Mentorit - Energiatekniikka

Www tki juho

Juho Heiska

Juho toimii energiavarastoinnin YAMK-ohjelman ryhmänohjaajana sekä opettaa sähkökemiallisen ja kemiallisen energiavarastoinnin kurssia.

Esittelyssä huippumentorimme – Juho Heiska

Juho Heiska työskentelee VAMKissa energiatekniikan yliopettajana. Master Schoolissa hän toimii energiavarastoinnin YAMK-ohjelman ryhmänohjaajana sekä opettaa sähkökemiallista ja kemiallista energiavarastoinnin kurssia. Juholla on vahva osaaminen akkutegonologiasta ja hän toimii myös VAMKin tutkimus-, kehitys- ja innovaatioalusta Smart Cityn vetäjänä.

”Opettajana yritän olla aina innostaja. Jos saan edes yhden opiskelijan jokaisella kurssilla innostumaan opettamastani asiasta niin hommani on tehty. Kuka tahansa voi oppia mitä tahansa, kunhan motivaatio on kohdallaan.”

Kerro lyhyesti itsestäsi ja mikä roolisi on VAMKin Master Schoolissa?

Olen Juho Heiska, yleinen innostaja ja akkunörtti. Kolme lasta ja perhe pitää minut kiireisenä ja tuo hyvää vastapainoa työnteolle. VAMKiin päädyin väiteltyäni 2021 akkuteknologian tiimoilta Aalto-ylliopistosta. Pääkaupunkiseutu ei kumminkaan ikinä tuntunut kodilta vaan veri takaisin lakeuksille. Toimin energiavarastoinnin YAMK-ohjelman ryhmänohjaajana ja samalla opetan sähkökemiallista ja kemiallista energiavarastoinnin kurssia.

Miten näet oman roolisi VAMK Master School opettajana? Mikä on paras osa työtäsi? Millaista palautetta olet saanut opiskelijoilta?

Opettajana yritän olla aina innostaja. Jos saan edes yhden opiskelijan jokaisella kurssilla innostumaan opettamastani asiasta niin hommani on tehty, koska kuka tahansa voi oppia mitä tahansa, kunhan hänellä on motivaatio kohdallaan.

Millaisia pedagogisia periaatteita ja ratkaisuja käytät?

Koko pedagoginen periaatteeni rakentuu Dr. Richard Feynmanin ajatukseen: Jos et osaa selittää jotain asiaa yksinkertaisesti, et ymmärrä sitä itse ollenkaan. Tähän ympärille on rakennettu monimutkaisempi ja iteroitiin perustuva pedagogiikkahimmeli, mutta ei se tuota perus ajatusta itsensä kehittämisestä muuta.

VAMK Master Schoolissa tehdään paljon yhteistyötä työelämän kanssa. Millaisia konkreettisia esimerkkejä voit antaa työelämäyhteistyöstä?

Yritän saada aina vierailijaluennoitsijoita yrityksistä, kertomaan asioita käytännöstä, koska opetukseni painottuu aika usein teoriaan. Esimerkkejä GigaVaasalta ja Energiteollisuudelta on ollut vierailijoita. Samoin projekteja, kun niitä päästään tekemään niin tarve ja aiheet pitäisi aina tulla yritysten suunnalta.

Miksi kannustaisit potentiaalisia hakijoita valitsemaan juuri VAMK Master Schoolin?

Meillä on huiput ja hauskat opettajat, jotka jaksaa tehdä kursseista mielenkiintoisia omilla persoonillaan. Ja jos me ei tiedetä jotain asiaa, niin se selvitetään yhdessä.

Ota yhteyttä Juhoon LinkedInissä

Lue lisää Juhon ajatuksista