Yhdessä olemme enemmän

  Korkeakoulujen yhteiset avajaiset

  Vaasan on asukaslukuun suhteutettuna Suomen toiseksi suurin opiskelijakaupunki. Yhteistyö näkyy hienosti avajaisissa, joihin kokoontuvat kaikki alueen korkeakouluyksiköt.

  Katso koko video

  Opiskelijan elämää Vaasassa

  Kun opiskelijoilta kysyy, millainen on VAMK, moni mainitsee yhteisöllisyyden. Kampuksemme on tiivis, ja kaupungissa lähes kaikki on kävelymatkan päässä. Ei ole ihme, että täällä on helppo tulla läheiseksi opiskelukavereiden kanssa!

  Jo ensimmäisenä opiskelupäivänä opiskelijakunnan tutorit ottavat uudet opiskelijat hellään huomaansa ja ovat mukana opiskelijan elämässä siitä lähtien. Tutoriin voi tukeutua, kun haussa on kateissa oleva luokka tai vaikkapa kaupungin paras kahvila. Tutorilta voi kysellä edullisista harrastuspaikoista tai hyvistä keikoista. Lähelläsi tai puhelimen päässä on aina joku, jolta voi kysyä.

  VAMKin Palosaaren kampuksella riittää opiskelijahenkeä. Tiiviillä alueella on useita korkeakouluja, opetuslaboratorio Technobothnia, sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristö Alere ja kaikkien korkeakouluopiskelijoiden yhteinen tiedekirjasto Tritonia. Vieressä on meri, ja kaikki on muutenkin lähellä sopivan kokoisessa kaupungissa.

  Vaasassa joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija, joten bileet ja kaverit eivät tästä kaupungista lopu!

  Lue lisää Vaasasta opiskelukaupunkina

   
  VAMK-yhteisö

  Screen Shot 2017-11-07 at 9.00.24.png

  Opiskelijakaupunki Vaasa

  Merenrantakaupunki Vaasa on lähes 68 000 asukkaan vireä ja kansainvälinen kulttuurin, koulutuksen ja matkailun keskus läntisessä Suomessa. Perinteet ja nykyaika kohtaavat 400 vuotta sitten perustetussa kaupungissa: pohjalainen yritteliäisyys, omaperäinen kulttuuri, kaksikielisyys, kansainvälinen teollisuus ja runsaat palvelut.  Yli 70 prosenttia vaasalaisista puhuu äidinkielenään suomea, noin 25 prosenttia ruotsia – kieliä yhdistetään sujuvasti ja yhdelläkin pärjäät. Koska kieliä on kaksi, on kaikkea hyvää tuplasti kuten korkeakoulut, teatterit ja sanomalehdet.  Ja mikä parasta, aurinko paistaa usein Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa.

  Viihdy seurassa

  Vaasassa joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija, ja Vaasa onkin väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin koulu- ja opiskelukaupunki. Kuuden eri korkeakouluyksikön 13 000 opiskelijaa takaavat opiskelijatoimintaan ja vapaa-aikaan liittyvien monipuolisten palveluiden lisäksi uusia ystäväpiirejä ja kokemuksia. Koska opiskelijoita on paljon, ei opiskelijariennoista eikä iltaelämästä ole puutetta. Harrastetarjonnasta löytyy oma lajinsa niin penkki- kuin himourheilijalle ja kulttuurin kuluttajalle.  Opiskelijat saavat usein opiskelija-alennusta pääsylipuista ja erilaisista jäsenyyksistä.

  Kohota kuntoa

  Kunnon kohentaminen on helppoa, kun on mistä valita: urheiluhalleja eri lajien harrastamiseen, uudistettu Vaasan uimahalli, Tropiclandian kylpylä hemmotteluhetkiin, Öjbergetin laskettelukeskus, Suomen suurin kuntosali, kesäiset uimarannat sekä 27-reikäinen golfkenttä. Vakiintuneita tapahtumia ovat mm. rantalentiksen Beach Volley SM-kiertue sekä yleisurheilun Botniagames. Korkeakouluissa opiskelevia huippu-urheilijoita palvelee Vaasanseudun urheiluakatemia.

  Virkistä mieltä

  Opiskelijakukkarolle sopii myös reippailu kaupungin rantoja kiertävillä kävelyreiteillä, kuntopoluilla, merkityillä vaellusreiteillä sekä erinomaisilla pyöräteillä. Talvisin meren jäällä kuljetaan kävellen, luistellen ja hiihtäen. Penkkiurheilijat voivat liittyä jääkiekossa Sportin, jalkapallossa Vepsun tai lentopallossa Kiiston kannattajajoukkoihin. Lukemattomissa kerhoissa, yhdistyksissä tai Vaasa-opiston ja Vasa Arbiksen kursseilla voit harrastaa lähes kaikkea kuvataiteista laskuvarjohyppyyn ja tanssista käden taitoihin.

