeri
  Työnantajat arvostavat kielitaitoa ja kansainvälistä kokemusta.  Liiketalouden opiskelija kertoo

  ”Kansainvälistä, asiantuntevaa ja kannustavaa”

   

  Haapajärveltä, Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin oleva Janne Martikainen haaveilee työpaikasta, jossa pääsee hoitamaan yrityksen kansainvälisiä suhteita ja kehittämään liiketalouden osaamistaan.

  Miksi VAMKiin?

  VAMKissa oli tarjolla minua kiinnostavia suuntautumisvaihtoehtoja, kuten kansainvälistä kauppaa ja markkinointia. Olin kuullut myös VAMKin aktiivisesta yhteistyöstä paikallisiin kansainvälisiin yrityksiin. Odotin VAMKista asiantuntevaa ja kannustavaa ilmapiiriä sekä tietenkin paljon uusia ystäviä. Ilokseni sain huomata, että odotukseni eivät olleet turhia.

  Ensimmäinen koulupäiväsi VAMKissa?

  Ensimmäisenä koulupäivänä uudet opiskelijat jaettiin ryhmiin ja aloitimme koulun tiloihin ja toisiimme tutustumisen. Kampus ja toimintatavat tulivatkin tutuiksi nopeasti mahtavien tutoreiden opastuksella, jotka järjestivät myös vapaa-ajan ohjelmaa enemmän kuin tarpeeksi. Löysin ensimmäisen opiskelija-asuntoni noin kilometrin etäisyydeltä koulusta yllättävän vaivattomasti. Tarvittavat palvelut löytyivät kävelyetäisyydeltä ja uusia ystäviäkin asui naapurissa. Nyt asunkin jo uuden opiskelukaverini kanssa kimpassa.

  Mielipiteesi opinnoista?

  Mielestäni koulutusohjelmani opettavaisuutta kuvaa hyvin lähes koko lukuvuoden työstetty projekti, jossa paneudutaan oman yrityksen perustamiseen.

  Aiotko mennä vaihtoon?

  Vaihto-opiskelu on olennainen osa valitsemaani koulutussuuntautumista. Aionkin valita VAMKin laajasta partnerikoulujen verkostosta itselleni mielenkiintoisimman vaihto-opiskelupaikan kolmannelle lukuvuodelle.

  Mieleenpainuvinta opintojen varrelta?

  Hauskanpitokin on tärkeää kaiken opiskelun ohessa. Tähän mennessä mieleepainuvin on ollut päivä, jolloin luokkahenki nousi uusiin lukemiin, eli Olutpialaiset.

  Parasta Vaasassa?

  Ennen muuttoa ajattelin Vaasan olevan kaksikielinen, kesäinen opiskelijakaupunki, joka pitääkin paikkaansa positiivisessa mielessä. Opiskelijoita tulee Vaasaan ympäri Suomea, mikä antaa erinomaisen mahdollisuuden uusien ystävyyssuhteiden rakentamiselle. Lisäksi merenrantakaupunkina Vaasa on elinvoimainen ja viihtyisä paikka asua, ja se antaa myös opiskelijaelämälle lisäpotkua.

  Tulevaisuudensuunnitelmasi?

  Työllisyysnäkymät ovat alallani positiiviset. Tutkinnolla on mahdollisuus päästä tekemään monenlaisia tehtäviä, ja kaupallisen alan osaajia tarvitaan kaikkialla.


  Janne Martikainen


  Hae opiskelemaan

  Tutustu lisää liiketalouden koulutukseen (päivätoteutus) osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun

  Tradenomiksi työn ohessa

  Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuotototeutuksessamme! Tutustu liiketalouden monimuotokoulutukseen.

  Lue lisää monimuoto-opinnoista