Ajankohtaista

ConnectCompetence-portaalista opinäytetyön aiheita ja kontakteja työelämään

Tiedote 21.3.2007

Vaasan seudun opiskelijoiden ja yritysten sähköinen osaamisen kohtauspaikka ConnectCompetence.fi julkistetaan 21.3.2007. Portaalin avulla yritykset ja organisaatiot voivat etsiä tutkielman tai opinnäytetyön tekijöitä sekä työharjoittelijoita ja työssä oppijoita; opiskelijoille se tarjoaa mahdollisuuden etsiä aihetta lopputyöhön tai tutkielmaan sekä kontakteja työelämään.
 
- Vaasan seudulla on yli 15 000 opiskelijaa ja yrityksiä lähemmäs 7 000, kertoo Vaasan seudun aluekeskusohjelman ohjelmapäällikkö Stefan Råback VASEKilta. - Halusimme tarjota tehokkaan työkalun kysynnän ja tarjonnan kohtaamiseksi, jotta yritykset saisivat uutta osaamista ja työvoimaa ja opiskelijat kontakteja työelämään. Portaalilla pyritään myös edistämään opiskelijoiden juurtumista seudulle opintojen loppuvaiheessa.

Kolmella kielellä toimiva maksuton portaali on kehitetty erityisesti seudun yrittäjien tarpeet mielessä pitäen. - Tavoitteena oli mahdollisimman yksinkertainen ja selkeä sivusto, joka tarjoaa mahdollisuuden ensikontaktiin, kuvailee VASEKin yritysasiamies Kari Huhta. - Kontaktin saatuaan osapuolet sopivat jatkosta keskenään.

Uusia ideoita ja kehittymismahdollisuuksia

Idea seudun yrityksiä, organisaatioita ja opiskelijoita lähentävästä työkalusta on tullut yrityksiltä itseltään. Jos opiskelijoiden kontaktien puutetta työelämän suuntaan on moitittu, niin ei yrityksilläkään ole kattavia kontakteja oppilaitoksiin ja opiskelijoihin ollut. Nyt tilanne on korjattu, ja yritykset saavat yhteyden jos eivät suoraan etsimäänsä osaajaan, niin ainakin oppilaitosten oikeisiin henkilöihin, jotka avustavat oikeanlaisen osaajan etsinnässä.

Vaasan seudun aluekeskusohjelmarahoituksella toteutetun portaalin ohjausryhmässä ovat olleet mukana Vaasan ammattiopiston, Svenska yrkesinstitutetin, Vaasan ammatillisen aikuiskoulutuskeskuksen, Korsnäs kurscenterin, Vaasan ammattikorkeakoulun, Svenska yrkeshögskolanin, Vaasan yliopiston, Åbo Akademi i Vasan ja Svenska handelshögskolanin edustajat. ConnectCompetence.fi:n teknisen toteutuksen on tuottanut Visualweb Oy. Palvelu täydentää VASEKin verkkopalveluita, joihin kuuluu mm. Vaasan seudun yritykset kattava yritysrekisteri sekä tontti- ja toimitilarekisteri, jota uudistetaan parhaillaan.

Lisätietoja
Stefan Råback VASEK, gsm 050 590 2525
Kari Huhta VASEK, gsm 0500 761 996

http://www.connectcompetence.fi
http://www.vasek.fi