Ajankohtaista

Liikeideakilpailun voittoisat suunnitelmat palkittiin

 

Voittoisa nelikko vasemmalta: Jenni Kallioniemi, Sanna Kenttä,
Taru Kiiski ja Sarita Nevamäki

Vaasan ammattikorkeakoulun, Vamkin liiketalouden opiskelijat ovat ideoineet liiketoimintaa jo neljättä kertaa yhteistyössä kauppakeskus Rewell Centerin kanssa järjestettävässä Rewell Center Chance -kilpailussa.

Voitokkaiden suunnitelmien palkintojenjakotilaisuudessa kauppakeskus Rewell Centerissä perjantaina 14.9. olivat opiskelijoiden lisäksi mukana ammattikorkeakoulun liiketalouden ja matkailun toimialajohtaja Elisabeth Malka, yrittäjyyden yliopettaja Kari Ristimäki, osastonjohtaja Maj-Lis Backman, useita liiketalouden yksikön lehtoreita sekä Rewell Centerin markkinointipäällikkö Marja Katajisto.

Liikeideakilpailu on erittäin kannustava tapa soveltaa ja hahmottaa teoriaa käytäntöön. Kuvitteellisen yrityksen liiketoimintasuunnitelmassa opiskelijoilta edellytettiin mm. markkinatilanteen kartoitusta, rahoituslaskelmia sekä kannattavuuden ja riskien arviointia. Ideoinnin kohteena oli erityisesti kauppakeskuksen laajennusosa. Kaikkiaan 120 sekä suomen- että ruotsinkielisen koulutusohjelman opiskelijaa oli mukana ideoinnissa ja ehdotuksista 10 valittiin lopulliseen arviointiin.

Liikeideaehdotukset arvioi Vamkin opettajien lisäksi arvovaltainen työelämäraati, johon kuuluivat Rewell Centerin markkinointipäällikkö Marja Katajisto, Teknologiakeskus Merinovan innovaatioasiamies Anssi Hakala sekä Osuukauppa KPO:n talousjohtaja Kim Biskop.  

Voittoisan suunnitelman tuottivat Jenni Kallioniemi, Sanna Kenttä, Taru Kiiski sekä Sarita Nevamäki. Pretty Mama on laadukkaiden äitiysvaatteiden erikoisliike ja suunnitelmaan oli kirjattu myös tavoitteeksi laajentua Internet-verkkokaupaksi toiminnan vakiinnuttua. Raati kiitti liikeidean perusteellista kirjallista esittelyä ja erityisesti sitä, että kyseisenkaltaiselle myymälälle on aito markkinarako. Idea tukee myös Rewell Centerin profiloitumista perheiden ostos- ja viihtymiskeskuksena.

Kunniamaininnan sai kaksi joukkuetta. Anette Koivisto, Anu Laukka ja Kaisa Lehtimäki olivat ideoineet kokonaisvaltaisen hotellitoimintaan kytketyn hemmottelumaailman kun taas Linda-Mari Högnabba, Andreas Kaitajärvi, Tom Lemponen ja Kaj Ritalan suunnitelma oli toteuttaa kaupungin ensimmäinen Sushi-ravintola.

  

Palkintojenjakotilaisuuden Rewell Centerissä juonsi Vamkin oma kyky Mika Billing. Taustalla voittajajoukkue sekä kunniamaininnan saaneet joukkueet.