Ajankohtaista

Kuudes lukuvuosi käyntiin uuden rehtorin Jouko Paason johdolla

        

                                                                          

Vaasan ammattikorkeakoulun uusi rehtori, tekniikan tohtori Jouko Paaso valotti avajaispuheessaan kuudetta lukuvuottaan aloittavan ammattikorkeakoulun haasteita: kaikkia korkeakouluja koskee kaksiportaiseen tutkintorakenteeseen siirtyminen, tutkimus- ja kehitystoiminnan vahvistaminen alueiden kehittämiseksi sekä jatkotutkintojen aseman vakiinnuttaminen.                                                                      

Vaasan ammattikorkeakoulun tulee vahvistaa profiloitumistaan ja etsiä uusia osaamis- ja menestysalueita, joilla erotutaan yhtäältä yliopistoista ja toisaalta muista ammattikorkeakouluista. Ammattikorkeakoulun toimialojen keskinäistä vuorovaikutusta tulee myös vahvistaa ja luoda niille yhteisiä strategioita.

Rehtorin puhe kokonaisuudessaan


Rehtori Paaso

Tekniikan tohtori Jouko Paaso seuraa tehtävässä eläkkeelle 1.7.2004 jäänyttä rehtori Pentti Ruotsalaa. Paaso on 48-vuotias. Hän on suorittanut myös Executive Master of Business Administration -tutkinnon Oulun yliopistossa. Hän on työskennellyt tietotekniikan yliopettajana Oulun seudun ammattikorkeakoulussa sekä hoitanut Oulun yliopiston teknisen tiedekunnan määräaikaista professuuria. Vaasan ammattikorkeakouluun Paaso siirtyy VTT:n, Oulun seudun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston Pehr Brahe -ohjelmistolaboratorion johtajan tehtävästä.

Kuva: Vesa Sirén