Current News

Perusmaut ja makujen yhdistäminen -koulutuspäivä 15.3.

Osallistu koulutuspäivään aiheesta Perusmaut ja makujen yhdistäminen! Pääset tutustumaan aterian kokemiseen kokonaisvaltaisesti, joka pohjautuu SAPERE-menetelmään ja toteutetaan pisteopetuksena.

Aika: Tiistai 15.3.2005, klo 8.30 - 16.00
Paikka: Vaasan ammattikorkeakoulu, Raastuvankatu 31, luokka RA407

Tavoitteet

Osallistuja:       

  • osaa jäsentää aterian kokonaisvaltaisena kokemuksena käyttäen aisteja hyväksi
  • ruokien värien, makujen, tuoksujen sekä tunto- ja kuuloaistin merkitys ateriakokonaisuuden kokemisessa
  • osaa kuvailla eri makuja ja tuoksuja
  • osaa kuvailla ja suunnitella ns. "täydellisen aterian"
  • ymmärtää ympäristön merkityksen viihtyisän ruokailutilanteessa
  • osaa arvioida ateria kokonaisuuden huomioiden kaikki aistit

Ohjelma

8.30 Johdanto aiheeseen, päivän toimintatapa, ryhmäjako sekä toimeksianto

9.00 Perusmakujen testaus (Vältä kahvinjuontia sekä tupakointia vähintään 1 h ennen testausta)

Kahvi

10.00 Ruokien värien, makujen, tuoksujen sekä tunto- ja kuuloaistin merkitys ateriakokonaisuuden kokemisessa (Juhlasalissa)

Lounas

13.15 Analysointi, yhteenveto ryhmätöistä

14.00 - 16.00 Eri makujen tasapainottaminen

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ilmoittaudutuminen maanantaihin 14.2.2005 mennessä sähköpostitse kirsi.salomaa@puv.fi tai puhelimitse 06 326 3656.

Koulutus on maksuton Ruokapalveluista vetovoimaa Pohjanmaalle -projektiin osallistuville yrityksille sekä Vamkin opiskelijoille, muut osallistujat 30 €.