Ajankohtaista

Korona avasi ensi kertaa huippukoulutukseen lisähaun – Tavallisesti tälle kansainväliselle linjalle on vaikea päästä sisään

Julkaistu 2020-08-14 08:33:23 EEST.

VAMKin koulutusohjelmiin International Business ja Information Technology on yleensä paljon kovatasoisia hakijoita. Pandemian takia ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä on romahtanut.

Vaasassa avautuu huipputason koulutuspaikkoja yllättävästä syystä. Koronapandemian vuoksi ulkomaalaiset opiskelijat eivät ole hakeneet tavalliseen tapaan suosittuihin International Business ja Information Technology -koulutusohjelmiin.

Yleensä kyseisiin koulutuksiin on niin paljon kovatasoisia hakijoita, että suomalaisten hakijoiden on hankala päästä sisään. Lisähakuja niihin ei ole aiemmin järjestetty.

– Koskaan aiemmin näihin koulutusohjelmiin ei ole ollut lisäpaikkoja avoinna. Tämä on siis ainutkertainen tilaisuus hakea aidosti kansainväliseen koulutukseen opiskelemaan, sanoo VAMKin liiketalouden yksikön johtaja Elina Martin.

 

Pikakaistalla huipulle

VAMKin lisähaussa 17.8.–21.8. on tarjolla myös muita koulutuspaikkoja.

Esimerkiksi energiatekniikan ja ympäristöteknologian ohjelmissa on lisäpaikkoja, joissa voi päästä opiskelemaan yhtä tämän hetken kuumimmista aloista.

– Ympäristöteknologian koulutusohjelmassa kiteytyvät aikamme megatrendit, kuten kiertotalous, kestävä kaupunkisuunnittelu ja hiililaskenta. Vaasanseudun energiaklusteri tarjoaa opiskelijalle erinomaiset työllistymisnäkymät, muistuttaa tekniikan lehtori Asseri Laitinen.

Vaasassa opiskelleet ovatkin pitäneet VAMKin tutkintoa ja hyvää yhteistyötä alueen yritysten kanssa eräänlaisena pikatienä jopa globaaleiden yritysten palkkalistoille.

– Vaasa on kansainvälinen opiskelu- ja työympäristö, ja alueen yritykset tekevät välitöntä yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Moni on saanut täällä jalkansa isojen yritysten oven väliin jo opiskeluaikana, ja jatkanut siitä eteenpäin, Elina Martin toteaa.

 

Katso tästä lisähaussa olevat koulutukset