  Kuluta kulttuuria

  Kulttuurista kiinnostuneille on tarjolla teatteria, taidetta, tanssia ja musiikkia rokista poppiin ja klassiseen. Vakiintuneita tapahtumia ovat kaikkien kaupunkilaisten Taiteiden yö, kirjallisuustapahtuma Vaasa Littfest Vasa ja kansainvälinen luontoelokuvafestivaali Wildlife. Musiikkikorvaa hivelevät Korsholman kamarimusiikkijuhlat, Vaasan Kuorofestivaali sekä Vaasan Oopperan laadukas ohjelmisto. Lisäksi järjestetään lukuisia pienempiä musiikkitapahtumia sinfonia- ja kirkkokonserteista rock-festareihin ja jazz-konsertteihin. Kuula-opistossa on tarjolla musiikin ja tanssin perusopetusta.

  Istu iltaa

  Vaasasta löytyy iltarientoja kaikkiin tunnelmiin bilepaikoista rauhallisempiin ystävien kohtaamispaikkoihin. Ravintoloita ja kuppiloita on joka makuun ja kukkarolle: gourmet-ravintoloita, pizzerioita, etnisiä ruokapaikkoja, lukuisia kahviloita, yökerhoja ja baareja. Iltaa voit viettää myös viisi-salisessa leffateatterissa tai hohtokeilaamalla.

  Tunnista tyylisi

  Kaupungin kävelykeskusta on ihmisten ja palveluiden kohtaamispaikka. Keskustassa on kolme jatkuvasti uudistuvaa ostoskeskusta, joissa opiskelijabudjettiin istuvien ikkunaostosten lisäksi voit tehdä edullisia löytöjä. Monet ulkomaiset ja erityisesti ruotsalaiset vaate- ja sisustusketjut ovat uskoneet vaasalaisten ylihyvään tyylitajuun ja vauhdittaneet Suomen valloitustaan täältä käsin. Vaasasta löydätkin lähes kaikki tämän hetken trendikaupat, joiden lisäksi tyylitajuasi voit kehittää vaasalaista pukeutumista katukuvassa tarkkaillen.

  Asu hyvin

  Opiskelija-asuntotilanne on erinomainen. Suurimmat vuokranantajat opiskelija-asuntosäätiö VOAS ja Pikipruukki tarjoavat lähes 7000 asuntoa. VOAS:lla on eri puolilla kaupunkia soluasuntoja, yksiöitä ja perheasuntoja, joissa lähes kaikissa vuokraan sisältyy tietoverkkoyhteys ja sähkö. Lisäksi useimmiten on tarjolla pyykkitupa- ja saunavuoroja. Vapailla markkinoillakin vuokrataso on Vaasassa kohtuullinen ja tutustumisen arvoinen.

  Työllisty alallesi

  Vaasassa on töitä tarjolla monenlaisille osaajille, ja alueen työllisyysaste on Uudenmaan jälkeen toiseksi paras. Kaupungissa on erityisesti energia-alan, kemian- ja muoviteollisuuden sekä metalliteollisuuden yrityksiä. Teollisuuden lisäksi lähes kaikkien alojen työmarkkinoilla on imua, erityisesti sosiaali- ja terveyssektorilla sekä kaupan alalla. Merkittäviä työllistäjiä ovat kaupunki, valtio, Wärtsilä, Vaasan keskussairaala, ABB, KWH-yhtymä sekä Vacon. Alueella toimivat lukuisat liike- ja palvelualojen sekä teollisuuden yritykset tarjoavat kaupungin ja valtion ohella opiskelijoille harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja.

  Kaikki lähelläsi

  Vaasa on alueen vilkas liikenteen keskus ja hyvät kulkuyhteydet palvelevat aamusta iltaan. Vaasasta on säännölliset yhteydet muualle Suomeen sekä junalla että linja-autolla. Matkahuollon opiskelija-alennus on 50 prosenttia vähintään 80 km:n pituisesta matkasta, myös VR myöntää opiskelija-alennusta. Vaasaan pääsetlentäen tunnissa Helsingistä ja Tukholmasta, ja matka lentokentälle taittuu alle 10 minuutissa. Vaasan kentältä lennetään myös etelän lomakohteisiin.

  Kouluun, töihin tai harrastuksiin pääset paikallisliikenteen linja-autoilla, joissa Vaasassa kirjoilla olevat opiskelijat voivat matkustaa noin viidenneksen normaalihintoja halvemmalla. Lyhyiden etäisyyksien ansiosta Vaasassa on helppo asua ja elää; kaikki tarvittava on kävely- tai pyöräilyetäisyydellä eikä ruuhkia juuri tunneta. Kaupunkialueen avarat puistokadut, keskustan moderni kävelykatu sekä kortteleiden palokadut tekevät kaupungista ilmavan – täällä on tilaa hengittää.