Vaasan ammattikorkeakoulu ja Turku AMK tarjoavat koulutusta puhtaan siirtymän ympäristömenettelyihin. Opintojaksolla perehdytään ympäristövaikutusten arviointimenettelyn vaiheisiin puhtaan siirtymän hankkeissa. Opintojakson aiheita ovat ympäristövaikutusten arviointimenettely käytännössä, hankkeiden ennakkoneuvottelut, ympäristövaikutukset, sidosryhmät, vuorovaikutus YVA-hankkeissa sekä YVA-menettelyn ohjaavuus jatosuunnittelussa.
Hyödyt
- Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää ympäristövaikutusten arviointimenettelyn osana uusiutuvien energiahankkeiden suunnittelua. Opiskelijalla on valmius toimia ympäristövaikutusten arviointitiimissä puhtaan siirtymän hankkeita toteuttavissa yrityksissä.
Sinulle, joka
- Kohderyhmänä ovat ympäristömenettelyihin liittyvää osaamista tarvitsevat yritykset ja yrityksiä avustavat konsulttitoimistot sekä ympäristömenettelyjä toteuttavat julkisen sektorin organisaatiot.
Sisältö
- Opintojakson teemoja ovat laki ympäristövaikutusten arvioinnista, YVA-menettely prosessina, vaikutusten arvioinnin perusteet. Opintojakso koostuu verkkoluennoista ja tehtävistä.
Opetusmuoto ja -menetelmät
- Verkkoluennot reaaliaikaisesti seurattavina
- Tallenteina katsottavat verkkoluennot
- Itsenäisesti opiskeltava oppimateriaali
- Itsenäisesti suoritettavat tehtävät
- Harjoitukset itsenäisesti suoritettavina
- Henkilökohtaiset harjoitukset
- Verkkokeskustelut aihepiirin ympärillä
Opiskelumateriaali
- Verkosta löytyvä materiaali (artikkelit, teokset)
Arviointi
- Hyväksytty/Hylätty
Aikataulu ja paikka
- Opintojakso toteutetaan 5.5.2025 – 31.5.2025. Opintojaksoon kuuluu kolme luentoa arki-iltaisin klo 16:30 – 18:00.
- Alustavat luentoajat ovat: 8.5., 15.5. ja 22.5.
Lisätietoja opintojaksosta
Jos sinulla on kysyttävää opiskelijatunnuksista, maksuista tai peruutusehdoista ole yhteydessä avoin@vamk.fi
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Yhteistyökumppanit:
Puhti hanke alkaa yhteistyössä sekä Vaasan ammattikorkeakoulun että Turun ammattikorkeakoulun kanssa.
Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut toteuttavat yhteistyössä 10 opintopisteen laajuisen AMK-tasoisen koulutuskokonaisuuden, joka jakautuu viiteen opintojaksoon.
Rahoittajat:
Tämä koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
HUOM! Ilmoittautuneilta tullaan keräämään tämän koulutuksen rahoittajan edellyttämiä taustatietoja työ- ja opiskelustatuksesta erillisen lomakkeen avulla! Rahoittaja hyväksyy lopulliset opiskelijavalinnat.