Lähde maailmalle

  kv-kartta.png

  Valitse sopivin tapa sinulle

  Työskentely monikulttuurisessa työympäristössä on yhä useamman uraansa aloittelevan nuoren arkipäivää, mutta onneksi siihen voi myös valmentautua jo opiskeluaikana. VAMK tarjoaa sinulle monia vaihtoehtoja hankkia kansainvälistä osaamista:

  • Vaihto-opiskelu ulkomailla
  • Työharjoittelu ulkomailla tai kansainvälisessä yrityksessä Suomessa
  • Englanninkieliset koulutukset ja opintojaksot
  • Vapaavalintaiset kieliopinnot ja kansainvälisyyteen perehdyttävät kurssit
  • Kansainvälisten opiskelijoiden tutorointi opiskelijakunnan kautta

  Vaihto-opiskelu tai työharjoittelu ulkomailla parantaa kielitaitoa ja mahdollisuuksia työmarkkinoilla. Työnantajat arvostavat osaajia, jotka ovat monikielisiä ja pystyvät toimimaan kansainvälisissä työympäristöissä. Ulkomailla vietetty aika tarjoaa myös upean mahdollisuuden saada ystäviä eri puolilta maailmaa ja uusia kokemuksia.

  VAMKissa pystyt hankkimaan kansainvälistä kokemusta myös omalla kotikampuksella. Voit tutustua VAMKiin saapuviin vaihto- ja tutkinto-opiskelijoihin ja kohentaa kielitaitoasi, osallistua ulkomaalaisten vierailijaluennoitsijoiden tunneille, ryhtyä kv-tutoriksi, suorittaa tutkinnon tai opintojaksoja englannin kielellä tai valita vapaavalintaisia kieliopintoja.  Kansainvälisty kampuksella

  VAMKissa kansainvälistyt omalla kampuksella: meillä opiskelee väkeä yli 45 maasta, joten kulttuurien ja kielien kirjo on yhtä värikäs kuin VAMKin kampus.

  Kotikansainvälisyys VAMKissa tarkoittaa:

  • Kansainvälisiä opiskelukavereita
  • Kansainvälisiä vierailijaluennoitsijoita
  • Kansainvälistä opintosisältöä, kuten International Business-, Information Technology-, ja Project Management -koulutuksemme
  • Englanninkielisiä opintojaksoja
  • Vapaavalintaisia kieliopintoja
  • Teemapäiviä ja tapahtumia, kuten International days -päivät
  • Kansainvälisiä projekteja ja seminaareja

  VAMKista valmistuessaan jokainen opiskelija saa todistukseen liitettävän asiakirjan (Diploma Supplement), jossa on kuvattu englanniksi opiskelijan suorittamat opinnot. Asiakirjan tarkoituksena on tehdä helpommaksi ymmärtää, mitä tietoja ja taitoja tutkinnon suorittaminen on edellyttänyt ja helpottaa opiskelu- tai työpaikan saamista ulkomailla.


  Kansainvälisty maailmalla

  Voit myös itse lähteä vaihtoon ulkomaille, sillä meillä on sata kumppanikorkeakoulua ympäri maailmaa. VAMKin opiskelijoiden TOP4 -vaihtokohteet ovat Saksa, Hollanti, Thaimaa ja Ranska.

  Vaihto-opiskelu ei horjuta opiskelijan taloutta eikä opintojen kulkua. Kumppanikorkeakoulujen koulutus on VAMKin opiskelijoille maksutonta ja VAMK voi myöntää apurahaa esimerkiksi matkustuskuluihin. Lisäksi opiskelijalle kotimaassa myönnetyt tukimuodot säilyvät vaihtoaikanakin. Ulkomailla suoritetuista opinnoista voidaan hyvittää vastaava määrä omaan tutkintoon sisältyviä opintoja. VAMKin kansainvälisten asioiden toimisto avustaa opiskelijavaihtoon lähtemisessä.

  Kansainvälistä osaamista on helppo lähteä hankkimaan myös työharjoittelussa, koska VAMKin opiskelijalla on käytettävissään laaja yhteistyöverkostomme, ulkomailla työharjoittelussa olleiden opiskelijoiden vinkit ja koulun tuki. Kansainväliseen harjoitteluun pätevät samat säännöt ja ohjeet kuin Suomessakin suoritettuun harjoitteluun.

  Kansainvälisessä vaihdossa tai harjoittelussa saat uusia ystäviä ja elämyksiä. Kielitaito kehittyy kuin itsestään ja opit kansainväliseen ympäristöön jo opiskeluaikana. Kaikki ovat sellaisia valttikortteja, joille on käyttöä työelämässä!