yhteistyössä kumppaneidemme kanssa kustannustehokkaita, saavutettavia ja vaikuttavia palveluita, joissa palveluintegraatio toteutuu.
Smart Well-Being
Etsii yhdessä kumppaniemme kanssa sosiaalisesti ja eettisesti kestäviä ratkaisuja yhteiskunnallisiin haasteisiin
Tutkimusalusta vastaa sosiaalisesti ja eettisesti kestävällä tavalla yhteiskunnallisiin haasteisiin, kuten väestön ikääntymiseen digitalisaatiota, talousosaamista ja palvelumuotoilua hyödyntäen.
Tutkimusalustalla luodaan ja kehitetään
Toiminnalla vahvistetaan
verkosto- ja palveluohjausosaamista, edistetään potilas- ja asiakasturvallisuutta ja tuetaan painopisteen siirtymistä ennaltaehkäiseviin palveluihin ja varhaiseen tukeen.
Käytännön kehittämistyössä hyödynnetään
palvelumuotoilua ja yhteiskehittämistä, joilla pyritään palvelukokonaisuuksien ja palveluketjujen sujuvuuteen hyödyntäen asiakkaiden kokemuksia sekä teknologian mahdollisuuksia.
Kehittämistyön teemoja
Saavutettavuus: Psykososiaalinen, digitaalinen ja fyysinen
Monitoimijuus: Tiimityö, monitoimijainen arviointi, palvelupolut ja -kokonaisuudet
Ennaltaehkäisevä työ: SOTE -sivistys yhdyspinta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Asiakas- ja potilasturvallisuus: VSHP kansallinen erityistehtävä, osaamisen varmistaminen
Palveluohjaus: Eri tasot: oma-apu, neuvonta, intensiivinen palveluohjaus, digitaalset palvelut
Kliinisen- ja asiakastyön osaamisen syventäminen: Palveluinnovaatiot, kansainvälinen yhteistyö – hyvät käytännöt, simulointiosaaminen
Smart Well-Being -alustan hankkeet
Parannellut digitaaliset ratkaisut hyvinvointipalveluihin pääsyyn
Hankkeen kesto
1.6.2021 - 1.2.2023
Riku Niemistö tunnetaan laaja-alaisena hyvinvointipalveluiden kehittäjänä
Hän on ollut mukana maakunnallisten sote-palveluiden suunnittelussa muun muassa lapsi- ja perhepalveluiden järjestämisessä.
Sosiaali- ja terveysalan yliopettajana Niemistö on nähnyt, miten arvokasta monialaisuus on sekä alan ammattilaisten että asiakkaan näkökulmasta.
”Hyvinvoinnin ongelmat ovat usein kompleksisia. Varsinkin paljon palveluita käyttävien asiakkaiden kohdalla tarvitaan monialaista työotetta. Yhteinen alusta helpottaa ihmisen kohtaamista kokonaisuutena ja ongelmien ratkomista monialaisesti.”
Tulevaisuuden hyvinvointipalveluissa otetaan huomioon entistä enemmän ongelmien ennaltaehkäisy ja saavutettavuus. Siinä myös digipalvelut voivat olla apuna.
Ota yhteyttä:
riku.niemisto@vamk.fi, 0207 663 396